DOUĂ POTECI – Scriere creativă şi fotografie, două ateliere de creatie într-unul singur

Postat de: F64 F64

Totul a început de la o discuţie pe Facebook, după ora miezul nopţii. Liviu şi Mihai, foşti colegi într-o agenţie de publicitate, se regăsiseră după mai mulţi ani, timp în care s-au întâlnit rar şi cu totul întâmplător. Mihai avea o idee, de a uni fotografia şi literatura într-un singur proiect, însă rezultatul nu trebuia să semene cu  fotojurnalismul, de care lumea era (şi este!) plină. Liviu a acceptat ideea imediat.

După două ore de discuţii pe internet, bazele fuseseră deja trasate. Mihai venea cu o experienţă 20 de ani fotografie si lansarea imagenia.ro, iar Liviu cu 20 de ani scris: o carte de proză scurtă recent publicată, copywriting de publicitate, scenarii pentru televiziune, articole de presă, un roman aproape gata, un blog personal.

Au urmat două întâlniri face-to-face în care cei doi au discutat toate detaliile, iar într-o lună plecau deja să realizeze prima lor povestire la Fântânele. Totul a decurs foarte repede, dar şi cu foarte multă muncă. 

Doua Poteci3

Amândoi au pornit de la ideea de a face exact ce le place şi unde le place, adică în natură. Din pasiunea pentru fotografie şi pentru scris a rezultat ceva care cu greu îşi poate găsi asemănare în peisajul artistic de la noi. Ei nu doar surprind natura în imagini şi în cuvinte, ci o şi modifică prin introducerea în scurtele lor povestiri a unor elemente care contrasteză cu mediul respectiv (o valiză, piese de şah mari, un personaj costumat etc.) Din acest contrast, cadrele şi naraţiunea rezultate sunt cu totul inedite şi provocatoare. Nu ai cum să le uiţi!

Doua Poteci

Încă de la început s-au gândit că experienţa lor poate ajuta mai multă lume. Că pasiunea lor, felul în care percep ei realitatea şi o remodelează în maniera lor unică ar fi de folos şi altora. Atelierele  de creaţie “Două poteci” se adresează, pe de o parte, celor care vor să îşi dezvolte aptitudunile din zona fotografiei şi a scrierii creative şi, pe de altă parte, persoanelor care se simt bine în natură, relaxându-se în compania unor noi modalităţi de explorare a imaginaţiei. Mihai şi Liviu au spus în mai multe rânduri că ei nu sunt “profesori”, că vin pentru a descrie pe înţelesul tuturor cum lucrează împreună, cum reuşesc să suprapună două “poteci”, fiecare pe drumul lui, că doresc să transmită o experiență.

Doua Poteci4

Astfel, au pus la punct prima întâlnire “Două Poteci”, având ca subiect fotografia artistică şi scrierea creativă, două ateliere într-unul singur.  Una dintre surprize este prezenţa în cadrul workshopului a actorului Radu Marian, care va interpreta un rol ce va fi dezvălui participanţilor chiar înainte de sesiunea foto. 

Doua Poteci 5

Iniţiativa proiectului i-a aparţinut lui Mihai Ilie, licenţiat în inginerie aeronautică, cu 15 ani în publicitate şi 20 în fotografie, creator al Imagenia şi Două Poteci.

Liviu Drugă, absolvent al Facultăţii de Litere din Bucureşti, a lucrat ca jurnalist, copywriter, scenarist, producător şi regizor de televiziune. În 2012 a publicat “Ceasornircarul dansator – povestiri aberantastice” la editura Tracus Arte.

Workshop 

Contact: office@douapoteci.ro, 0741.164.914 – Mihai Ilie, 0745.110.083 – Liviu Drugă


Etichete:test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top