Workshop de fotografie la Muntele Athos

Postat de: F64 F64

Intre 1-7 Mai 2013 perioada ce include si Pastele Orthodox, fotografii Liviu Dumitru si Bogdan Budoiu va invita la un atelier (workshop) deosebit la Muntele Athos (patrimoniu UNESCO), cel mai vechi centru monahal din Europa.

Pana acum am calatorit in peste 15 tari din Europa , cunosc multe locuri frumoase iar pentru acest workshop am ales Muntele Athos pentru ca este o locatie primitoare, necostisitoare si foarte darnica pentru fotografi, fie ei incepatori sau avansati. Aici fiecare isi gaseste locul si cadrul potrivit si desigur pot fi abordate o varietate mare de genuri fotografice. Locul il cunosc bine, atat eu cat si Bogdan, pentru ca frumusetea si misterul locurilor ne-au readus aici si de fiecare data am descoperit ceva nou si interesant.

1 mai va fi prima zi de workshop si o vom petrece in Ouranopoli o mica localitate-port foarte pitoreasca, fost sat pescaresc. Portul si imprejurimile ofera peisaje minunate ce asteapta sa fie admirate si fotografiate, iar in luna mai totul este proaspat inverzit si inflorit. Spre seara ne vom cunoaste mai bine intr-o atmosfera placuta pe malul marii, vom discuta despre fotografie si despre portofoliul fiecarui participant, tot aici vom dormi in prima seara

In ziua urmatoare vom primi permisele de intrare pe munte – “diamoneterion” – apoi ne vom imbarca pe feribot. Acesta se deplaseaza cu o viteza mica, merge aproape de mal si opreste la multe dintre manastiri, astfel pana in portul Dafni avem o buna ocazie de a fotografia muntele si manastirile.