Rolul fotografiei în conservarea naturii cu Dan Dinu și Daniel Mîrlea

În aceste vremuri, în care natura este tot mai afectată de intervenția omului, fotografia poate fi mai importantă ca niciodată. Vă invităm  pe 5 octombrie de la ora 21:00 la o discuție online despre rolul fotografiei și al fotografului de natură în conservarea biodiversității, despre principiile etice după care să ne ghidăm și despre ce impact poate avea fotografia asupra naturii. 

Dan Dinu și Daniel Mîrlea vă vor povesti despre cum putem folosi fotografia de natură ca instrument de educare și comunicare și despre cum să vă implicați în proiecte fotografice. Pe lângă toate aceste discuții, vrem să ne folosim de acest prilej pentru a afla ce alte proiecte au nevoie de un fotograf de natură sau ce alte proiecte ale fotografilor de natură au nevoie de promovare și sprijin. Vrem ca această discuție să fie și un schimb util de experiență. 

(c) Daniel Mîrlea

Agenda evenimentului

1. Prezentare introductivă a fotografilor și a celor mai mari proiecte în care sunt implicați:

  • Dan Dinu – România sălbatică
  • Daniel Mîrlea – Reintroducerea zimbrului

2. Dialog între cei doi fotografi despre experiența lor în proiecte de conservare și educare

3. Principii etice în fotografia în natură

4. Discuții libere și întrebări și răspunsuri

Cine sunt Dan Dinu și Daniel Mîrlea?

Dan Dinu

Dan Dinu practică fotografia de mai bine de 20 de ani. În 2007 a fondat PhotoLife, una dintre cele mai vechi și mai mari școli de fotografie din țară, unde a organizat în cei 13 ani de existență foarte multe cursuri și workshop-uri. În prezent este membru fondator și presedintele Forona (Organizatia Fotografilor de Natură din România) și se implică în numeroase proiecte fotografice ce vizează protecția mediului, alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu precum WWF sau Propark.

În ultimii ani a avut ocazia să colaboreze în proiecte importante de fotografie, cum ar fi Wild Wonders of Europe sau Rewilding Europe și este fotograf colaborator al WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizație de protecția mediului din lume. În 2010 a inițiat România Salbatică, cel mai mare proiect de fotografie de natură creat până acum în țară.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de Dan Dinu:

Daniel Mîrlea

Daniel Mîrlea este fotograf de natură și viață sălbatică, pasionat de conservare. Aventura lui fotografică a început în anul 2015, în Parcul Național Cozia, loc în care a decis că asta trebuie să facă nu doar ca hobby, ci ca profesie. Doi ani mai târziu, a demisionat din poziția sa ca manager, pentru a se dedica exclusiv fotografiei de natură.

Pentru el, fotografia nu înseamnă doar surprinderea anumitor momente din natură, ci un mod de viață. Din 2017 încoace, el s-a dedicat, în mare parte, proiectelor de conservare a naturii, colaborând cu ONG-uri ca: WWF România, Rewilding Europe și Conservation Carpathia. Din ianuarie 2020 este vicepreședinte a  Asociației Fotografilor de Natură din România (FORONA), iar din iune 2020 este Ambasador Național a mișcării internaționale pentru fotografie responsabilă Nature First Photography.”

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de Daniel Mîrlea:

Ești gata să iei parte la o discuție inedită susținută de Dan Dinu și Daniel Mîrlea? Completează acest formular, iar noi te anunțăm imediat ce intrăm LIVE! Astfel nu vei rata ocazia să intri în dialog cu invitații nostru si să le adresezi în direct întrebările tale!

Urmărește-ne în continuare pentru a afla informații despre evenimentele create pentru comunitatea de fotografi și videografi.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.