Polaroid Portraits cu Mihaela Andreea Andrei

Postat de: F64 F64

Mihaela Andreea Andrei este pasionată de film și fotografie (în special fotografia instant) și dorește să-ți facă debutul expozițional într-ale fotografiei cu un proiect facut cu Polaroidul.

„În momentul de față am început un proiect nou de fotografie, la nume oscilez între câteva
Portraits with a Polaroid sau Polaroid Portraits. Poate o să-mi vină inspirația și am să găsesc un nume mai potrivit”

Proiectul Andreei este realizat cu două camere Polaroid Spirit 600 și Polaroid Close-up 636, iar linia de continuitate a fotografiilor este dată de filmul folosit Instant Special, alb-negru.

Cât despre tematică am lăsat-o pe creatoare să ne lămurească:

„Vreau să construiesc o bază de portrete ale oamenilor. Cei pe care îi cunosc sau oameni pe care abia i-am cunoscut sau pur și simplu străini care au fost de acord să-mi pozeze. În această serie, subiectul își poate construi singur portretul, poate dezvălui ce-și dorește el sau ea prin portretul respectiv, cum doreste sa fie perceput de publicul larg. Au mână liberă în a-și alege hainele, decorul și emoția pe care vor să o transmită. Dacă au un loc preferat pe care vor sa îl împărtășească cu publicul, anumite elemente de decor sau pur și simplu vor să-și arate meseria în acest portret, eu le voi sprijinii inițiativele imortalizându-i în ipostaza aleasă.”

Andreea plănuiește să facă și o expoziție cu Polaroid Portraits, care ar fi prima sa expoziție individuală și a doua expoziție pe fotografia de film, film instant, având ca vedetă Polaroidul, în București.