5 sfaturi pentru fotografierea animalelor de companie de Paște

Sărbătoarea Paștelui se apropie, iar animalele de companie sunt printre cele mai drăguțe modele. Animalele noastre de companie sunt cele mai bune în a ne sugera sute de moduri de a fi originali, prin natura lor sinceră.

Iată câteva sfaturi despre cum să îți fotografiezi animalul de companie de Paște. 

necuvantatorul preferat

1. Îndreaptă-ți atenția pe subiect mai degrabă decât pe sezon

Deseori vezi imagini în care focusul cade asupra recuzitei mai degrabă decât asupra subiectului. Pentru fotografii de Paște inedite cu animalele de companie, este indicat să te concentrezi asupra acestora, a modului în care interacționează între ele ( în cazul în care ai două sau mai multe animale de companie) decât asupra coșurilor cu ouă colorate.

2. Acordă atenție detaliilor

Lucrurile se schimbă atunci când trebuie să fotografiați în interior și nu aveți toate elementele necesare. Puteți opta pentru folosirea diverselor fundaluri fotografice.

3. Dă o notă de culoare de Paște în fotografiile tale

Poate doriți să folosiți culorile de sezon pentru a da o senzație autentică imaginilor voastre. De Paște, culorile de de sezon sunt roz deschis, albastru moale și galben.

4. Mizează pe spontaneitate

Nu trebuie neapărat să regizezi ședința foto cu animalele de companie. Este indicat să fotografiezi instantanee, cadre spontane.

Puteți fotografia cu obiective de 80 sau 100mm pentru a putea sta suficient de departe de animalul de companie și a fi discret. 

5. Surprinde expresiile

Animalele sunt o sursă inepuizabilă de expresii faciale amuzante pe care le poți surprinde în imagini.

Obiectivele de 80-200mm sunt perfecte pentru a surprinde toate expresiile animalelor de companie. Acest tip de obiectiv este indicat pentru flexibilitate si versatilitate în ceea ce privește compoziția, profunzimea câmpului și distanța față de subiect.

Păstrați  diafragma în jurul valorii de f/4 sau f/5.6 pentru setarea corectă a adâncimii de câmp.

De asemenea, pentru că animalele sunt dinamice și active, este indicat să stăpânești modul manual atunci când le fotografiezi.

Sperăm că acest articol te va inspira să fotografiezi animalele de companie în tot felul de modalități originale. Cu siguranță ele se vor bucura de atenția acordată și de timpul de calitate petrecut cu ele.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *