3+ motive să parcurgi 10 pași pentru fotografia de nuntă

Postat de: F64 F64

Acum 15 ani, educația fotografului avea ca suport cărțile. Nu existau workshop-uri, Internet-ul era prea puțin accesibil și ofertant. Acum avem o bogăție de informație, toată la distanța unui click. Mai ales în fotografia de nuntă, noianul de informație copleșește un fotograf aflat la început de drum. El/ea ajunge repede la concluzia că „știe”, iar feedback-ul primit este, în general, îndoielnic. Prietenii, familia și alți fotografi se grăbesc să-i spună: ești minunat.

Fotografia de nuntă este, întâi de toate, fotografie. În plus, are un rol social imens, creând amintiri pentru generațiile următoare, amintiri despre părinți, bunici, bucurii, unirea a două familii. Înconjurați cu toții de un kitsch imens produs de media, e rolul nostru, al fotografilor de nuntă, să ne distanțăm de ceea ce cunoaștem ca imagine și să ne ridicăm deasupra lipsei generale de educație vizuală. De aceea, un workshop de fotografie de nuntă, îndreptat spre cei care apucă pe acest drum, este extrem de benefic. El concentrează informații utile și verificate, ajutând fotograful să discearnă între bun și kitsch, între necesar/util și lipsit de orice valoare. Avem nevoie cu toții de îndrumare, poate oprim acest infinit șuvoi de fotografii create la nunți care nu exprimă nimic altceva decât imitația urâtului vizual ce ne înconjoară.

Pornind de la aceste idei, Daniel Chindea ne-a propus workshop-ul „Fotografia de nuntă în 10 pași ușori”.

Care sunt cele 3+ motive ca sa participi la acest workshop?

10 pași ușori în fotografia de nuntă este o întâlnire de două zile concentrată asupra a trei elemente esențiale: lumina bună, conținutul real și memorabil și promovarea folosind arme simple și eficiente pe termen lung.

  • înveți să „stăpânești” lumina și să evidențiezi subiectul cu ajutorul ei

Lumina bună este cea care face diferența în orice gen fotografic. Ea ajută în accentuarea subiectului, creează iluzia de tridimensional, favorizează trăsături și ascunde defecte. Lumina este acuarela fotografului, stăpânind lumina bună vom ajunge la rezultate mult mai atractive și valoroase pentru noi și pentru miri.

  • înveți să redai esența gesturilor și momentelor la care participi, să îți educi clienții din punct de vedere vizual și să creezi amintiri autentice, frumoase

Conținutul real reprezintă valoarea de amintire pentru cei din fața camerei. Destul cu prostioarele inventate de fotografi în încercarea de a realiza ceva diferit. Destul cu posing-urile lipsite de sens. Oamenii din fața camerei sunt, de fiecare dată, alții. Și e bucuria și sarcina noastră să îi arătăm așa cum sunt, pentru că îi arătăm generațiilor viitoare. Altfel spus, imaginile trebuie să vorbească despre oameni, cu tărie și sinceritate. E adevărat că avem clienți care își doresc altceva, dar noi suntem ‘educatorii’. Trebuie să promovăm amintirea frumoasă, altfel ce rost are?

  • afli unde și cum să te promovezi, pe ce fel de canale și care ar fi strategiile de adoptat, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung

Al treilea aspect definitoriu pentru fotograful de nuntă este promovarea. Vrem ca fotografiile noastre să fie văzute. Să fie diferite. Să iasă în evidență. De aceea, lumina și calitatea amintirii nu sunt suficiente, avem nevoie de o promovare eficientă. Asta înseamnă efort (financiar, de timp) minim și beneficii maxime. Workshop-ul discută în amănunt canale de promovare, conținutul promovării, strategii pe termen scurt și lung.