Pregătiți de CES 2016?

CES 2016, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, se apropie cu pași repezi. Evenimentul reunește în Las Vegas-Nevada cei mai mari producători din domeniu, anul trecut participând peste 3000 de expozanți și cca. 160.000 de vizitatori.
În 2016, târgul va avea loc în perioada 6-9 ianuarie 2016.
Gadget-uri diverse, paratură foto-video nouă, laptopuri și telefoane, drone, Printing-ul 3D și potențialul acestuia ,  sunt doar câteva dintre noutăţile în materie de tehnologie anunţate pentru CES 2016, accentul fiind pus în special pe modul în care tehnologia transformă modul în care comunicăm (atât în afaceri, cât și acasă), dar și pe implementările/noutățile din domeniul virtualului și al realității augmentate.
Zvonuri de tot felul, anunțuri mai mult sau mai puțin oficiale, conferințe de presă deja anunțate… Internetul vuiește deja, mai ales că numărătoarea inversă a început.
În ceea ce privește domeniul foto-video, principalele zvonuri și așteptări sunt legate de noi modele de aparate foto și obiective, bineînțeles.
Astfel, de la Nikon posibil să auzim despre anunțarea lui Nikon D5, așa cum am mai spus deja. Acesta reprezintă generaţia următoare de modele profesionale în format FX de la Nikon și, deși nu există o confirmare oficială, se pare că aparatul va dispune de un senzor de 20Mp, sensibilitate ISO 102,400, 173 de puncte de focus, 15 fps și chiar filmare 4k. Însă până la noi știri oficiale, nimic nu este sigur.
DSLR
Tot Nikon se pare că va anunța și noul D400, însă cel mai probabil pentru al doilea trimestru al lui 2016.
Canon se pare că e pe punctul de a lansa un succesor al lui Canon 70D (80D?), care va avea însă un senzor APS-C de 20mp, similar celui existent pe Canon 7D MkII (senzorul avansat Dual-Pixel AF CMOS de 20 Mpx).  Un alt posibil anunț este cel din zona compactelor de la Canon, mai precis un superzoom: SX70HS, dar și dezvoltarea lui Canon 1DX MkII.
Sony posibil să confirme zvonurile despre două noi aparate mirrorless pe montură E: A7000 și A6100 (sau A6500), însă dacă judecăm după invitația la conferința de presă, care punea accentul pe o cameră Cybershot, pe un televizor dar și pe un nou smartphone, la fel de posibil ar fi și amânarea unui astfel de anunț pentru luna februarie, când va avea loc CP+ (Japonia).
Fujifilm va anunța modelul X-Pro2 și, de asemenea, noi obiective-însă după încheierea CES 2016 (aprox. 15 ianuarie).
De la Olympus vă puteți aștepta la noul obiectiv de 300mm PRO, în timp ce PEN-F se pare că va fi anunțat la CP+, în februarie.  Există zvonuri (neconfirmate) și despre anunțarea OM-D M1 mk II în 2016, însă cel mai probabil nu la CES.


Și în industria smartphone zvonurile circulă de ceva vreme, însă până la confirmări oficiale, nu putem miza pe ele.
HTC a postat un teaser cu privire la un nou smartphone (HTC One X9), pe care am putea să îl vedem debutând în prima parte a anului viitor, poate chiar la CES 2016.
În cazul Samsung, numele care stă pe buzele tuturor e Galaxy S7, însă posibil ca anunțarea acestuia să fie păstrată pentru show-ul Mobile World Congress din februarie, astfel că CES ar putea fi locația în care să fie lansat Galaxy A9, un phablet metalic cu grosime redusă și specificații mid-range spre high-end.
De la Sony, tot din vizualul pentru conferința de presă reiese că vor lansa un smartphone ce pare a fi destul de similar cu gama Xperia Z5 actuală. Ca o supoziție, posibil ca Sony să dezvăluie un Xperia Z5 Ultra, o versiune de 6.44 inch cu dotări la fel de bune la interior.
Rămâneți alături de noi pentru a afla noutăți de la CES 2016, imediat după deschiderea târgului și a conferințelor de presă. Revenim cu vești în ianuarie!
 
 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.