17 momente de 1 mai prin vizorul fotografilor

Postat de: F64 F64

Când ne gândim la 1 mai ne vin în minte mai multe lucruri care compun cam același spectru, și anume: liber de la muncă, distracție la mare, relaxare la munte și nesfârșitele grătare. În timp ce fotografiile din Vama Veche sau Mamaia mereu reprezintă amintiri de neuitat și cadre instantanee foarte bune, cadrele de la munte vin cu peisaje spectaculoase, noi am încercat să schimbăm un pic perspectiva.

Vorbim despre fotografi, adică oameni care sunt preocupați de un domeniu creativ, iar cei într-adevăr pasionați știu foarte bine că, odată ce te dedici, “muncești” pentru pasiunea ta cam nonstop. Pentru că nu te poți abține. Orice minut sau colț de stradă poate reprezenta un cadru cheie pentru tine ca fotograf. Și dacă tot vorbim de surprins amintiri, dacă tot ai posibilitatea de a le captura, de ce să nu o faci cât mai bine?

În acest articol îți dezvăluim ziua de 1 mai așa cum și-au petrecut-o 17 fotografi. Unii păstrând tradițiile de 1 mai, alții fiind mai neconvenționali. Este un fel de: ce înseamnă de fapt să fii preocupat de o activitate artistică precum fotografia și cum ajunge să-ți intre în reflex.

Însă hai să nu ne mai lungim cu vorba și să citim și vedem ce au făcut câțiva fotografi anul acesta de 1 mai:

#1 Adina Chitu

1 mai
(c) Adina Chitu

Adina este pasionată de fotografia culinară și cum mini vacanța aceasta vine la pachet cu multe bunătăți, nu s-a putut abține să surpindă momentul. Spune că a fost prima ei ieșire pe anul acesta la un picnic la iarbă verde, cu trecători tot oprindu-se să o întrebe de unde a luat coșul acela care mai că-ți face poftă de un sendviș proaspăt și ceva de băut.

#2 Ali Eren

1 mai
(c) Ali Eren

Ali a stat d0uă săptămâni ancorat la poalele Bucegilor și pentru el fiecare zi în afara rutinei și vuietului, grabei orașului reprezintă un 1 mai. Fotografia de mai sus a surprins-o chiar la apusul primei zile din ultima lună de primăvară, într-un off-road cu un Suzuki Vitara din 1996, pe colinele Sohodolului, de pe lângă Bran. Un moment foarte bun de a imortaliza o trecere, de a ne gândi că deja ne apropiem cu pași repezi de jumătatea anului 2018, chiar dacă sezonul concediilor abia începe.

#3 Andreea Lupașcu

1 mai
(c) Andreea Lupașcu

Andreea a devenit curând mămică, fapt care anul acesta cel puțin, a ținut-o departe de nopțile albe din Vama Veche sau grătarele de la marginea orașului, însă cum timpul cere schimbare, de această dată a ales să fie alături de familie mergând în vizită la bunici cu cel mic.

#4 Bianca Bîrsan

1 mai
(c) Bianca Bîrsan

Bianca a pornit în căutarea sufletului pierdut, cum s-ar spune, alături de niște prieteni, cu gândul de a face un grătar undeva în București sau Cernica. Cumva planetele nu s-au aliniat cum au vrut și au ajuns într-o pădure supraaglomerată de oameni care n-au fost mai deloc pe aceeași lungime de undă cu ei sau poate că manelele au fost cele care au bruiat semnalul deja slab dintre cele 2 tabere.

#5 Boby Doru