Grupaj, noua revistă de fotografie, va fi lansată la Sit and Read

Grupaj este o nouă revistă de fotografie, prima de formatul acesta în România. Revista este axată pe latura vizuală, fără prea mult text și își propune promovarea artiștiilor români din domeniul fotografiei. Revista s-a lansat în urma unui open call pe tema “Two years and still counting”, iar artiștii au fost invitați să prezinte prin fotografii modul în care au perceput sau au resimțit cele întâmplate de la izbucnirea pandemiei încoace. Primul număr este curatoriat de Mădălin Mărienuț, fotograf și trainer în domeniul fotografiei.

Pe viitor Grupaj va funcționa tot sub forma de open call-uri, iar fiecare număr va avea un alt invitat din domeniul artei fotografice.

Se estimează că vor apărea 2 numere pe an, cu aproximativ 100-200 de exemplare fiecare.

Traseul de vânzare nu s-a concretizat încă, dar cel mai probabil va fi distribuită în câteva librării din Cluj-Napoca și din țară, cu comandă online prin Camera, prețul fiind de 30 de lei.

Lansarea revistei va avea loc în cadrul târgului de carte independentă Sit and Read din Timișoara, joi 29.10, la ora 17.30.

Proiectul a fost demarat de asociația Camera, asociație care deține artist run space-ul Camera, localizat în Centrul de Interes (Cluj- Napoca). Acesta este un spațiu dedicat fotografiei experimentale cu accent pe promovarea artiștiilor români. Coordonatoarea proiectului este artista Irina Dumitrașcu Măgurean.

Artisti români incluși în primul număr al revistei

În ceea ce privește artiștii ale căror fotografii vor fi incluse în primul număr al revistei, condiția era să aibă un background de artă. Pasionații de fotografie au trimis lucrări proprii cu tematica impactului pandemiei asupra oamenilor, iar Mădălin Marienuț s-a ocupat de selecția lor.

Temele vor varia de la un număr la altul, astfel că se vor mai face open call-uri pentru artiștii care își doresc să se înscrie cu fotografiile lor.

„Vreau să fie și actuale, dar și introspective, adică să ofere posibilitatea artistului de a lucra cu partea personală, pentru a se vedea un pic din practica lui”, precizează Irina.

Printre artiștii selectați pentru primul număr al „Grupaj” se numără Bogdan Dumitraș și David Andor Kiss, masteranzi la Teatru și Film, respectiv la Fotografie-Video în Cluj-Napoca, astfel că revista este o oportunitate pentru iubitorii de artă vizuală, oferind vizibilitate creatorilor, dar și inspirație privitorilor.

Tu ce publicații de fotografie urmărești? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.