Sony ZV-1 – Vlog sau cameră de familie?

Sony ZV-1 este o cameră destinată în mare parte vloggerilor, dar de ce nu, poate fi chiar camera familiei tale. Ștefan Mirea, unul dintre cei care au pus umărul la crearea unei comunități a videografilor din România, a testat camera Sony ZV-1 în ambele situații. A participat la Family Portrait Academy alături de F64 unde a realizat un mic vlog cu Sony ZV-1 ( fără lavalieră și microfon) și a filmat cadre spontane cu familia lui. Mai mult decât atât, și fata lui în vârstă de 10 ani a filmat un vlog despre pasiunea ei pentru dans. 

Pentru început, să aflăm ce ne povestește Ștefan Mirea despre Sony ZV-1!

Ce mi-a plăcut cel mai mult la prima vedere când am văzut Sony ZV-1 a fost faptul că într-un final Sony a ascultat de nevoile utilizatorilor și a facut acest ecran rabatabil. Ce e interesant pentru un vlogger este faptul că își poate roti ecranul să se vadă atunci când se filmează.

Această cameră filmeaza in 4K sau Full HD. În 4K veti avea 25 de frame-uri pe secundă, fie 100 de mega pe secundă, fie 60. Dacă optați pentru full hd, aici aveți mai multe optiuni: 50p, 25p,100 p. Avem și slow-motion: 50 sau 100 de cadre pe secundă, și nu veți avea niciun fel de crop pe senzor. Sensibilitatea senzorului pleacă de la 80 și ajunge la 12800. Evident, la 12800 veți avea zgomot în imagine.

Ca orice cameră Sony de ultima generatie, focusul este făcut pe ochi. Această cameră nu face focus în functie de contrast.

Are și steady shot, este o optiune absolut necesară pentru gropile din București, chiar dacă mergi pe jos. Ce poți cere mai mult de la stabilizarea acestei camere? Eu zic că își face treaba foarte bine. Stau să mă gândesc, acum 5-6 ani nu aveam această opțiune pe camere. Acum, parca mergi cu un gimbal.

Are și funcția de a-ți trimite prin wi-fi imagini pe telefon prin aplicația Sony. În momentul în care vrei să trimiți un video, pot să vă zic că așteptați ceva timp ca imaginea să ajungă pe telefon, mai ales daca este tras în 4K. Dar pentru fotografii funcționează excelent.

Nu are limite de înregistrare. Dacă în trecut eram limitați la 30 de minute, acum limita este mediul de stocare sau bateria. Dar această cameră se încinge în momentul în care filmați 4K, așa că nu puteți filma la nesfârșit. Sony a introdus în meniu o opțiune pentru momentul în care camera se va încinge. Mergeți în meniu, la Set Up, punctul 2, și alegeți Auto Power Off. Ar fi ideal ca setarea să rămână pe High, ca să nu dăm bătai de cap senzorului.

În partea laterală a camerei veți descoperi 3 mufe. Una pentru microfon, dacă vreți să folosiți microfon extern sau lavalieră, un USB 2.o, prin care puteți încărca camera, și un microHDMI prin care puteți scoate semnal video din cameră.

Ce-am mai descoperit în meniul acestei camere și am fost foarte surprins a fost că are un filtru ND inclus. Dacă ai o cantitate foarte mare de lumină care intră prin obiectiv către senzor, acest filtru te poate ajuta.

Curios să afli mai multe detalii despre camera ZV-1 și să vezi ce vlog a filmat Ștefan Mirea la Family Portrait Academy 2020, dar și de ce susține că Sony ZV-1 poate fi și o cameră de familie? Urmărește acest videoclip:

Tu decizi dacă este camera perfectă pentru vlogging sau camera familiei tale și de ce nu, camera pe care o poți lua în orice călătorie.

related products

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Mi se pare proasta calitatea filmului lui Stefan Mirea .

    • Salutare Marian, îți mulțumim pentru feedback. Ne poți comunca exact, din ce punct de vedere ți se pare că filmul are o calitate slabă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.