5 idei de fotografii de Crăciun în interior

Fotografia de interior te poate ajuta să înțelegi mai bine setările camerei și te provoacă să fii creativ, totul în timp ce surprinzi momentele speciale petrecute alături de cei dragi. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva idei de fotografii de interior cu care poți surprinde atmosfera festivă a Crăciunului.

Ce să fotografiezi în interior în acest sezon de Crăciun

 

Decorațiunile de Crăciun

Decorațiunile sunt o modalitate strălucitoare de a surprinde atmosfera unică a Crăciunului. Nu ai nevoie de un obiectiv foarte sofistificat pentru a realiza fotografii clare cu jucării, decorațiuni pentru brad și alte detalii. Poți utiliza un obiectiv de 50mm f1.4, care este accesibil și funcționează rapid în condiții de lumină slabă. Ornamentele și ramurile de pe pomul de Crăciun ar putea să îți facă aparatul să se focuseze pe lucruri greșite, așa că nu recomandăm utilizarea focalizării automate atunci când faci fotografii close-up.

Portrete

Crăciunul este perioada ideală pentru a petrece timp de calitate cu familia. Poți documenta cele mai frumoase momente petrecute împreună realizând portrete celor dragi. Acordă o atenție deosebită balansului de alb atunci când fotografiezi oameni.

Autoportrete

Realizarea de autoportrete în timpul sărbătorilor de Crăciun te va ajuta să îți dezvolți creativitatea. Va trebui să lucrezi cu aceleași recuzite tematice de Crăciun. Acest lucru te va ajuta să îți folosești imaginația și să găsești potențial în obiecte aparent plictisitoare. Indiferent de tipul de autoportret, este indicat să folosești un trepied.

Fotografii cu animalele de companie

Animalele de companie pot fi rapide și imprevizibile, astfel că uneori poate fi dificilă fotografierea acestora. Iată câteva lucruri pe care le poți face:

  • Poți îndrepta un laser către un loc în care nu poți ajunge, precum tavanul
  • Ia un snack înainte de a face fotografia și recompensează animalul odată ce ai terminat
  • Dacă zgomotele puternice îl fac pe animal să se simtă inconfortabil, trage în modul silențios.

Bradul de Crăciun

Spre deosebire de celelalte subiecte din acest articol, bradul de Crăciun este foarte luminat. Trebuie să ai grijă la fotografiile supraexpuse. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că fotografiezi pomul de Crăciun atunci când toată lumea se află într-o altă cameră.

Copacii strălucitori nu arată întotdeauna bine în camerele luminoase. Stinge luminile pentru a evidenția toate culorile și decorațiunile de pe brad. Cel mai important, acordă o atenție deosebită expunerii.

Crăciunul este un moment minunat pentru pentru a fotografia subiecte care nu sunt disponibile tot timpul anului. Poți surprinde adunări de familie, pomi de Crăciun și atmosfera magică. Sperăm că ideile noastre îți sunt de ajutor în surprinderea magiei Crăciunului.

</