Ce fel de fotograf ești în funcție de zodie – Partea a II-a

Stilul tău de a  fotografia este influențat de multe aspecte: de personalitatea ta, de viziunea unică pe care o ai, de pregătire, educație, experiență etc. Dacă în prima parte a acestei serii am aflat împreună cum zodia în care te afli poate influența ce fel de fotograf ești, analizând primele 6 zodii, în această parte vom trage cu ochiul în culisele celorlalte șase zodii.

Balanță (22 septembrie – 22 octombrie)

Fotografiile tale sunt caracterizate de echilibru. Indiferent de cât de șocant sau întunecat este subiectul pe care îl fotografiezi, compoziția ta este armonioasă. Prin fotografiile tale, ne amintești de frumusețea lumii înconjurătoare. 

Ești atras de conexiunile pe care le poți dezvolta cu ceilalți fotografi, de partea socială a acestei pasiuni. Consideri că prin aceste conexiuni poți învăța și poți evolua ca fotograf. Oricât de plăcut ar fi să ieși la fotografiat singur, întotdeauna vei aprecia compania unei alte cunoștințe pasionate de fotografie. Asta nu înseamnă că nu poți lucra în singurătate, dimpotrivă: astfel de momente sunt cele care te inspiră. 

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Ești un maestru al umbrelor, al lucrurilor ascunse pe care le poți dezvălui în fotografiile tale, dar niciodată în întregime. Fotografiile tale sunt o enigmă, îi fac pe privitori să își pună tot felul de întrebări.

Fan al siluetelor, al peisajelor încețoșate, adeseori îți place să ieși la fotografiat noaptea. Nu îți este frică să abordezi subiecte tabu: prin arta ta, vrei să expui societății adevărul despre ea însăși, oglindindu-i și părțile ascunse. Fotografiile tale sunt un oximoron: tocmai prin latura întunecată, ascunsă, își revarsă lumina, așa cum ne povestește Lucian Blaga despre ”raiul care este luminat de flăcările iadului.”

Săgetător (22 noiembrie – 20 decembrie)

Atunci când ești pasionat de fotografie, toți prietenii tăi vor ști despre asta. Orice pasiune ar avea, Săgetătorii vorbesc despre ea cu ochii sclipind, acea sclipire specifică lor, de curiozitate. Ai vrea să ieși non-stop la fotografiat, iar dacă asta este și munca ta – ești cel mai norocos.

Stilul tău este unul jucăuș și în același timp filosofic. Vrei să cunoști totul despre istoria fotografiei, citești și te documentezi despre asta. Nu te poți limita la un singur stil, cu brațele tale ai vrea să cuprinzi tot universul fotografiei. Însă, așa cum cei din zodia Fecioară au tendința uneori să nu vadă pădurea din cauza copacilor, tu riști uneori să nu vezi copacii din cauza pădurii. Obsedat de imaginea de ansamblu, micile detalii îți scapă. Ba chiar nu le vezi rostul, dar ești norocos că prietenii tăi îți aduc aminte că mai trebuie uneori să îți organizezi fotografiile.

Capricorn (21 decembrie – 19 ianuarie)

Pasiunea ta pentru fotografie este o eternă ascensiune. Perfecționist din fire, consideri că în fiecare zi poți învăța lucruri noi. Nu se poate spune neapărat că ești impulsionat doar de a face bani din fotografie, cât de a realiza fotografii care să iasă în evidență.

Ești genul de fotograf pe care oricine ar dori să îl angajeze la un eveniment important din viața lui (nuntă, botez etc). Organizat, serios, știi foarte bine când este timpul să improvizezi și când trebuie să fii profesionist. Te fascinează trecerea timpului, istoria fotografiei, felul în care au evoluat lucrurile de-a lungul deceniilor. Consideri că putem învăța multe dacă nu ignorăm trecutul.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Stilul tău este unul original, pe alocuri excentric. Prin arta ta, ieși constant din zona de confort și nu îți este frică să experimentezi. Nu te plafonezi într-un singur fel de a face lucrurile, iar rutina te plictisește adeseori.

Abordezi fotografia într-o manieră antropologică, ca o metodă de a analiza structurile societății, de a documenta problemele contemporane. Ai înclinații tehnice fără a studia neapărat în acest sens, și de multe ori alți prieteni pasionați de la fotografie apelează la tine atunci când întâmpină anumite probleme tehnice. Te folosești de gadgeturi în fotografia ta, pentru o notă în plus de originalitate.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Ai o legătură puternică, instinctuală, cu ceea ce înseamnă să fii creativ. Creativitatea ta este fluidă, o lași să curgă, să te conducă în locuri  unde adeseori nici tu nu bănuiai că vei ajunge. Ai o maturitate ascunsă, în tine se regăsesc toate caracteristicile zodiilor care te precedă.

Din fotografiile tale rezidă o sensibilitate puternică, în armonie cu firea ta. Orice stil ai aborda, din el rezidă autenticitatea ta. Ești fidel procesului tău personal de a crea, ai un ritm pe care îl respecți și din respectarea lui ne încânți cu fotografiile tale care pot fi feerice, misterioase, ori o infățișare a unei realități dure și în același timp maleabile.

Sperăm că ți-a plăcut această serie. Suntem curioși, ce zodie ești și care este stilul tău preferat de a fotografia? Lasă-ne un comentariu!

 

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Zodia pesti.. si desi in cea mai mare parte fotografiez evenimente, pot spune ca ma incadrez la descrierea specifica zodiei:)

    • 🙂 Super, te mai asteptam pe blog!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.