Canon anunță o nouă actualizare de firmware pentru sistemul R

Pornind de la feedback-ul utilizatorilor, cea mai nouă actualizare de firmware Canon oferă un nou nivel de viteză şi eficienţă.

Canon Europe anunţă astăzi actualizări de firmware, ca răspuns la feedback-ul şi cererile primite de la utilizatori. Firmware-ul v1.20 pentru EOS R3 oferă un nou standard de viteză, firmware-ul v1.60 pentru EOS R5 extinde timpul de înregistrare, iar firmware-ul v1.60 pentru EOS R6 eficientizează fluxurile de lucru.

Surprindeți fiecare secundă în acțiune

EOS R3 este un aparat foto dedicat fotografiei sportive şi fotoreporterilor, iar actualizarea de firmware v1.20 creşte şi mai mult viteza incredibilă a acestui model. Cu noua setare personalizată de fotografiere în rafală la viteză mare, utilizatorii pot înregistra la viteze pornind de la 30cps până la viteza uimitoare de 195cps 1 , la rezoluţie maximă în format JPEG, HEIF sau RAW. Acest lucru le oferă fotografilor posibilitatea de a surprinde momentul decisiv al acţiunii, de exemplu momentul în care mingea atinge bâta de baseball sau momentul în care o pasăre de pradă atacă.

Această actualizare oferă mai mult decât viteză uimitoare la fotografiere. Utilizatorii de EOS R3 vor putea înregistra şi filme Full HD la 240p, pentru a obţine rate ale cadrelor care înainte puteau fi obţinute doar cu camere video dedicate. Înregistrarea 240p încetineşte ritmul acţiunii de şase ori, pentru slow motion clar, perfect pentru
vizualizarea momentelor decisive într-o situaţie cu mişcare rapidă.

Fluxuri de lucru eficientizate

Pentru a se asigura că fotojurnaliştii şi reporterii care folosesc echipamente Canon sunt cei mai rapizi, actualizarea v1.20 simplifică modul de operare şi le permite acestora să reducă timpul dintre momentul înregistrării şi momentul publicării. Introdusă odată cu noul aparat hibrid EOS R7, funcţia Cloud RAW Image Processing 2 este disponibilă acum şi pentru modelul EOS R3 şi foloseşte procesarea cu tehnologie deep learning în image.canon pentru a îmbunătăţi rezoluţia şi claritatea, în timp ce reduce apariţia efectului moire în imagini. Această funcţie face posibilă şi procesarea imaginilor într-o reţea neurală, ceea ce permite reducerea zgomotului cu ajutorul AI, fără a pierde din detalii. De asemenea, EOS R3 va putea combina în aparat (focus stacking) imaginile realizate cu focalizare în planuri diferite, pentru a crea imagini mai clare, cu profunzime de câmp mai mare – perfect pentru fotografiere macro. Acestă funcţie este disponibilă şi atunci când aparatul foto este folosit cu Speedlite EL-1.

Am ţinut cont de feedback-ul oferit, iar acum utilizatorii pot seta crop 1.6x sau alte rapoarte de decupare prin simpla apăsare a unui buton care poate fi personalizat de pe EOS R3. Astfel se obţine efectul similar unui extender încorporat, iar fotografii pot face zoom rapid şi uşor în momentele importante.

Funcţii video imbunătăţite

În urma feedback-ului primit de la vloggeri, care ne-au spus că marginile înregistrărilor video sunt instabile în modul selfie la înregistrarea cu un obiectiv ultra-grandangular, EOS R3, EOS R5 şi EOS R6 includ acum corectarea instabilităţii în cadrul funcţiei IS Digital la filmare. Această corecţie se adaugă la corecţia obişnuită a imaginii din modul IS Digital la filmare, pentru mai multă stabilitate la înregistrare. Pentru EOS R3 a fost adăugată o funcţie de filmare cu redare accelerată, cu posibilitatea de a reţine aceste setări în cazul în care aparatul foto este oprit din greşeală.

Firmware-ul v1.60 pentru EOS R5 va aduce o funcţie importantă, disponibilă până acum pentru EOS R3 – Auto Power Off Temperature (Temperatura pentru oprire automată) – care, în funcţie de condiţii, permite înregistrarea pentru un interval mai mare de timp.

Actualizări SDK

Noul firmware oferă o serie de actualizări pentru utilizare cu SDK-ul (Software Development Kit) inovator Canon. Noile funcţii pentru utilizatorii SDK includ suport pentru curăţarea senzorului de la distanţă, posibilitatea de activare a focalizării în planuri diferite, opţiune de setare a filmărilor cu o rată mare a cadrelor şi opţiune de setare pentru prima perdea/a doua perdea/sincronizare la viteză mare, iar pentru EOS R6 există posibilitatea de a seta de la distanţă funcţiile rotiţei pentru moduri prin SDK. Datorită acestor funcţii noi, modelele EOS R3, EOS R5 şi EOS R6 vor putea fi folosite pentru numeroase aplicaţii comerciale.

produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.