NIKON Mirrorless obține 4 premii la TIPA World Awards 2024

Nikon Zf Aparat Foto Mirrorless 4K 24.5 MP Body

Nikon Z8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 45,7 Mpx Body Negru

Nikon Z 135mm F1.8 S Plena Obiectiv Foto Mirrorless Montura Nikon Z

Nikon Z 180-600mm F5.6-6.3 VR Obiectiv Foto Mirrorless Montura Nikon Z

NIKON se bucură de patru victorii la TIPA World Awards din acest an

Compania Nikon este încântată să anunțe că s-a bucurat de succes la patru categorii în cadrul concursului TIPA World Awards din acest an. Cel mai recent aparat foto mirrorless de la Nikon, elegantul și modernul Z f, a câștigat premiul „Cel mai bun aparat foto expert full-frame”, în timp ce Z 8 a primit prestigioasa distincție „Cel mai bun aparat foto profesional full-frame”.

În ceea ce privește categoriile de obiective, Nikon a obținut două premii, cu NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena, care a fost votat „Cel mai bun obiectiv profesional pentru portrete”, și cu NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR, care a câștigat premiul „Cel mai bun obiectiv cu zoom de super-telefotografie”.

Juriul de la TIPA a lăudat aparatul foto Z 6 pentru că este „un exemplu excelent de convergență între designul clasic și tehnologia modernă”, subliniind faptul că este deosebit de atractiv pentru pasionații de fotografie atât tineri, cât și în vârstă. În același timp, Z 8 a fost celebrat pentru capacitatea sa de a îngloba o gamă de caracteristici impresionante de la Z 9 într-un corp „mai mic și ușor”, făcându-l aparatul foto perfect atât pentru fotografi, cât și videografii care obișnuiesc să se deplaseze.

NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena a fost recunoscut pentru „bokeh-ul catifelat de la o margine la alta a cadrului”, în timp ce NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR a impresionat în mod deosebit juriul, care a remarcat că „de multe ori, micile detalii sunt cele care fac o mare diferență în domeniu”.

Cele patru premii demonstrează dedicarea companiei Nikon pentru producerea de echipamente inovatoare, combinând tehnologia avansată și performanțele superioare pentru a oferi fotografilor posibilitatea de a depăși limitele creative, dar, mai presus de toate, de a „continua să inspire”.

Comentariile TIPA pentru Nikon Z f, câștigător al premiului „Best Full-Frame Expert Camera”

Membrii juriului TIPA au lăudat aparatul foto Nikon Z f de 24,5 MP ca fiind un exemplu excelent de convergență între designul clasic și tehnologia modernă. Combinând un aspect în stil retro al modelelor SLR de la Nikon cu funcții foto și video care invită la angajamentul creativ, aparatul foto Z f s-a dovedit a fi foarte atractiv pentru pasionații de fotografie, atât tineri, cât și în vârstă.

Controalele de pe aparatul foto includ selectoare de precizie pentru setări și un comutator simplu de acționat pentru alegerea modului de fotografiere sau de înregistrare video. Încadrarea și flexibilitatea punctului de perspectivă sunt îmbunătățite de un ecran LCD cu un unghi variabil pentru fotografierea cu vizualizare în timp real, care poate fi folosit și pentru selecții rapide de meniu. În plus, există un OLED în stil pentaprisma cu acoperire de 100%. Capacitățile avansate de înregistrare video și vlogging includ înregistrarea la rezoluții UHD 4K 30p și Full HD 120p, precum și conectivitatea prin SnapBridge, Bluetooth și WiFi.

TIPA comentează despre Nikon Z 8, câștigător al premiului „Cea mai bună cameră profesională full-frame”

Având multe atribute comune cu emblematicul Nikon Z 9, Z 8 atinge un prag optim în ceea ce privește dimensiunea și greutatea pentru fotografi și videografi entuziaști și profesioniști care se deplasează. A alege unul sau altul dintre cele două aparate foto are mai mult de-a face cu modul de lucru, cerințele profesionale și nevoia fotografului de a se încadra într-un regim de producție și nu cu un compromis major în privința caracteristicilor.

Cântărind doar 0,9 kg, Z 8 este ideal pentru utilizarea cu un sistem de stabilizare gimbal pentru înregistrări video și, fiind cu 30% mai mic, este foarte potrivit pentru activități care durează o zi întreagă, când greutatea echipamentului este un factor important. Dar a fi mai mic și mai ușor nu înseamnă o pierdere a caracteristicilor găsite în Z 9, cu dimensiunea senzorului, ratele de încadrare și toate funcțiile AI și de urmărire, printre alte specificații, partajate.

TIPA comentează despre NIKKOR Z 135 mm f/1.8 S Plena, câștigător al „Cel mai bun obiectiv profesional de portret”

Se întâmplă rar ca Nikon să dea un nume unui obiectiv, iar noi am căutat semnificația cuvântului Plena; acesta înseamnă „calitatea de a fi deplin”. Dacă complimentele făcute acestui obiectiv de către fotografi din întreaga lume pot fi un indiciu, atunci denumirea este potrivită. Fiind destinat fotografilor specializați în reclame, nunți, portrete și chiar și în peisaje și natură, reacțiile profesioniștilor au fost în mod covârșitor pozitive în întreaga lume.

În particular, a fost lăudat pentru bokeh-ul catifelat de la o margine la alta a imaginii în fotografii și înregistrări video cinematografice, datorită diafragmei cu 11 lamele; pentru luminozitatea de la o margine la alta a cadrului și reducerea la minim a formelor dublate, a petelor luminoase și a efectelor de denaturare a culorilor, datorită lentilelor și acoperirilor speciale; și pentru butoanele de control și funcționale personalizabile, remarcabile pentru cineastii care îi admiră tranzitiile cursive ale diafragmei și performanțele sistemului multiplu de focalizare automată de la Nikon.

TIPA comenteaza despre NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR, castigator al „Cel mai bun obiectiv cu zoom super teleobiectiv”

Proiectat special pentru fotografii pasionați de natură, natură sălbatică și sport, acest obiectiv cu zoom cu rază lungă de acțiune reunește toate calitățile în ceea ce privește intervalul de distanțe focale, focalizarea automată rapidă și receptivă, motorul pas cu pas (STM) pentru captura video silențioasă și cursivă și construcția etanșată împotriva intemperiilor, cu o acoperire de protecție cu fluor care, cităm, „anticipează ștergerea frecventă a obiectivului”.

Editorii TIPA știu că în ofertele de produse profesionale sunt adesea mici detalii care fac o mare diferență în domeniu, iar la acest obiectiv de super-telefotografie avem capacitatea de a adapta teleconvertoare de 1,4X și 2X, de a menține dimensiunea obiectivului când se acționează zoomul, fiind necesară o rotație de doar 70 de grade pentru a depărta până la distanța focală maximă, stabilizarea imaginii de 5,5 EV și o mulțime de controale de pe obiectiv pentru a comuta sau a bloca moduri și setări.

Premiile TIPA World sunt recunoscute universal pentru că celebrează companiile de top și produsele de cea mai înaltă calitate din industrie. De asemenea, ele servesc pentru a oferi un punct de referință important și un ghid pentru consumatori atunci când iau decizii de cumpărare.

Va rugam sa vizitati site-ul web TIPA pentru mai multe informatii: www.tipa.com

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.