Cele mai bune filme de Crăciun

Pe lângă timpul petrecut alături de familie și prieteni, masa de Crăciun și momentul desfacerii cadourilor, sărbătorile de iarnă ne invită să ne cuibărim în pat, cu o cană de ciocolată caldă sau ceai fierbinte și să vizionăm un film de Crăciun. De-a lungul anilor, Crăciunul a ajuns să reprezinte lucruri diferite pentru oameni, și acest lucru se reflectă și în filmele de Crăciun. Pentru cei nostalgici, un film precum It’s a Wonderful Life este o alegere potrivită. Dacă dorești să te uiți la filme de Crăciun alături de toți membrii familiei, există bineînțeles filme și animații speciale pentru acest timp de calitate petrecut alături de cei dragi.

Îți prezentăm în cele ce urmează o listă cu cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile.

It’s A Wonderful Life (1946)

Puține filme definesc Crăciunul ca acest film realizat de Franz Capra, cu Jimmy Steward în rolul lui George Bailey, care, pe punctul de a se sinucide, este vizitat de un înger care îi arată adevărata importanță a vieții sale.

 

A Christmas Story (1983)

Regizorul Bob Clark a realizat un film clasic de vizionat în perioada sărbătorilor de iarnă. Plin de nostalgie și umor, iși merită locul în această listă.

Home Alone (1990)

Macaulay Culkin este uitat acasă de către familia sa și forțat să se lupte cu niște hoți în preajma Crăciunului. 

De ani buni, momentul când acest film este dat la televizor, marchează începutul perioadei de sărbători. 

 

Miracle on 34th Street (1947)

Acest film clasic prezintă procesul unui bărbat care pretinde că este Moș Crăciun. Originalul este grozav, dar amintim aici și remake-ul din anul 1994, care este și el bine realizat.

A Christmas Carol (1951)

Încă cea mai bună adaptare a poveștii legendare a lui Charles Dickens, acest superb film din 1951 prezintă calvarul familiar din ajunul Crăciunului a avarului Ebenezer Scroodge, care este vizitat de fantomele Crăciunului trecut, prezent și viitor.

 

The Nightmare Before Christmas (1993)

Este o dezbatere veche: este acest film unul de Halloween sau de Crăciun? Noi l-am inclus în lista filmelor de Crăciun. 

Elf (2003)

Will Ferrell joacă rolul unui orfan crescut de Moș Crăciun și spiridușii săi la Polul Nord, care călătorește la New York pentru a-și găsi tatăl biologic – un editor cinic de cărți interpretat de James Caan.

A Charlie Brown Christmas (1965)

După ce s-a trezit într-o criză de depresie sezonieră, Charlie Brown încearcă să creeze o piesp de Crăciun înainte ca Linus să-i amintească care este adevărata semnificație a Crăciunului.

 

Little Women (2019)

Adaptările din 1994 și 2019 ale romanului Loiusei May Alcott s-au transformat în propriile lor interpretări unice. Aceste două filme prezintă o poveste plină de căldură despre surorile March.

 

The Polar Express (2004)

Această poveste a unei călătorii în Ajunul Crăciunului la Polul Nord este spusă într-o animație foarte realist realizată. Poți avea impresia că te afli chiar tu în tren.

 

 

Klaus (2019)

O animație frumoasă și o narațiune plină de umor și încântătoare fac din acest film un candidat instantaneu pentru statutul de clasic al sărbătorilor.

 

How The Grinch Stole Christmas (1967)

Acest film este o demonstrație impresionantă despre cum poți adapta o poveste clasică de sărbători și a devenit pe bună dreptate un film clasic de Crăciun.

 

Carol (2009)

Modelat de regizarea inteligentă a lui Todd Haynes și caracterizat de o distribuție puternică, acest film se ridică la înălțimea materialului sursă revoluționar. 

 

Die Hard (1988)

Numeroasele filme care l-au imitat, precum și continuările sale, nu s-au apropiat niciodată de a fi thrillere atât de bune precum acest film.

 

 

Arthur Christmas (2011)

Această animație este un film de sărbători inteligent construit, cu o forță emoțională surprinzătoare.

Rudolf The Red-Nosed Reindeer (1964)

Acest film este o adevărată ”comoară” de urmărit de sărbători, care surprinde prin coloana sonoră plină de spirit și o celebrare plină de căldură a diferențelor.

 

 

Edward Scissorhands (1990)

Prima colaborare dintre Johnny Depp și Tim Burton, Edward Scissorhands este un basm magic modern cu tentă gotică.

 

A Christmas Tale (2008)

O comedie neagră despre o adunare haotică de familie, acest film merită introdus în lista cu cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile.

 

The Man Who Invented Christmas (2017)

Acest film adaugă magie sărbătorilor, fiind o reintrepetare bine realizată a clasicului A Christmas Carol.

 

Frosty The Snowman (1969)

Frosty The Snowman este o animație clasică care îi va încânta pe copii prin prezentarea poveștii și personajul ce dă numee filmului, care face o impresie durabilă.

 

Love Actually (2003)

Acest film prezintă 9 povești care examinează complexitatea emoției care ne leagă pe toți: iubirea.

 

Dr.Seuss’ The Grinch (2018)

Grinch oferă materialului sursă Seuss o actualizare animată strălucitoare, care este perfect de urmărit și de către copii. 

Acum că ai din ce filme să alegi, trebuie doar să pregătești decorul. Ești în căutarea unui televizor nou, care să te ajute să creezi o atmosferă de cinema în confortul casei tale?

BONUS! Ca să surprinzi momente cât mai frumoase în această iarnă ți-am pregătit un ghid cu adevărat special!

De ce sa descarci acest ghid?

Sărbătorile nu ne lasă niciodată fără amintiri. Fiind cam singura perioadă din an în care putem întradevăr să profităm de compania celor dragi, de ce să nu rămânem și cu fotografii pe măsura momentelor petrecute? Vei găsi în acest ebook o mulțime de informații despre cum să creezi amintiri magice în fotografii care surprind spiritul acestei perioade.

 

În acest ghid foto urmează să afli:

 Sfaturi generale pentru fotografii de Crăciun și amintiri de neuitat

 Sfaturi utile pentru fotografierea pomului de Crăciun

 7 sfaturi pentru fotografierea mesei de Crăciun

 Tips & tricks pentru fotografierea ploii

 Cum alegi un cadou pentru cineva pasionat de foto-video

 BONUS! Fotografii reusite cu artificii!

Poate te-ar mai putea interesa și următoarele articole:

5 idei de fotografii de Crăciun în interior
7 sfaturi pentru fotografierea mesei și preparatelor de Crăciun și Revelion
Ghidul începătorului:Fotografia Light Trail

Suntem convinși că lista de filme de văzut de sărbătorile de iarnă poate consta in sute de titluri care nu au fost amintite în acest articol, de aceea te întrebăm: tu ce filme ai mai include în această listă? Care este filmul tău preferat care poate fi vizionat în perioada Crăciunului? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.