3+ motive să parcurgi 10 pași pentru fotografia de nuntă

Acum 15 ani, educația fotografului avea ca suport cărțile. Nu existau workshop-uri, Internet-ul era prea puțin accesibil și ofertant. Acum avem o bogăție de informație, toată la distanța unui click. Mai ales în fotografia de nuntă, noianul de informație copleșește un fotograf aflat la început de drum. El/ea ajunge repede la concluzia că „știe”, iar feedback-ul primit este, în general, îndoielnic. Prietenii, familia și alți fotografi se grăbesc să-i spună: ești minunat.

Fotografia de nuntă este, întâi de toate, fotografie. În plus, are un rol social imens, creând amintiri pentru generațiile următoare, amintiri despre părinți, bunici, bucurii, unirea a două familii. Înconjurați cu toții de un kitsch imens produs de media, e rolul nostru, al fotografilor de nuntă, să ne distanțăm de ceea ce cunoaștem ca imagine și să ne ridicăm deasupra lipsei generale de educație vizuală. De aceea, un workshop de fotografie de nuntă, îndreptat spre cei care apucă pe acest drum, este extrem de benefic. El concentrează informații utile și verificate, ajutând fotograful să discearnă între bun și kitsch, între necesar/util și lipsit de orice valoare. Avem nevoie cu toții de îndrumare, poate oprim acest infinit șuvoi de fotografii create la nunți care nu exprimă nimic altceva decât imitația urâtului vizual ce ne înconjoară.

Pornind de la aceste idei, Daniel Chindea ne-a propus workshop-ul „Fotografia de nuntă în 10 pași ușori”.

Care sunt cele 3+ motive ca sa participi la acest workshop?

10 pași ușori în fotografia de nuntă este o întâlnire de două zile concentrată asupra a trei elemente esențiale: lumina bună, conținutul real și memorabil și promovarea folosind arme simple și eficiente pe termen lung.

  • înveți să „stăpânești” lumina și să evidențiezi subiectul cu ajutorul ei

Lumina bună este cea care face diferența în orice gen fotografic. Ea ajută în accentuarea subiectului, creează iluzia de tridimensional, favorizează trăsături și ascunde defecte. Lumina este acuarela fotografului, stăpânind lumina bună vom ajunge la rezultate mult mai atractive și valoroase pentru noi și pentru miri.

  • înveți să redai esența gesturilor și momentelor la care participi, să îți educi clienții din punct de vedere vizual și să creezi amintiri autentice, frumoase

Conținutul real reprezintă valoarea de amintire pentru cei din fața camerei. Destul cu prostioarele inventate de fotografi în încercarea de a realiza ceva diferit. Destul cu posing-urile lipsite de sens. Oamenii din fața camerei sunt, de fiecare dată, alții. Și e bucuria și sarcina noastră să îi arătăm așa cum sunt, pentru că îi arătăm generațiilor viitoare. Altfel spus, imaginile trebuie să vorbească despre oameni, cu tărie și sinceritate. E adevărat că avem clienți care își doresc altceva, dar noi suntem ‘educatorii’. Trebuie să promovăm amintirea frumoasă, altfel ce rost are?

  • afli unde și cum să te promovezi, pe ce fel de canale și care ar fi strategiile de adoptat, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung

Al treilea aspect definitoriu pentru fotograful de nuntă este promovarea. Vrem ca fotografiile noastre să fie văzute. Să fie diferite. Să iasă în evidență. De aceea, lumina și calitatea amintirii nu sunt suficiente, avem nevoie de o promovare eficientă. Asta înseamnă efort (financiar, de timp) minim și beneficii maxime. Workshop-ul discută în amănunt canale de promovare, conținutul promovării, strategii pe termen scurt și lung.

În plus, o componentă importantă a workshop-ului este practica fotografică.

Fără ea, ar fi un seminar. Veți fotografia oameni (un cuplu), exersând în permanență lumina bună, un posing natural (firesc), suprinderea de reacții reale, selecția background-ului pentru a pune omul în valoare. Toți participanții la workshop vor fotografia. Imaginile lor vor fi revizuite, discutând împreună calități și defecte. Toate imaginile vor fi corectate, selectate și vom alcătui un album (digital) cu ele.

Există două sesiuni de practică fotografică: afară și în studio. Veți trece printr-o varietate de experimente fotografice: de la cadre simple, la compoziții cu arhitectură, de la lumină naturală la cea de interior, flash extern, instrumente aflate la dispoziția fotografului.
Trebuie spus cu tărie: nimeni nu devine fotograf la un workshop. Dar practica fotografică poate canaliza eforturile în direcția bună. Daniel Chindea se va uita în fiecare cameră și va discuta fiecare imagine cu argumente, astfel încât cei prezenți să plece acasă cu lecțiile învățate.

Shoot like a PRO Botosani from BogdanCiobanu.Ro on Vimeo.

Mai mult, Daniel Chindea v-a pregătit un loc frumos în care discutați despre fotografie de nuntă bună. Un grup de Facebook dedicat, pe care îl găsești AICI.

Despre Daniel Chindea

Este fotograf de ceva vreme. De aproape 15 ani. A fotografiat sute de nunți și a trecut prin toate variantele de succes și eșec. A crezut că aparatura face fotografiile și s-a vindecat. A crezut că stilul ți-l impui și și-a dat seama că stilul ne găsește pe fiecare, la un moment dat. A schimbat brandul propriu (greșind la nesfârșit) până a ajuns unde-i place. A fotografiat ‘la modă’ până când și-a găsit propria modă ce nu se transformă niciodată în ‘oldies’.

daniel chindea

Între timp, a început să vorbească despre fotografie. A creat, împreună cu Marius Agrigoroaei și Cristian Paraschiv, o comunitate a fotografilor și videografilor de nuntă: WeddingStaff. A apărut Radio Pătrățele. În cinci ani de zile, a fost lector la mai mult de 50 de evenimente destinate fotografilor de nuntă, de la workshop-uri restrânse de 20-30 de participanți, până la Convenția Fotografilor de Nuntă de anul acesta, cu peste 200 de fotografi în sală. Mai nou, realizează workshop-uri unu-la-unu cu fotografi din toată țara și satisfacția e imensă atunci când ajută oamenii să devină mai buni. Crede cu tărie în educația bună a fotografului de nuntă și te invită și pe tine, cititorule, să îți educi ‘camera’ pe care o ai pe umeri, astfel încât să găsești bucurii reale în a fotografia cu discernământ.

Îl găsești la theSquare, pe facebook și pe Instagram. Scrie-i atunci când ai nevoie de sprijin și îți va răspunde.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Merita!
    Atmosfera super, lector super ok.
    Daca ai frici, incertitudini ai gasit omul si locul unde poti scapa de ele.
    totul sa faci fotografiile din pasiune!
    Parteneriatul cu F64 pare cheia de succes.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.