Expozitie la F64: „Romania prin ochii lui Sebastiaen”

Postat de: F64 F64

Ca tot se apropie Ziua Nationala, avem bucuria de a gazdui in luna decembrie o expozitie de fotografie dedicata Romaniei, semnata Sebastian Vasiu.

Vernisajul va avea loc joi, 8 decembrie 2016, incepand cu ora 19, in sala expozitionala din Bd. Unirii nr.45.

Exponatele vor ramane pe simeze timp de o luna, respectiv pana pe 8 ianuarie 2017.

Inainte de toate insa, haide sa-l cunoastem putin mai bine pe Sebastian, caruia i-am luat un scurt interviu:

#1 Cum a aparut pasiunea pentru fotografie?

Pasiunea pentru fotografie s-a “(re)aprins” o data cu intalnirea, in mod intamplator, a lui Sorin Onisor la un workshop la Tibanesti in 2013. Participam la un alt workshop, de tehnici de construire cu materiale naturale (argila, paie, etc) – o alta pasiune de-a mea – cand dupa o discutie cu Sorin care organizase in acelasi loc (Conacul Carp din Tiganesti) o tura foto, am renuntat la participarea pentru care venisem si am ramas alaturi de trupa lui cateva zile. Atmosfera rasaritului, cea a apusului, plus momentele de interactiune cu oamenii simpli, povestile lor, m-au facut sa raman dedicat fotografie de atunci si pana azi.

#2 De ce o expozitie despre Romania? Si la ce ar trebui sa se astepte vizitatorii sa vada?

Toate expozitiile mele de pana acum au fost despre Romania: ex: „Romania din colt in colt” – 2014, “Romania, oameni si locuri” – 2014 (impreuna cu Sorin Onisor si Bogdan Comanescu), “Cui ii apartine patrimoniul?” – 2015 etc.

In primul rand pentru ca sunt patriot, in al doilea rand pentru ca fac fotografie de: peisaj, travel/calatorie sau fotografie documentara: arhitectura sau fotojurnalism rural.

De data aceasta am selectat unele dintre cele mai reprezentative peisaje de-ale mele, nu din punct de vedere al atractivitatii locului/obiectivului turistic, ci din punct de vedere al abordarii fotografice, mai precis al prelucrarii imaginilor. Astept astfel ca vizitatorii sa descopere o alta perspectiva asupra fotografiei de peisaj, cu fotografii alb-negru majoritatea si cu un contrast aparte.