Sărbătorim 175 de ani de fotografie cu o ieșire la bulevard!

Postat de: Alina - F64 Alina - F64

În fiecare an, pe data de 19 august, Fotografia întinereşte. Anul acesta împlineşte 175 de ani iar cercul pasionaţilor de fotografie este din ce în ce mai mare, creativ, dinamic, mereu în căutare de noi provocări.

Zilele de naștere se sărbătoresc! Așa că te invităm să participi alături de noi în cadrul unui eveniment special!

După ce ne-au trecut prin cap tot felul de idei pentru a serba Ziua Internațională a Fotografiei, ne-am oprit la cea mai simplă şi frumoasă dintre ele. Marți, 19 august, începând cu ora 18:30 ieșim să batem la picior străduțele orașului București.

Ca să fim siguri ca veți obține cadre memorabile în urma turei foto, am adunat 7 fotografi dedicați pasiunii lor pentru fotografie care să îți împărtășească din experiența și viziunea lor.

7 fotografi, 7 grupe, 7 abordari diferite ale orașului!

Pentru înscriere trebuie doar să urci pe Facebook-ul F64 o fotografie din portofoliul personal cu hashtag-ul #175cuF64 și să lași drept comentariu numele fotografului din grupul căruia vrei să faci parte. Înscrierile se vor face până duminică inclusiv. Pentru fiecare grupa vom selecta un numar de 15 participanți.

Luni, rămâi cu ochii pe pagina noastră de Facebook, vom anunța finaliștii.

Traseul o să fie ales de fiecare fotograf în parte și comunicat ulterior.
Cele mai bune fotografii vor fi expuse în magazinul F64!

Cine sunt fotografii care ni se alătură la sărbătoarea plimbăreață a celor 175 de ani de Fotografie?

Andreea Retinschi:

Experienţa Andreei a început cu un curs de fotografie pe film, la liceu. Totul era manual, lucra cu un Vivitar pe film alb-negru şi apoi îşi developa fotografiile. S-a îndrăgostit de fotografie, privindu-şi una dintre imagini cum se developa în substanţe, apărând din nimic. După aceea, a urmat facultatea, unde a studiat fotografie şi comunicare, în Canada.

Pentru Andreea fotografia este o necesitate, o obsesie, o emoţie. Preferă lumina naturală oricând, dar consideră că nu exista o variantă corectă (lumină naturală vs. lumină artificială), acest aspect ţinând complet de preferinţele fotografului şi de capacitatea de lumina a locaţiei alese. Pentru şedinţele ei de fotografie, dincolo de vestimentaţie şi modele, pune foarte mult accent pe poveste şi pe spaţiul în care aceasta se desfăşoară. Planificarea izvoraşte dintr-un elemente primar: fie un model, fie o locaţie, fie o rochie. Caută apoi celelalte elemente simbiotice, care să completeze povestea. Fotografiile realizate de Andreea au apărut în revistele: PhotoMagazine, FotoVideo, All Hollow, Viva, InStyle, Tabu.

Locuieşte împreună cu bunica sa, aproximativ 10 pisici si căţelul Câine la Retinschi Residence of Unicorns and Cats.

Ziua Internationala a Fotografiei

Ziua Internationala a Fotografiei

 

Mirela Momanu

Ar putea foarte simplu să aibă numele Zâmbet. Este o persoană extrem de caldă si veselă care transmite multă energie pozitivă. Pentru Mirela Momanu, fotografia este un mijloc de exprimare, se regăsește în subiectele surprinse, fie conceptuale, fie umoristice sau de atmosferă. În general, preferă cadrele care transmit, imaginile care să inducă o stare, să aibă un impact asupra privitorului, iar o fotografie bună este aceea care o lasă pe gânduri și nu îi părăseşte mintea prea uşor. În cazul ei predomină alb-negrul, întrucât acesta i se pare că induce mai mult mister, mai multă atmosferă, conturează povestea. Mirela Momanu este membră a grupului Photo Team, președinte al Asociației Exposure și curator al expozițiilor organizate de Asociația Bucureștiul meu drag. A participat la numeroase expoziții din țară și din străinătate, una dintre ele chiar la Chicago.

Mirela Momanu Train

Mirela Momanu

 

Mihai Şteţcu

Mishu pentru prieteni a început cariera în fotografie în orașul său natal, Cluj-Napoca. A lucrat ca foto-jurnalist pentru o serie de publicații locale după care a acceptat provocarea Bucureștiului. În 2007 începe colaborarea cu Red Bull, devenind fotograf oficial dupa un internship de 2 luni în Austria, la Fuschl – Red Bull Photo Files. Desfășoară proiecte fotografice alături de reviste și televiziuni importante din România. Acțiune, aventură, sport extrem… acolo unde se întâmplă se află și Mishu, negreșit.

Mihai Stetcu - Action

Mihai Stetcu

 

Vlad Eftenie

Arhitect, fotograf amator, autor al metodei de investigare a orașului prin fotografie (publicată în 2010), lector UAUIM, face fotografie de stradă, studiază orașul și oamenii săi, sustine expoziții, prelegeri, conferințe, workshopuri de street&urban photo.

A obținut premiul în cadrul Sony World Photo Awards, sectiunea Open, categoria Low Light, 2014. Atelierul de fotografie de stradă pe care îl susţine va reîncepe curând.

Expoziţie foto Vlad Eftenie Sous le ciel de Paris

Ziua  Internationala a Fotografiei

 

Aurel Rapa și 2 dintre citatele sale: “Camera foto este doar un accesoriu… pasiunea, respectul şi imaginaţia sunt esenţa unei fotografii reuşite”. “Legendele spun ca fotografiile fura sufletul oamenilor. Eu, ca fotograf, dau suflet fotografiilor.”

Rapa Aurel

Aurel Rapa

 

George Nicolae

O zi petrecută în preajma lui George este precum adierea unui zefir. Minte creativă, un umor fin asezonat cu replici din seria BD sau Operaţiunea Monstrul şi un fotograf talentat. Se bucură de orice ieşire fotografică şi îşi doreşte cât mai mulţi cursanţi avizi de fotografie şi călătorie alături de care să surprindă momente şi… schiţe, cum îi place lui să spună. Denumirea blogului nu putea face notă distinctă: TTL – viaţa bate filmul (şi digitalul). Aici puteti vedea cu ce s-a ocupat George în ultimul timp. Cursurile pe care le susţine sunt afişate aici.

Ghid de conversatie vizuala

Ghid-de-conversatie-vizuala-in-4-module-seria-V-30801-3_28414_29081_29989_30803_32110_32683_34386_35064

 

Andrei Bîrsan

Ne bucurăm în fiecare zi de Bucureşti datorită acestui domn distins pe care am avut plăcerea să-l cunosc mai întâi prin intermediul expozitiilor organizate sub egida Bucurestiul meu drag iar apoi să-i strâng mâna personal, la evenimentele F64. Nu cred sa existe alee, clădire, parc sau sărbătoare care să nu apară in fotografiile pasionaţilor de la Oraşul.ro. Dl. Andrei, vă mulţumim pentru legătura stransă pe care o avem cu oraşul nostru drag, prin intermediul publicaţiei Bucureştiul meu drag si al excursiilor fotografice pe care le organizaţi la fiecare sfârşit de săptămână.

Andrei Birsan

Andrei Birsan

 

 Puțină istorie

Acceptă invitaţia noastră de a petrece sărbătoarea Fotografiei alături de oameni frumoşi!
Câteva detalii despre istoricul acestei aniversari: începe în anul 1839 odată cu denumirea termenului „fotografie” de către Sir John Herschel.

O documentare minimă în legătură cu realizarea primei fotografii din lume ni-l aduce în prim plan pe Joseph Nicéphore Niépce. Acesta a realizat în anul 1826 un instantaneu din camera sa de lucru pe care l-a numit “View from the Window at Gras”. Fotografia de peisaj a apărut după 8 ore de expunere.

La 3 ani după acest experiment, mai exact pe 4 ianuarie 1829, Joseph Nicéphore Niépce a început un protocol de colaborare cu Louis Daguerre. După decesul lui Niépce, care a survenit la 4 ani de la iniţierea acestui parteneriat, Daguerre a continuat să experimenteze şi a apărut astfel „daghereotip-ul“, un „contur“ oferit descoperirii făcute de Joseph Nicéphore Niépce. Guvernul francez a intervenit în iulie 1839 şi a cumpărat drepturile de autor ale invenţiei. Informaţii cu privire la acest proces au fost făcute publice pe data de 19 august 1839 iar din acel moment, această zi a devenit data oficială a descoperirii fotografiei precum şi Ziua Internaţională Fotografiei.

Te aşteptăm să declanşăm împreună sărbătoarea de Ziua Internaţională a Fotografiei!
Pentru orice gând fotografic ce iţi trece prin minte, pentru urări adresate doamnei Fotografia dar şi alte întrebări despre acest eveniment ne poţi scrie pe pagina de facebook sau pe adresa: seminarii@f64studio.ro.

 test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top