Top 6 aparate foto profesionale

Ești în căutarea unor aparate foto de nivel profesional, care să te ajute în perfecționarea abilităților tale de fotograf? Îți prezentăm în continuare diferite tipuri de aparate mirrorless din care să alegi modelul preferat.

Află mai multe despre cele mai performante aparate mirrorless ale momentului, ideale pentru fotografii profesioniști care au nevoie de o cameră de top, care să ofere rezultate de înaltă rezoluție. Aceste modele asigură un nou nivel atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare, oferind performanţă de excepţie si viteză incredibilă.

 Noul senzor CMOS stratificat de 45,7 MP, în format full frame si procesorul ultrarapid EXPEED 7 oferă o calitate extraordinară a imaginii. Cel mai avansat sistem AF de la Nikon de până acum redefineste tenacitatea. Te poți bucura de sedinte foto cât e ziua de lungă si de ore întregi de înregistrări video 8K. 

Remarcabilul sistem AF cu 493 de puncte include 405 puncte de zona AF automată – de cinci ori mai mult decat Z 7II. Performanțele de urmărire a subiectului pe întinderea cadrului le depăsesc chiar si pe ale apreciatului D6. 10 moduri de zona AF vă permit să optimizați configurarea functiei AF.

Cu Alpha 1, fotografii nu trebuie să-și mai facă griji în privința compromisului dintre rezoluție și viteză, deoarece această cameră le oferă pe ambele. În centrul său se află un senzor de imagine Full-frame stratificat Exmor RS™ CMOS de 50.1 megapixeli și un procesor de imagine BIONZ XR pentru o viteză de citire extrem de mare, care permite fotografierea în rafală la un număr de până la 30 de cadre pe secundă, fără efect de blackout, prin intermediul vizorului electronic. 

Obturatorul cu acționare duală permite sincronizarea blițului cu până la 1/400 secunde pentru obturatorul mecanic și sincronizarea cu până la 1/200 secunde pentru obturatorul electronic. Concepută pentru a fi una dintre cele mai versatile camere create vreodată, Alpha 1 oferă capabilități video de top, cu înregistrare de până la 8K (7680×4320) 30p pe 10 biți 4:2:0. 

Noua cameră α7R V oferă imagini statice de 61.0MP, alături de cea mai performantă stabilizare optică a imaginii, de 8 trepte de expunere oferită vreodată de o cameră Sony din gama Alpha, precum și înregistrare video la rezoluție 8K, un  ecran tactil rabatabil pe 4 axe, funcții de comunicare de înaltă viteză, operabilitate dusă la următorul nivel și capabilități care permit integrarea fluidă a fluxului de lucru. 

Cea mai nouă cameră Sony este ideală pentru fotografii profesioniști care au nevoie de o cameră de top, care să ofere rezultate de înaltă rezoluție.

EOS R5 reprezintă un salt fără precedent în tehnologia mirrorless. Procesorul DIGIC X, senzorul CMOS şi obiectivele RF funcţionează împreună pentru a obţine o calitate avansată a imaginii şi o rezoluţie ce depăşeşte 45 de megapixeli. 

Profesionişti pot realiza filmări interne incredibile 8K 12-bit RAW folosind întreaga lăţime a senzorului, pentru un rezultat cu aspect cinematografic, cu urmărire continuă a ochilor şi a feţei oamenilor şi animalelor. De asemenea, EOS R5 stabileşte noi standarde pentru videografii care filmează în 4K. 

Filmare 4K DCI (full frame) şi 4K UHD la rate de cadru de până la 120p (119,88cps) şi calitate 4:2:2 10-bit, asigurând o rezoluţie mare şi filmare slow-motion fină cu focalizare automată completă. Utilizatorii care vor calitate 4K la cel mai înalt nivel, pot folosi modul 4K HQ pentru a reproduce detalii incredibile la rate de cadru de până la 30p, prin suprascriere internă a filmării 8K.

EOS R6 Mark II este cel mai rapid şi avansat aparat mirrorless full-frame de până acum, care extinde inovatorul Sistem EOS R şi oferă 40cps, performanță AF incredibilă în lumină redusă şi filmare 6K RAW / 4K UHD, totul în jurul monturii RF.

Fiind cel mai nou model din gamă pentru creatorii de conţinut hibrid, EOS R6 Mark II foloseşte avantajele unice ale monturii RF şi redefineşte standardele setate de EOS R6. Modelul asigură un nou nivel atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare, oferind performanţă de excepţie, viteză incredibilă, stabilitate şi funcţii cinematografice profesionale.

Cu un nou procesor de imagine dezvoltat în cadrul parteneriatului L2 Technology format de LEICA și LUMIX și noul senzor de 24 de megapixeli, LUMIX S5II este prima camere LUMIX care oferă focalizare automată bazată pe Hybrid Phase Detection (PDAF).

Camera foloseste un nou sistem Phase Hybrid AF care combină PDAF cu Contrast Detect AF. Rapid și fiabil și oferind o măsurare pe 779 de zone, noul sistem este capabil să detecteze subiecții vizați în condiții dificile, cum ar fi lumina slabă și iluminarea din spate. Subiectul odată fixat, sistemul va continua să îi urmărească chiar și în prezența altor obiecte în mișcare în cadru.

Sunt disponibile, de asemenea, funcția AF continuu în timpul zoomului și micro reglarea AF.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Păcat ca nu a fost introdus in articol si Canon R6 Mk I care este la fel de versatil ca si celelalte, doar ca are un senzor de doar 20.01 MP.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.