Workshop de iluminare creativa la Constanta, cu Marcel Cristocea

Postat de: F64 F64

Lumina este cel mai important detaliu al unei fotografii reusite, nu-i asa?
Iar daca o poti controla, rezultatele vor fi pe masura si mai mult, tu iti vei exersa creativitatea.

Marcel Cristocea ne propune in septembrie, la Constanta, un atelier de iluminare creativa, in cadrul caruia sa invatam despre cum putem controla lumina, despre tipurile de iluminare existente, regulile care se aplica indiferent de sursa de lumina, dar si despre modificatori de lumina si cum ii folosim pentru diverse efecte.

Workshop-ul se adreseaza fotografilor profesionisti si amatori, celor doritori sa isi duca fotografia la urmatorul nivel iar pretul este de 250lei.

Mai multe detalii AICI.

Pana pe 6 septembrie insa, hai sa-l cunosti mai bine pe Marcel si sa afli detalii suplimentare despre atelier din interviul de mai jos:

#1 Cine este Marcel Cristocea si de unde pasiunea pentru fotografie?

De cand eram mic copil imi placea sa visez cu ochii deschisi si sa-mi imaginez tot felul de imagini pe care as fi vrut sa le desenez sau sa le exprim intr-un alt fel. Din pacate nu am talent la desen :), insa  in momentul in care am folosit prima data o camera foto mi-am dat seama ca este solutia ideala pentru mine sa-mi exprim partea creativa.

workshop

#2 De ce fotografie de studio (indoor sau outdoor)? Ce te-a atras catre asta?

Cel mai important lucru pentru mine este lumina si felul cum o putem controla indiferent ca este o sursa de lumina naturala sau artificiala. Personal consider ca atunci cand controlezi lumina ai multe mai multe optiuni sa iti exprimi creativitatea.
Imi place sa intru intr-o camera si sa vad cate tipuri de portret pot sa realizez, folosind lumina si compozitia.

#3 Ce invatam daca participam la workshop-ul Creative Lighting?

Cum sa controlam lumina si ce tipuri de iluminare putem folosi, reguli care se aplica indiferent de sursa de lumina. De asemenea vom experimenta cu diversi modificatori si vom invata ce tip de iluminat si ce modificator sa folosim in functie de efectul dorit.
Creative lighting – pentru mine inseamna sa poti sa faci o serie de portrete diferite intr-un timp scurt si intr-o singura locatie. Cum ar fi ca in cinci  zece minute sa realizezi patru portrete diferite fara sa misti modelul, sa se miste doar fotograful sau sursa de lumina.

#4 De ce echipament am avea nevoie pentru sedintele foto de studio? Indica-ne o trusa basic, ca sa spunem asa.

O lumina si un modificator. Consider ca este important sa folosim o sursa de lumina si un modificator pentru o perioada mai lunga de timp pentru a ne obisnui cu ea si a invata cum sa o folosim la maximum. Personal atunci cand cumpar un modificator nou il folosesc numai pe acela timp de trei-patru luni pentru a ma obisnui cu el in toate conditiile posibile, fie ca-l folosesc in studio sau in locatie.

#5  Dar pentru workshop? De ce echipamente au nevoie cursantii?

Pentru workshop o camera foto si obiective sunt suficiente. Luminile si sistemele de declansare or sa fie puse la dispozitie de F64 si de catre mine.

#6 Cateva cuvinte de incheiere

Chiar daca in aceasta perioada aparatele foto sunt tot mai performante la ISO mare nu inseamna ca nu trebuie sa stim sa folosim lumina, mai ales in fotografia de portret.
Cu cat stim mai bine sa folosim aparatul foto, lumina si compozitia cu atat suntem mai liberi sa ne exprimam creativitatea si putem sa realizam fotografiile pe care ni le dorim.

Ne vedem la workshop!
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top