Cum să îndrepți perfect o fotografie folosind Lightroom și Photoshop

Fotograful Demas Rusli a creat un tutorial util, atât pentru fotografii începători cât și pentru fotografii profesioniști. În doar câteva minute, el arată cum poți îndrepta orice fotografie folosind Lightroom și Photoshop.

Videoclipul a fost inspirat de experiența lui Rusli ca arhitect. El a lucrat ca arhitect timp de 5 ani, iar înainte de asta a studiat arhitectura timp de 5 ani, așa că după 10 ani, echilibrul vertical și orizontal este extrem de important pentru el.

În acest tutorial, Rusli prezintă două metode diferite.

Prima metodă mai ușoară este să folosești Lightroom Lightlight pentru a desena două linii orizontale și două linii verticale care indică cum ar trebui să arate scena îndreptată. Lightroom face apoi restul pentru tine.

În a doua metodă, Rusli folosește Photoshop, unde folosește instrumentul Transformare gratuită pentru a ajuta perspectiva, denaturarea și înclinarea până când imaginea arată așa cum dorește. În cele din urmă, folosește completarea conținutului pentru a completa toate zonele goale create de corecție.

Aceasta este metoda preferată de Rusli, pentru că îi oferă mult mai mult control asupra rezultatelor, dar durează mai mult decât opțiunea automată a Lightroom.

Evident, fotografia pe care o folosește este un exemplu extrem, dar aceasta este ideea. Dacă și această fotografie cu unghi scăzut, realizată cu un obiectiv cu unghi ultra-larg, poate fi îndreptată, atunci poți edita în acest mod orice fotografie.

Urmărește videoclipul de mai sus pentru a vedea cum funcționează ambele metode. 

Articol preluat de pe Petapixel

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *