Expoziția Our Way to Madagascar (powered by Nikon), în mai, la F64!

Miercuri, 3 mai 2017, ora 19:00, te așteptăm la F64 pentru a vernisa împreună „Our Way to Madagascar”, alături de Gina Buliga – Ambasador Nikon, Bogdan Comănescu și alți șase pasionați de fotografie, a căror poveste o vom afla pe scurt în cele ce urmează.

În 2016, Gina Buliga și Bogdan Comănescu au organizat o tură foto inedită, într-o locație și mai inedită: Madagascar.

Dorința de a ajunge în Madagascar era una mai veche, dar a ieșit la suprafață în momentul în care Gina a văzut un cadru minunat la un prieten, Plaino Marian, care tocmai revenise de acolo. Atunci au zis să se întâlnească cu el și să vadă ce și cum. Un pic mai târziu, ajunseseră deja să programeze tura foto.

Madagascar

„Nu mă așteptam la mare lucru când am plecat în Madagascar. Am plecat cu un singur gând, acela de a vedea un baobab și de a simți și de a îmbrățișa un baobab… După două-trei zile de când am început călătoria în această țară extraordinară, am realizat un lucru, chiar înainte să văd baobabii: că inima Madagascarului nu sunt acești copaci, ci copiii și energia lor fantastică! Acesta este cel mai minunat sentiment regăsit în această lume ruptă din povești. Se pare că nu este importantă destinația, ci călătoria în sine și bucuria acesteia. De fiecare dată se întâmplă acest lucru, de fiecare dată trăiesc călătoria cu tot sufletul și parcă nu mai sunt atât de importante lucrurile ce ți le-ai dorit la început, pentru că se întâmplă altele extraordinare pe parcurs.” (Gina Buliga)

Participanții la tură și fotografii din această minunată expoziție, sunt: Gina Buliga, Carmen Lopazan, Agota Kadar, Ramona Moldovan, Bogdan Comănescu, Enona Chiriac, Gabriela Gunter și Andrei Niculescu.

Morondava

”Rolul nostru, al fotografilor, este unul minunat: acela de a transmite prin fotografii o parte din ceea ce trăim noi în fiecare călătorie. Pentru a trăi puternic aceste momente, este magnific să ajungeți și voi în aceste călătorii de vis!” (Gina Buliga)

Expoziția va cuprinde 32 de fotografii și va putea fi vizitată până pe data de 30 mai 2017.

Recomandăm însă participarea la vernisaj, unde vom avea parte și de o prezentare mai amplă, plus multe povești de culise din tură și despre trăirile de atunci.

Întâlnirea cu copiii malgași și cu localnicii de peste tot, trenul spre Manakara, lemurii, trocul de produse, aventura pe fluviul Tziribinia cu bărcile denumite pirogi, dormitul la cort, ceaiul de ghimbir servit în căni de porțelan pe barcă, o furtună de nisip, dansul localnicilor, popasurile prin sate, un crocodil văzut de la distanță și Morondava, lumea baobabilor…

Despre toate și mult mai multe, povestim pe 3 mai la F64.

Nu rata evenimentul!


Urmărește și un scurt clip de making of din tura foto, mai jos:

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.