Povești din Maroc, cu Canon 6D

Postat de: F64 F64

În noiembrie 2015 am fost cu ai mei dragi prieteni în Maroc, o țară pe care o recomand tuturor. Planul era să vedem mai multe orașe, așa că am închiriat 2 mașini Dacia. Da, veți vedea multe deoarece se fabrică acolo. O altă mașină pe care o veți vedea des este un model vechi de Mercedes Benz (Sedan W123 cred) fiind folosit de majoritatea taximetriștilor.

Așadar, ne-am suit pe caii putere din dotare și am plecat la drum. Într-o săptămână am reușit să poposim în 5 orașe (Fes, Casablanca, Marrakech, Chefchaouen, Meknes, Tangier), ceea ce a fost foarte mulțumitor pentru mine, mai ales că, având mașini, te puteai opri oricând dacă voiai să te bucuri de un peisaj văzut pe drum.

În unele orașe am stat 3-4 ore, în altele 2-3 zile. Fiecare își face planul cum dorește. Singurul minus ar fi că uneori  îți dorești să stai mai mult într-un oraș, dar apoi scurtezi timpul petrecut în următoarele.

Acum să vă spun de ce recomand o călătorie în Maroc , nu?

E foarte interesant să guști din alte culturi, să te poți urca dimineața pe terasa casei/riadului în care stai și să bei un ceai marocan, să încerci mâncăruri noi, să mergi cu prietenii pe plaje aproape pustii, să auzi în tot orașul chemarea la rugăciune (mai puțin atunci când e la 5 dimineața), să fii înconjurat zilnic de culori și mirosuri plăcute, de la hainele și papucii din piețe până la condimente și ierburi, de la portocalele vândute peste tot până la Chefchaouen (căruia nu degeaba i se mai spune si Orașul Albastru, partea veche având TOȚI pereții văruiți în diferite nuanțe de albastru), de la standurile de nuci și fructe la covoare, de la multitudinea de pisici de pe stradă la vopsitoriile din oraș, de la biciclete si scootere până la designul interior (nou și vechi).