Canon România, partener la prima ediție a Photo Trends Festival 2022

Participanții la festival vor avea ocazia să testeze echipamentele Canon, inclusiv cele mai recente modele lansate Canon EOS R7 si R10.

Canon România este partener unic al secțiunii Film, din cadrul primei ediții a Photo Trends Festival, care se va desfășura anul acesta, în perioada 20-27 august, la 2 Mai.

Festivalul, organizat de Asociația Visual Art, în parteneriat cu Primăria Limanu prin programul „Cultura la Liman”, reprezintă o continuare deosebită a consacratului Festival de Arte Vizuale VSLO, organizat în Vama Veche încă din 2010. Canon a fost partener VSLO timp de 6 ani, prima ediție a Photo Trends Festival marcând astfel cel de-al șaptelea an de colaborare.

Photo Trends Festival se adresează în primul rând pasionaților de fotografie care au trecut deja de prima etapă a lucrului cu o cameră foto și care doresc să aprofundeze anumite domenii ale fotografiei sau să deprindă noi tehnici fotografice de la cei mai importanți lectori din domeniu.

Sambătă, 20 august, va avea loc Canon Day, în cadrul căreia va fi speaker fotograful Ionuț Macri iar participanții vor avea parte de o mulțime de surprize. Ionuț este ambasador Canon, fotograf cu 25 de ani de experiență, specializat în fotografie de publicitate. La Photo Trends Festival acesta va demonstra, pornind de la un brief real, întregul proces de la moodboard la vizualul final, inclusiv editarea pozelor în Photoshop. Cei prezenți vor putea interacționa cu el în cadrul unor exerciții practice. 

Pe parcursul întregii săptămâni, cei care sunt interesați, vor putea participa gratuit la o serie de activități, prezentate de lectorii: Veaceslav Cebotari, Bogdan Mureșanu, Roxana Ardelean, sprijinite de Canon România, precum:

Workshop PTF TV

Timp de 7 zile, participanții vor învăța teoretic și aplicat modul în care lucrează o televiziune on-line. In fiecare seară se va emite un buletin de stiri al festivalului, în cadrul căreia se va organiza oră de live news.

Pentru acest workshop se va lucra în trei echipe formate, fiecare, din câte un: reporter / operator, editor, regizor tehnic, producător, sunetist și un operator de camere robotice PTZ.

Workshop film documentar

Activitatea combină instruirea teoretica și atelierele practice, unde participanții vor învăța instrumentele fundamentale ale filmului documentar – producție, regie, cameră, iluminare, înregistrare a sunetului și editare. Aceștia vor produce proiecte de grup cu tema “Oameni și locuri”.

Curs de film documentar - de la idee la film

Acest curs le va arăta participanților pașii care trebuie parcurși pentru a face un film documentar și felul în care poate explorat întreg procesul de la idee la film.
Modulele incluse în curs:
1. Ideea
2. Scenariul
3. Dezvoltarea
4. Pre-producția
5. Producția
6. Post-producția
7. Distribuția
8. Marketing
9. Lansare
10. Următorii pași

Toți cei care doresc să participe la workshopurile desfășurate în cadrul Photo Trends Festival și să își îmbogățească astfel cunoștințele, sunt așteptați să se înscrie, menționând denumirea activității, până pe 15 august, aici.

Tu deții echipamente de la Canon și dacă da, care este experiența ta cu acestea? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.