Zilele Sony revin în iunie la F64

În perioada 17 – 24 iunie, revenim cu o nouă serie de evenimente speciale, dedicate pasionaților de fotografie și videografie, organizate împreună cu partenerul nostru Sony Romania. Zilele Sony sunt menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video. Ce te așteaptă? Iubire pentru fotografie, imaginație, creativitate, emoție, fotografi și videografi de la care avem de învățat și mai ales evenimente online (transmisii LIVE), în care vom afla mai multe despre echipamentele Sony ale momentului, de la fotografi cu experiență, plus o mulțime de oferte și reduceri speciale, dedicate creatorilor de conținut.

În cadrul acestei ediții, evenimentele vor fi online. Te provocăm să evoluezi în cariera de creator de conținut, să înveți mai multe alături de speakeri de renume din domeniu. De la fotografia de nuntă și eveniment la cea de natură, te poți înscrie la evenimentele noastre online.

Te-am făcut curios? Iată care este ordinea evenimentelor din Zilele Sony la F64!

17 iunie

Obiective Sony - Un ghid complet, cu Bogdan Zop

În cadrul primului eveniment din această ediție Zilele Sony, vom discuta alături de Bogdan Zop despre gama de obiective Sony și vom preciza pentru ce gen de fotografie se recomandă anumite obiective.

Agenda evenimentului va include clasificarea obiectivelor Sony în funcție de genurile fotografice.

Echipamentul pe care Bogdan Zop îl deține este:

Dacă nu poți participa la evenimentul live, te încurajăm să te înscrii oricum iar noi îți putem trimite înregistrarea ulterior!

Cine este Bogdan Zop?

Bogdan Zop a descoperit fotografia la 16 ani alături de o altă pasiune de a sa, mersul pe role. La acea vârstă petrecea foarte mult timp în skateparkuri și a început să-și fotografieze prietenii care făceau diverse scheme. Astfel prima sa dragoste este fotografia de sport extrem și acțiune.

A absolvit Facultatea de Fotografie la Caterbury Christ Church University și a revenit în țară pentru a lucra ca fotograf freelancer. Are adunați și 5 ani de lucrat alături de echipa F64 ca și consultant de vânzări, începuți înainte de facultate și terminați după. Ulterior și-a luat inima în piept și de aprox. 8 ani este fotograf freelancer fulltime. 

Plecand de la fotografia de sport extrem, și-a dezvoltat foarte mult abilitatea de a suprinde instantanee, de a declanșa în cel mai bun și inedit moment, astfel a deviat spre fotografia de eveniment, care este aproximativ 70% din practica sa. A fotografiat evenimente pentru majoritatea brandurilor și agențiilor de publicitate din România, prin colaborări directe sau alături de alți fotografi colegi, festivaluri, concerte, evenimente sportive etc. De asemenea este foarte apropiat și de fotografia de familie, fiind foarte pasionat sa surpindă oamenii în cele mai frumoase momente din viața lor. Ceilalti 30% se împart in diverse stiluri de fotografie, majoritatea fiind în jurul oamenilor: portrete, ședinte editoriale, fotografie de studio. Pe lângă practica sa profesională, în timpul liber este foarte pasionat de natură, de fotografia de peisaj, călătorie și animale. De aproape 3 ani a trecut la sistemul Sony mirrorless.

22 iunie 2021

Storytelling în fotografia și videografia de nuntă, cu Julius Paul

În volumul mare de informație de pe internet din ultimii ani, oamenii au început să caute relevanța și autenticitatea. Din acest motiv, în domeniul vizual, fotografia și filmul au devenit mai interconectate ca niciodată. Pentru Julius Paul, un povestitor înnăscut căruia îi place să fie înconjurat de oameni, fotografia și videografia sunt cele mai bune mijloace de a spune povești. Evoluția tehnologică și soluțiile pe care le oferă Sony în materie de echipamente l-au ajutat să găsească o variantă prin care să transmită emoțiile și faptele pe toate canalele foto-video-audio. Practic, a reușit să folosească tehnicile de storytelling din cinematografie în toate materialele pe care le creează. Viteza de reacție și funcțiile camerelor Sony sunt punctele forte în realizarea fotografiilor și videourilor în același timp. 

Echipamentul pe care îl deține Julius Paul este:

Dacă nu poți participa la evenimentul live, te încurajăm să te înscrii oricum iar noi îți putem trimite înregistrarea ulterior!

Cine este Julius Paul?

Iată ce ne povestește Julius Paul:

” Sunt un povestitor înnăscut, vorbesc mult și fac glume! În mijlocul oamenilor mă simt cel mai bine, ei oferindu-mi sursa de energie care mă motivează în munca pe care o fac.

Sunt fotograf din anul 2008. Am urmat cursurile Facultății de Arte Plastice din cadrul UAD Cluj-Napoca, secția Foto-Video la nivel de licență, master și doctorat, pentru că mi-am dorit să acumulez cât mai multe cunoștințe despre domeniul vizual astfel încât să pot crea imagini calitative atât la nivel tehnic și estetic, cât și conceptual.

Sunt mereu în căutarea frumosului, a simplității și a perfecțiunii, lucru care mă ține în priză zi și noapte! Ca efortul meu să aibă roade, îmi dedic timpul oamenilor. Fotografiile pe care le fac vor rămâne mărturie a ceea ce s-a întmplat, peste ani, iar satisfacția mea este că mereu voi fi în inimile celor care se bucură văzând zi de zi rezultatul muncii mele.”

 

23 iunie 2021

Fotografia de eveniment, cu Florin Ștefan

În cadrul acestui eveniment LIVE, fotograful Florin Ștefan ne va povesti despre fotografia de nuntă, care sunt lucrurile care îl inspiră și cum a trecut peste perioada de pandemie.

Printre cele mai importante lucruri despre care Florin Ștefan va discuta în LIVE amintim:

  • de ce este important să ai o direcție
  • de ce este bine să mergi la conferințe
  • înscrierile la concursuri

Florin Ștefan deține echipamentul:

Dacă nu poți participa la evenimentul live, te încurajăm să te înscrii oricum iar noi îți putem trimite înregistrarea ulterior!

Cine este Florin Ștefan?

Iată ce ne povestește Florin Ștefan:

“Nu încerc să umplu niște rânduri despre mine prin această descriere, dar pot scrie cât mai puțin și să las fotografiile să vorbească de la sine… doar ele pot spune momentul când se descoperă, se ilustrează, se proiectează clipa cea mai importantă strânsă într-o fotografie. Aceasta „clipă înrămată”, unde timpul se oprește, poate spune totul despre subiect, dar și despre cel, care doar din voința lui, a expus momentul pe hârtie. Aceasta poate fi o descriere a unui fotograf al contrastelor care printr-o veșnică mișcare a fragmentat timpul cadru cu cadru.”

Premii:

  • Anul 2020: Top 10 Fearless Photographers, Top 10 WPS, Top 50 ISPWP, Locul 3 Fotografi-cameramani
  • Anul 2019: Top 50 ISPWP, Top 5 WPS, Locul 2 fotografi-cameramani
  • Anul 2018: Top 50 ISPWP si Top 5 WPS, Locul 2 fotografi-cameramani 

24 iunie 2021

Călătorind alături de păsări, cu Dorin Bofan

Alături de Dorin Bofan, vom porni într-o călătorie impresionantă. Vom discuta despre:

  • parcursul lui Dorin Bofan ca fotograf de la anii ulteriori perioadei de începător și până astăzi
  • Cum fotografierea păsărilor din nord a adăugat o nouă dimensiune creativității.
  • De ce cunoașterea prin fotografie și experimentele sunt importante.
  • Cum de-a lungul timpului s-a produs o redefinire a rolurilor – din fotograf de natură în ghid, apoi în soț și tată, apoi în alergător și implicarea în conservarea naturii, cu fotografia ca parte fundamentală a dezvoltării personale și a relaționării sociale.
  • Impactul pe care rolurile asumate de-a lungul timpului le au în comunitatea din care, ca fotografi și iubitori ai naturii, facem parte

Echipamentul pe care îl deține Dorin Bofan este:

Dacă nu poți participa la evenimentul live, te încurajăm să te înscrii oricum iar noi îți putem trimite înregistrarea ulterior!

Cine este Dorin Bofan?

Dorin Bofan este fotograf de natură și ghid. Merge pe munte, aleargă, călătorește și este implicat în proiecte de conservare. Locuiește împreună cu familia la Târgu Mureș, chiar lângă o pădure. Vede fotografia ca pe un proces continuu de învățare, atât despre lumea înconjurătoare, cât și despre sine și face experimente fotografice creative ori de câte ori are ocazia. A publicat de curând prima sa carte, Nord, o colecție de imagini și texte despre călătoriile în nordul Europei, o zonă care îi este foarte dragă. Lucrează de câțiva ani la Terra Silva, un proiect despre păduri.


Ești gata să iei parte la Zilele Sony online? Alege evenimentul de care ești interesat de mai jos și completează formularul, iar noi te anunțăm imediat ce intrăm LIVE! Astfel nu vei rata ocazia să intri în dialog cu invitații noștri si să le adresezi în direct întrebările tale!

LIVE #1   Obiective Sony – Un ghid complet, cu Bogdan Zop (17 iunie, 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #2   Storytelling în fotografia și videografia de nuntă, cu Julius Paul (22 iunie, 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #3   Fotografia de eveniment, cu Florin Ștefan (23 iunie, ora 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #4 Călătorind alături de păsări, cu Dorin Bofan (24 iunie, ora 8 PM). Înscrie-te AICI

 

Te așteptăm cu drag la evenimentele online, să învățăm lucruri noi despre pasiunea noastră comună alături de fotografi și videografi cu experiență! Nu uita că Sony Days înseamnă și o mulțime de oferte speciale. Zilele Sony este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de pachete cu echipamente foto Sony, în așa fel încât să poți decide mai ușor care este kitul ideal pentru tine.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.