Parcurile americane – Proiecție de film la București

Peisajele americane sunt poate unele dintre cele mai emblematice peisaje din lume, iar parcurile lor naționale sunt cu siguranță un exemplu de funcționalitate când vine vorba de protecția naturii. Stau însă lucrurile chiar atât de bine cum ni le imaginăm noi? Sunt aceste locuri cu adevărat sălbatice? Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache și-au propus să exploreze aceste lucruri în cadrul unui proiect îndrăzneț.
Început în octombrie 2017, proiectul Road Trip 4 Nature și-a propus o călătorie atât prin unele dintre cele mai celebre parcuri naționale americane, cât și prin câteva rezervații mai mici, dar interesante, pentru a înțelege cum este protejată natura aici și ce avem noi de învățat de la cei care au inventat practic acest concept. Timp de 43 de zile, Dan și Cosmin au străbătut în lung și-n lat rezervațiile americane, în căutarea unor peisaje frumoase de fotografiat și a unor povești interesante de spus într-un film documentar. De la istoria tumultoasă a așezărilor din Smoky Mountain sși până la mlaștinile din Congaree de pe coasta de est, de la uimitorul labirint din Badlands și până la celebrele canioane din sud-vestul american, de pe coasta Californiei și până în Yellowstone, primul parc național al lumii, povestea lor poate fi văzută acum la București, în cadrul unei proiecții de film organizate la Cinema Muzeul Țăranului.

Proiecție de film documentar

Proiecția va avea loc pe 27 ianuarie 2020, ora 19:00Cinema Muzeul Țăranului, Studio Horia Bernea (str. Monetăriei nr. 3, București).

Intrarea este liberă.

Filmul este realizat de Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, iar la proiecție o să aveți ocazia să îi întâlniți și să discutați mai multe despre aventura lor.

Puteți vedea un trailer al filmului la această adresă.

Mai multe despre proiectul Road Trip 4 Nature puteți citi în numerele din 2017 și 2018 din PhotoLife magazine, pe care le puteți descărca de aici.

Acest proiect a fost realizat în cadrul Propark – Fundația pentru arii protejate, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București.
Vă așteptăm.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *