Tură foto în Bucovina cu Costin Fetic

În 2014 mergeam prima oară în Bucovina, undeva la început de vară, la un workshop cu Sorin Onișor. Încă din primele zile am luat decizia clară că trebuie să mă întorc acolo și totodată să văd cum arată Bucovina în fiecare anotimp. De atunci, în fiecare an am revenit cel puțin o dată și de fiecare dată știam că trebuie să mai vin. Anii au trecut, dar decizia mea clară în legătură cu faptul că trebuie să mă întorc în Bucovina, n-a trecut. Astfel, după 5 ani la rând în care colind Bucovina cel puțin într-un anotimp pe an, am decis faptul că dacă anul acesta am văzut primăvara în Bucovina, trebuie neapărat să văd și toamna! Acestea fiind spuse, vreau să vă iau și pe voi cu mine să vedeți unul dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră, în perioada 24-27 octombrie.

Tura foto este adresată atât începătorilor, cât și celor avansați. Noțiunile teoretice cât și cele practice pe care le voi prezenta sunt noțiuni de bază. De asemenea, programul turei este organizat în așa fel încât grupul să fotografieze și să viziteze cât mai multe locuri/obiective din Bucovina, rămânând puțin timp la dispoziție pentru partea de postprocesare a fotografiilor.

Ce vom face și ce vom învăța

  • Fotografie de călătorie/peisaj împreună cu noțiunile teoretice cât și practice de bază în legătură cu aceste tipuri de fotografie
  • Introducere in Lightroom

Program orientativ

Programul poate suferi mici modificări în funcție de vreme, dinamica grupului sau diverse motive ce nu pot fi cunoscute până în momentul în care ne întâlnim.

Joi 24 octombrie

Ne întâlnim la pensiune la maxim ora 15:00, facem check-in-ul, ne cunoaștem, ne echipăm și plecăm la fotografiat.

La ora 16:00 plecăm către Cacica pentru apus. ( 30 – 40 minute distanta de pensiune )

După apus, revenim la cazare unde luăm cina, edităm, socializam, împărtășim din cunoștințele fiecăruia ( asta vom face în fiecare seară și rămâne la plăcerea fiecăruia cât timp vom sta în lobby pentru că trebuie să ne și odihnim ).

(c) Costin Fetic

Vineri 25 octombrie

  • Răsărit la Paltinu ( 30-40 minute distanță de pensiune – se pleacă de la pensiune în jur de ora 6:15 AM)
  • Ne întoarcem la pensiune pentru micul dejun ( ajungem la 10:00 -10:30 )
  • La 12:00 plecăm la fierar ( 30 de minute distanță de pensiune) – implică ceva costuri mici ( îi luăm câteva beri, țigări etc)
  • În jur de 13:30-14:00 plecăm spre Palma și în funcție de lumină, ne vom mai opri pe drum pentru fotografii. Drumul către Palma și zona respectivă sunt foarte ofertante pentru fotografie de peisaj atât timp cât avem și noroc de lumină. Eventual, vom opri să luăm și prânzul în zona respectivă
(c) Costin Fetic
  • Apoi, ne continuăm drumul către Herghelia Equestrian Dreams unde vom rămâne până după apus.
(c) Costin Fetic

Sâmbătă 26 octombrie

  • Răsărit la Pleșa ( 40 de minute distanță de pensiune – se pleacă de la cazare în jur de ora 6:30 AM), iar după răsărit ne mai plimbăm puțin pe străduțele din sat pentru portrete cu oameni autentici în lumina blândă a soarelui.
  • Ne întoarcem la pensiune pentru micul dejun ( ajungem la 9:30-10:30 )
  • La 12:30 trebuie să ajungem la depoul Mocăniței ( 30 de minute distanță de pensiune), fotografiem pregătirile mocăniței și apoi o urmărim pe întreg traseul ( recomand să mergem toți cu mașinile și să ne oprim periodic în față ei în locurile cu potențial fotografic). La capătul traseului, facem o pauză de aprox. 30 de minute la restaurantul în aer liber cu produse tradiționale și apoi, la întoarcere, ne vom împarți. O parte se întorc cu Mocăniță ( pentru portrete în interiorul trenului), iar “soferii” merg înapoi, la gară, cu mașinile.
(c) Costin Fetic
  • La 16:00 plecăm spre apus, la Trei Movile. ( 40 minute distanță de Mocăniță)

Duminică 27 octombrie

  • Plecăm în jur de ora 4-4:30 AM spre Vf. Rarău, pentru răsărit ( 1h cu mașina și încă 10-15 minute pe jos )
  • După răsărit ( nu știu exact cât vom sta, depinde foarte mult de ceată și când se arată soarele, în general), ne întoarcem la cazare unde luăm micul dejun și apoi facem check-out-ul.

Efort fizic necesar: minim-mediu ( în puține situații ). Fotografiile de mai sus sunt fotografii din propriul portofoliu cu titlu informativ realizate în zonele în care vom merge.

Ce este inclus în preț

  • Cazare timp de 3 nopți în cameră dublă cu baie proprie, mic dejun și cină + apa/cafea oricând suntem la pensiune.
  • Îndrumare foto pe întreaga perioadă
  • Prezentarea noțiunilor de bază în Lightroom
  • Prezentarea noțiunilor de bază teoretice cât și practice în fotografia de peisaj/călătorie
  • Cele mai bune spot-uri pentru fotografia de peisaj în locurile mai sus menționate

Ce nu este inclus în preț și ce nu asigur

  • Drumul până acolo
  • Drumurile făcute în cadrul turei ( De fiecare dată folosim, pe lângă cele două mașini pe care le vom primi de la Darex Auto Suceava, mașinile participanților în care mergem 3-maxim 4, iar la sfârșitul turei se împart costurile de motorină de comun acord). Sunt drumuri normale, maxim drumuri pietruite. Nu avem nevoie neapărat de mașini foarte înalte sau 4×4.
  • Mesele de prânz

Atenție!

  • Programul este orientativ ( poate suferi modificări minore sau majore în funcție de vreme, în funcție de ce subiecte mai găsim pe drum, în caz că depășim perioada pe care am stabilit-o pentru fiecare loc)
  • Nimeni nu este obligat să se trezească la orice răsărit atât timp cât are posibilitatea să se reunească, ulterior, cu grupul
  • Pentru cei care nu pot începe fără cafea, fie vom avea cafea când ne trezim să plecăm spre răsărit, fie ne oprim la primul peco din drum și cumpărăm cafea
  • Recomand trezirea cu minim 30 de minute înainte de plecarea dimineața la răsărit
  • Nu am avut absolut nicio problemă, vreodată, la pensiune, dar totuși, recomand, când suntem plecați să nu lăsați bunuri de valoare în cameră. Nu răspunde nimeni pentru ele
  • Am rugămintea, pentru pasageri, să aveți mare grijă cu mașinile în care veți merge, să nu va urcați murdări pe bocanci/adidași și grijă mare cu ghiozdanele când le puneți în portbagaj să nu existe posibilitatea să pice când redeschideți portbagajul și totodată mare grijă cu modul în care puneți bagajele în portbagaj, să nu lăsăm urme și pe bară.

Pentru confortul vostru, sugerez:

  • Bocanci impermeabili ( poate ploua, de obicei e ud dimineața, mai pot fi drumuri cu noroi )-pot fi cu GoreTex, dar ATENȚIE-nu sugerez o singură pereche în caz că are GoreTex, pot deveni prea groși pe parcursul zilei
  • Adidași de treking/adidași normali ( după răsărit, de obicei, se mai încălzește )
  • O pereche de sandale/șlapi sau cum va e fiecăruia comod pentru a sta încălțați la pensiune
  • O șapcă/pălărie/căciulă pentru dimineață, la răsărit ( poate fi destul de răcoare-frig )
  • Polar ( cam unul pentru fiecare dimineață ar fi ok )
  • Geacă de tip windstopper ( eu mai folosesc și gecile de ski , dar strict pentru perioada răsăritului pentru că devine destul de cald după pentru geacă de ski)
  • O pereche, două de pantaloni lungi, impermeabili pentru dimineața, la rasarit
  • O pelerină de ploaie ( doar dacă aveți una mică care să stea cu voi în ghiozdan; poate fi nevoie foarte rar de ea, dar e bună să fie acolo)
  • * Cam acestea ar fi cele necesare confortului vostru, după părerea mea. În rest, fiecare știe ce mai are nevoie.

Aparatură foto

Sugerez, dacă aveți ( merită și să închiriați/împrumutați dacă nu aveți ce urmează să înșir mai jos pentru a nu pierde niciun moment ) să folosiți următoarele:

Acestea ar fi mai mult decât ok, dar dacă aveți și drona, obiective de tip fisheye, obiective supertele, două body-uri s.a.m.d, nu le lăsați acasă, nu se știe când poate fi nevoie de ele.

ATENȚIE! Aici nu mai sugerez, ci chiar îmi doresc să aveți, dar în continuare nu e obligatoriu:

Laptop cu Lightroom instalat ( și Photoshop) ( seara, îmi doresc să edităm împreună, să împărtășim ce știm fiecare, să învățam lucruri noi, să ne uităm la fotografii.) Totodată, e util pentru a vă face back-up.

Numărul minim de participanţi pentru desfăşurarea evenimentului este de 5 participanţi.
Numărul maxim de participanţi admis este de 10 participanţi.

PREȚ: 690 RON / participant Se consideră loc ocupat în momentul în care participantul achită avansul nerambursabil de 50% din valoarea totală, urmând ca restul de 50% să fie achitat în ziua check-out-ul-ui.

Partener Principal: F64 Studio ( vom avea câteva surprize din partea lor )

Parteneri: Canon România, Darex Auto Suceava, Casa Sandina, Herghelia Equestrian Dreams.


Vezi aici cum a fost la tura foto din mai!

Vezi aici cum a fost la tura foto de la Buzău, despre care am și scris pe blogul F64.

Articol și fotografii de Costin Fetic

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Buna ziua. Ma intereseaza daca mai aveti locuri la tura foto din Bucovina din 24-27 octombrie. Va multumesc, o zi frumoasa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.