Sony lansează camera Sony A7R V

Noua cameră Sony Electronics α7R V oferă o nouă experiență de înaltă rezoluție în domeniul imagisticii, cu autofocalizare bazată pe inteligența artificială.

Sony Electronics Inc. a anunțat lansarea camerei Alpha 7R V (model ILCE-7RM5), cel mai nou model 7R din apreciata serie Alpha de camere mirrorless cu obiective interschimbabile. α7R V integrează senzorul de imagine cu cea mai înaltă rezoluție de la Sony și o nouă unitate de procesare bazată pe inteligența artificială, dedicată recunoașterii subiecților din imagine pe bază de AI – o premieră pentru camerele din gama Alpha – dar și performantul motor de procesare a imaginii BIONZ XR™ – pentru prima dată pentru o cameră din gama „R” Full-Frame. Combinația dintre senzorul de înaltă rezoluție și aceste procesoare duce la următorul nivel procesul de captare și recunoaștere a subiecților, atât în imaginile statice, cât și în cazul clipurilor video.

Noua cameră α7R V oferă imagini statice de 61.0MP, alături de cea mai performantă stabilizare optică a imaginii, de 8 trepte de expunere oferită vreodată de o cameră Sony din gama Alpha, precum și înregistrare video la rezoluție 8K, un  ecran tactil rabatabil pe 4 axe, funcții de comunicare de înaltă viteză, operabilitate dusă la următorul nivel și capabilități care permit integrarea fluidă a fluxului de lucru. Cea mai nouă cameră Sony este ideală pentru fotografii profesioniști care au nevoie de o cameră de top, care să ofere rezultate de înaltă rezoluție.

„Noul model din seria Alpha 7R este exemplul perfect al efortului nostru continuu de a dezvolta produse și tehnologii de top în industria de imagistică” a declarat Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Suntem bucuroși să anunțăm lansarea noului α7R V, care integrează funcții extrem de avansate bazate pe inteligența artificială, atingând astfel noi niveluri de performanță în ceea ce privește capabilitățile de autofocalizare. Abia așteptăm să vedem conținutul pe care îl va crea comunitatea noastră folosind noua cameră α7R V”.

Autofocalizare îmbunătățită datorită noii unități de procesare bazată pe inteligența artificială

α7R V oferă autofocalizare de ultimă generație, cu o recunoaștere avansată a subiectului, datorită noii unități de procesare cu deep learning, bazată pe inteligență artificială. Procesarea extrem de complexă realizată cu ajutorul inteligenței artificiale folosește informații detaliate referitoare la anticiparea posturii corpului uman pentru a îmbunătăți semnificativ precizia camerei în ceea ce privește recunoașterea subiectului și pentru a valorifica la maximum rezoluția pe care o poate oferi. De asemenea, utilizarea acestei tehnologii a fost extinsă pentru a putea recunoaște noi tipuri de subiecți, precum automobile sau insecte.

În plus față de tehnologia AI avansată, camera α7R V aduce îmbunătățiri și în cazul altor funcționalități foarte apreciate ale camerelor din seria Sony Alpha, care acum sunt incluse pentru prima dată și pe un model din gama Sony 7R:

  • Urmărire eficientă a subiectului prin funcția Real-time Tracking
  • Sistem de autofocalizare de înaltă densitate, mai rapid și mai precis, pentru o suprafață mai mare
  • Fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundă, cu urmărire AF/AE
  • Fotografiere silențioasă, fără vibrații, de până la 7 cadre pe secundă
  • Fotografiere în rafală de până la 583 imagini RAW comprimate, la viteză înaltă

Camera α7R V include, de asemenea, caracteristici de focalizare care sprijină înalta rezoluție, inclusiv funcțiile DMF permanent (direct manual focus) și focus bracketing, cea de-a doua fiind o specificație frecvent solicitată de creatori, care permite captarea de imagini de înaltă calitate, prin fotografierea mai multor cadre cu schimbarea punctului de focalizare.

Rezoluție extraordinară, caracteristică seriei Sony Alpha 7R

Camera α7R V a fost proiectată să capteze cele mai mici detalii, datorită celui mai nou motor de procesare de imagine BIONZ XR™ și a senzorului de imagine CMOS Exmor R™ full-frame de 35mm cu iluminare din spate, cu aproximativ 61.0 megapixeli efectivi. Cel mai recent motor de procesare a imaginii BIONZ XR se asigură că potențialul de rezoluție al senzorului camerei este utilizat la capacitate maximă, livrând imagini la cele mai înalte rezoluții de până acum pe o cameră din seria Alpha, în condiții de sensibilitate scăzută. Astfel, setările de sensibilitate pot varia de la ISO 100 la ISO 32000, atât pentru imaginile statice cât și pentru clipurile video, oferind și un interval dinamic extins, de 15 trepte pentru imaginile statice.

Întregul sistem de stabilizare al camerei α7R V a fost actualizat cu o unitate de înaltă precizie pentru stabilizarea imaginii, senzori giroscopici performați și algoritmi optimizați de stabilizare avansată pentru imagini statice și înregistrări video. Alături de efectul de „compensare de 8 trepte” pentru imaginile statice, noul algoritm de stabilizare a imaginii oferă detectarea precisă a subiectului și un control strict, până la nivelul fiecărui pixel, profitând la maximum de potențialul de rezoluție oferit de senzorul de 61.0 megapixeli, pentru a scoate în evidență și cele mai fine detalii ale subiectului. Noua cameră de la Sony aduce îmbunătățiri pentru funcția Pixel Shift Multi Shooting, care beneficiază de controlul precis al sistemului de stabilizare a imaginii in-body, captând mai multe imagini cu deplasarea cadrului la nivel de pixel, acestea fiind ulterior combinate prin intermediul unui computer, în așa fel încât utilizatorul să obțină o rezoluție uimitoare într-o singură imagine. Folosind cea mai recentă versiune a aplicației de desktop Imaging Edge Desktop™ versiunea 3.5, fluctuațiile de mișcare subtile, la nivelul pixelilor, precum o ușoară modificare în poziția subiectului sau frunzele care cad din copac, sunt detectate și corectate automat, în așa fel încât să poată fi atinsă o compoziție perfectă. Compoziții formate din 16 imagini de aproximativ 240.8 milioane de pixeli (19,008 x 12,672 pixeli) pot fi produse din date care cumulează 963.2 milioane pixeli. Camera α7R V oferă suport pentru control precis și versatil și pentru blițuri externe, contribuind la procesul creativ al fotografilor profesioniști. De asemenea, în condiții de iluminare dificile, α7R V suprimă eficient efectul de flicker care poate fi generat de sursele de lumină artificială, în cazul imaginilor statice și al videoclipurilor.

Printre caracteristicile suplimentare care oferă flexibilitate pentru realizarea imaginilor statice, se numără:

  • Adăugarea posibilității de comprimare a imaginilor RAW fără pierderi și a opțiunii de a selecta dimensiunile și calitatea fișierelor RAW.
  • Extinderea posibilităților de bracketing pentru expunere și focalizarei
  • Setări Creative Look direct din cameră pentru fotografii și videoclipuri
  • Imagini HEIF de înaltă calitate cu eficiență ridicată la comprimare
  • Spectru larg de luminozitate pentru vizualizarea pe un ecran mare

Capabilități video cinematografice

Pe lângă capabilitățile uimitoare disponibile pentru captarea imaginilor statice, camera α7R V oferă și capabilități video avansate. Noua cameră Sony asigură filmări 8Ki 24/25p pentru video, filmări 4K supraeșantionate din rezoluții 6.2K fără binning, un codec MPEG-H HEVC/H.265 de eficiență ridicată, funcția intra recording, filmări 4:2:2 pe 10-biți și alte caracteristici, pentru o calitate ridicată a imaginii  și opțiuni de editare accesibile. De asemenea, camera include și o tehnologie avansată de recunoaștere a subiectului pentru o tenacitate fără precedent a urmăririi în timp real, breathing compensation (compensarea schimbării unghiului de vizualizare cu punctul de focus) și capacitatea de a utiliza metadatele camerei pentru post-procesare și stabilizare avansată a imaginii in-body. Alături de modul Active in-body, care contribuie la stabilizarea imaginii pentru filmări mai fluide în mișcare, camera α7R V este compatibilă cu obiectivele selectate care beneficiază de stabilizare integrată imaginii, pentru încadrare și înregistrare și mai stabile.  

Operabilitate și fiabilitate

α7R V oferă fiabilitate pentru fotografii profesioniști, livrând rezultate impresionante, fie că este vorba despre imagini statice sau înregistrări video, totul într-o structură compactă și ușoară Camera α7R V dispune de un ecran LCD cu 4 axe rabatabil în unghiuri multiple, care îmbină utilitatea unui monitor pliabil convențional cu flexibilitatea oferită de deschiderea în unghiuri variabile, la care se adaugă un vizor electronic cu 9,44 milioane de puncte. Modelul α7R V dispune și de două slot-uri media compatibile cu tipurile de carduri CFexpress Type A/SDXC și oferă un nou meniu cu un control tactil intuitiv, alături de  o gamă largă de funcții personalizabile.

Cu o conectivitate impresionantă și suport îmbunătățit, camera α7R V le permite fotografilor profesioniști să își optimizeze fluxul de lucru. Transferul de date se poate realiza la viteze mari prin Wi-Fi (802.11ac) 2×2 MIMO sau prin fir, printr-o conexiune SuperSpeed USB de 10Gbps, cu ajutorul unui port USB- C®. Pe lângă înregistrarea de la distanță extrem de eficientă și transferul rapid de imagini statice și videoclipuri, noile caracteristici de streaming prin USB permit suport pentru UVC/UAC, fiind perfecte pentru streaming-ul la rezoluție 4K (QFHD) audio și video, direct din cameră.

Pe baza feedback-ului fotografilor profesioniști, camera α7R V beneficiază acum de un sistem îmbunătățit de disipare a căldurii în condiții de filmare îndelungată, de un design îmbunătățit rezistent la umezeală și praf, o carcasă durabilă fabricată din aliaj de magneziu, dar și de alte finisaje pentru fiabilitate maximă în medii de lucru provocatoare.

Camera α7R V este compatibilă cu folia de protecție pentru display PCK-LG3, perfectă pentru întreținerea sensibilității tactile a ecranului LCD și pentru protejarea împotriva petelor și amprentelor.

Concepută pentru fotografii profesioniști, prietenoasă cu mediul înconjurător

De la etapa de dezvoltare, până la gestionarea lanțului de aprovizionare, producție și ambalare, Sony a luat măsuri pentru a reduce amprenta asupra mediului a acestui produs, în toate etapele de evoluție. Sony dorește să inspire printr-un mod eficient de utilizare a resurselor și a energiei. Astfel, body-ul este alcătuit parțial din plastic reciclabil (SORPLAS™), iar realizarea în sine are loc într-o fabrică ce folosește energie regenerabilă.

Sony face demersuri în direcția utilizării materialelor pentru ambalare care să nu conțină plastic, dar care, în același timp, să ofere o protecție solidă la șocuri și impact. Pentru pungile produselor sunt folosite materiale și țesături pe bază de plante, cu scopul final de a reduce impactul asupra mediului înconjurător.

Tu deții o cameră de la Sony si dacă da, care este experiența ta cu aceasta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.