Canon lansează EOS C500 Mark II

Canon Europe lansează o cameră video Cinema EOS System de generaţie viitoare – modelul EOS C500 Mark II. Creat cu ajutorul experienţei şi al cunoştinţelor tehnice care stau la baza tuturor produselor inovatoare Canon şi bazat pe sistemul Cinema EOS, modelul EOS C500 Mark II este o cameră video Full Frame 5,9K versatilă şi compactă. Impresionantul senzor Full Frame al modelului EOS C500 Mark II, conceput şi dezvoltat de Canon, este operat cu ajutorul noului procesor Canon DIGIC DV 7. Cababil de înregistrare în format Cinema RAW Light şi în format 4K 4:2:2 10bit XF-AVC, acest model permite profesioniştilor din domeniu să îşi folosească la maximum creativitatea cu ajutorul imaginilor cinematografice Full Frame. Aceasta este prima cameră video din gama sa care are capacitatea de a înregistra în format Cinema RAW Light 5,9K pe un mediu de stocare nou şi rapid – cardurile CFexpress. Oferind utilizatorilor profesionişti mai multă flexibilitate şi eficienţă, înregistrarea simultană în acelaşi format de fişier este posibilă pe sloturile duale pentru cardurile CFexpress.

Dimenziunea compactă a acestei camere video oferă cineaştilor o libertate de creare nelimitată. Datorită design-ului său flexibil şi modular, profesioniştii pot configura camera video cu diverse unităţi modulare, pentru a se potrivi cerinţelor de producţie. EOS C500 Mark II este prima cameră video din sistemul Cinema EOS dotată cu montură pentru obiective interschimbabile pentru EF Cinema Lock şi PL, oferind utilizatorilor profesionişti o gamă variată de obiective din care să aleagă. De asemenea, aceasta este şi prima cameră video din sistemul Cinema EOS dotată cu IS electronic.

Imagini Full Frame de calitate inegalabilă

Echipat cu un senzor Canon CMOS Full Frame 5,9K, modelul EOS C500 Mark II asigură un aspect Full Frame cinematografic integrat, la care se adaugă capacitatea echipamentelor Canon de a reproduce culori fidele, naturale şi cu tonuri de piele care păstrează nuanţa reală. Datorită senzorului 5,9K şi noului procesor DIGIC DV 7, modelul EOS C500 Mark II este alegerea ideală pentru profesioniştii care îşi doresc să realizeze conţinut 4K de top, deoarece camera video foloseşte un algoritm de înaltă calitate atunci când transformă din 5,9K în 4K. Acest procedeu elimină efectul moiré şi reduce zgomotul, având ca rezultat obţinerea unor imagini de calitate excepţională. Având o latitudine de 15+ stops cu spaţiu de culoare extins, camera video EOS C500 Mark II este ideală pentru producţii cu interval dinamic ridicat. În plus, camera video este dotată cu filtru ND Full Frame motorizat (2,4,6, 8 şi 10 stops) permiţând crearea unor imagini cu o profunzime de câmp superficială – chiar şi pe timp de zi.

Înregistrare și flux de lucru eficiente

Capacitatea de a înregistra în formate multiple a camerei video EOS C500 Mark II asigură un flux de lucru eficient, ideal într-un proces de producţie. Datorită noului procesor de imagine Canon DIGIC DV 7, acest model poate realiza înregistrări interne în format Cinema RAW Light la rezoluție 5,9K. Formatul Cinema RAW Light are toate avantajele unui fişier RAW în ceea ce priveşte flexibilitatea în prost-producţie, în acelaşi timp permiţând camerei video EOS C500 Mark II să înregistreze fişiere de înaltă calitate la dimensiune redusă.

În afară de capacitatea camerei video de a înregistra intern pe carduri CFexpress în format Canon XF-AVC cu 4K 4:2:2 10bit, sunt posibile şi înregistrarea simultană, precum şi înregistrarea proxy. Acest lucru oferă utilizatorilor profesionişti flexibilitate absolută, permiţându-le să aleagă un format de înregistrare potrivit filmării pe care o realizează în momentul respectiv, dar şi potrivit nevoilor unui flux de lucru. Camera video este dotată cu o interfaţă 12G-SDI avansată care are viteze de transmitere de patru ori mai mari decât 3G-SDI. Interfaţa 12G-SDI permite o ieşire 4K de 50/60p printr-un singur cablu, simplificând fluxurile de lucru 4K. În plus, ieşirea HDMI suportă 4K 50/60p printr-un singur cablu.

Extindere şi versatilitate excepţionale pentru producţii de anvergură

Cineaştii pot configura camera video folosind două unităţi de extindere diferite – EU-V1 şi EU-V2. În plus, dispune de unităţi opţionale cu două vizoare (EVF-V70 şi EVF-V50). Posibilitatea de a configura camera video cu Unităţi suplimentare, împreună cu design-ul compact şi uşor al acesteia le conferă cineaştilor o flexibilitate incredibilă la filmare.

Unitatea de extindere EU-V1 adaugă o interfaţă Genlock/Sync BNC, o interfaţă Remote B pentru telecomanda opţională RC-V100 şi o interfaţă Ethernet pentru IP streaming sau operarea la distanţă prin intermediul unui browser. Şi unitatea de extindere EU-V2 include aceste interfeţe, dar adaugă încă două intrări XLR, precum şi o interfaţă cu 12 pini pentru obiectiv. În plus, camera video este dotată cu o montură V-Lock pentru baterie cu D-tap şi cu ieşire de 24V.

Filmare stabilă cu IS electronic şi tehnologie inovatoare de focalizare automată

EOS C500 Mark II este prima cameră video din sistemul Cinema EOS dotată cu Stabilizator de Imagine electronic, oferind o funcţie de stabilizare a imaginii pe 5 axe. Atunci când este ataşat un obiectiv care permite transmiterea datelor, datele despre distanţa focală sunt transmise automat. Totuşi, atunci când camera video este folosită cu un obiectiv fără funcţie de comunicare, utilizarea Stabilizatorului de Imagine electronic este posibilă prin introducerea manuală a distanţei focale. În plus, Stabilizatorul de Imagine electronic este compatibil şi cu obiectivele anamorfice.

La fel ca în cazul altor camere video din această gamă, modelul EOS C500 Mark II este dotat cu noua funcţie Canon de Focalizare automată bazată pe Dual Pixel CMOS AF. Având opţiunea de Focalizare automată rapidă cu o singură atingere şi Focalizare automată continuă, utilizatorii profesionişti pot fi siguri că imaginile lor vor fi focalizate. De asemenea, aceştia se vor putea bucura şi de o focalizare discretă, intuitivă şi tactilă datorită noului monitor LCD LM-V2 şi a Ghidului Dual Pixel Focus care îi va atenţiona pe utilizatori unde se află poziţia de focalizare, dacă aceasta este în faţă sau în spate, contribuind la un control precis al focalizării. În plus, modelul EOS C500 Mark II este dotat cu funcţia de Focalizare automată cu detectarea feţei şi Focalizare automată cu urmărire, permiţând controlarea focalizării în numeroase situaţii de filmare. Pentru a regla şi mai mult Focalizarea automată, această cameră video vă oferă posibilitatea de a seta viteza de urmărire şi răspuns pentru focalizarea automată.

Funcţii suplimentare pentru libertate de creare absolută

Modelul EOS C500 Mark II permite folosirea unor LUT-uri create de utilizator, permiţând cineaştilor să aplice sau să îşi personalizeze imaginea in cauza. Cineaştii pot încărca LUT-uri în camera video pentru o monitorizare precisă a aspectului sau pot aplica diferite LUT-uri pentru fiecare terminal. Odată cu adăugarea butonului LUT, utilizatorii profesionişti au mai multă flexibilitate de operare. EOS C500 Mark II are şi posibilitatea de a înregistra cu o rată mare a cadrelor de 50/60 cps la rezoluţie de 5,9K cu codecul Cinema RAW Light.


Camera video EOS C500 Mark II va fi disponibilă începând cu luna decembrie.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.