Camera de filmat Canon EOS C70 aduce avantajele Monturii RF în gama Cinema EOS

Canon Europe anunţă lansarea modelului EOS C70 – o cameră video compactă şi versatilă care combină pentru prima dată puterea gamei Cinema EOS cu portabilitatea şi versatilitatea gamei EOS R.

În premieră, cineaştii care folosesc echipamente Canon din gama Cinema EOS pot folosi acum şi avantajele incredibile ale obiectivelor RF. Datorită design-ului său, EOS C70 poate fi utilizată în diferite domenii, inclusiv la documentare, producţii, ştiri, chiar şi la filmări pentru canalele de socializare, mulţumită capacităţii sale unice de filmare pe verticală. Dimensiunea şi caracteristicile acestui produs le permit cineaştilor să filmeze din mână, cu drona sau de pe stabilizator de imagine (gimbal), oferindu-le mai multă libertate pentru a fi creativi. În plus, EOS C70 oferă posibilitatea de înregistrare pe carduri SD în mai multe formate, inclusiv 4K până la 120 cps în 4:2:2 10-bit XF-AVC (ALL-I sau Long-GOP) şi MP4 în HEVC (H.265) sau H.264, astfel încât cineaştii să poată respecta diferite cerinţe de producţie.

De asemenea, astăzi este lansat şi adaptorul pentru montură EF-EOS R 0.71x – un convertor pentru adaptarea obiectivelor EF la montura RF, ce le oferă cineaştilor libertatea de a utiliza întreaga gamă de obiective EF împreună cu camera video EOS C70, îmbunătăţind compatibilitatea între cele mai folosite game de obiective Canon.

Cameră compactă, calitate cinematografică

Filmarea cu echipamente DSLR şi mirrorless devine din ce în ce mai apreciată. EOS C70 face legătura între cele două game de produse Canon – gama compactă cu obiective interschimbabile şi camerele de filmat Cinema EOS. EOS C70 are un design compact datorită monturii Canon pentru obiective RF, ce beneficiază de o distanță scăzută între planul senzorului și ultimul element optic activ din obiectiv. Deşi este cea mai mică şi mai uşoară cameră de filmat din gama Canon Cinema EOS, EOS C70 oferă multe funcţii şi poate fi folosită în diverse medii profesionale. Camera are 13 butoane care pot fi personalizate, un grip multifuncţional pentru manevrare uşoară, terminale profesionale de intrare/ieşire, inclusiv HDMI şi 2 terminale mini-XLR pentru audio, dar şi un sistem de ventilare independent. În plus, oferă un nou sistem cu filtru ND mai subţire, cu până la 10 diafragme de filtrare ND, pentru un control mai bun al expunerii şi al profunzimii de camp.

Introducem obiectivele RF în lumea cinematografică

Gama de obiective RF este renumită pentru calitatea excelentă a imaginii şi a funcţiilor pe care le oferă. Tehnologia de montură a fost gândită pentru a oferi avantaje deosebite la filmare şi este ideală pentru gama Canon Cinema EOS. Cineaştii care folosesc EOS C70 pot alege obiective de înaltă calitate din gama RF extinsă, care include obiective telefoto, cu zoom, obiective fixe de calitate deosebită, obiective cu diafragmă mare şi obiective macro. Pentru stabilizare optimă a imaginii, EOS C70 foloseşte „IS Combinat“ care combină stabilizatorul optic de imagine al obiectivelor RF cu stabilizatorul electronic de imagine al camerei, oferind rezultate uimitoare chiar şi la filmarea din mână. Comunicarea îmbunătăţită dintre obiective şi cameră permite utilizarea unor funcţii suplimentare precum afişarea distanţei până la subiect pe monitorul LCD al camerei. Adaptorul de montură EF-EOS R 0.71x foloseşte conversie optică pentru a surprinde imagini Full Frame întregi cu obiectivele EF, chiar şi pe un senzor Super 35mm şi oferă transmisie îmbunătăţită a luminii, de aproximativ 1-stop.  Adaptorul asigură comunicarea completă între obiectivele EF şi camera de filmat şi poate fi folosit cu gama de obiective EF Canon. Adaptorul de montură EF-EOS R 0.71x permite focalizarea automată, iluminarea periferică şi corectarea aberațiilor cromatice, dar şi transferul metadatelor obiectivului.

Imagini 4K impecabile

EOS C70 foloseşte acelaşi senzor performant Super 35mm Dual Gain Output (DGO) ca EOS C300 Mark III şi oferă imagini de o calitate excepţională, cu interval dinamic de peste 16 stops. La fel ca EOS C300 Mark III, şi EOS C70 oferă aceleaşi culori fidele, specifice aspectului cinematografic, imagini extrem de clare în condiţii de luminozitate scăzută şi posibilităţi HDR incredibile. Datorită senzorului DGO şi procesorului puternic DIGIC DV 7, EOS C70 este alegerea ideală pentru profesioniştii care îşi doresc să realizeze conţinut 4K de înaltă calitate. De asemenea, camera poate filma slow motion 4K 120p cu Dual Pixel CMOS AF şi cu înregistrare audio. Pentru o rată a cadrelor mai mare, camera oferă 180p în modul Super16. Cu înregistrare simultană pe două carduri SD în format Canon XF-AVC cu 4K 4:2:2 10-bit, EOS C70 realizează filmări cu rezoluţie mare pentru o gamă variată de aplicaţii, de la documentare şi jurnalism la videoclipuri muzicale şi conţinut web.

Funcţii de suport avansate

EOS C70 aduce câteva „premiere“ în gama Cinema EOS. EOS C70 foloseşte sistemul Dual Pixel CMOS AF şi este prima cameră de filmat din gama Cinema EOS care oferă inovatorul sistem EOS iTR AF X (urmărire şi recunoaştere inteligentă) introdus împreună cu noul EOS R5. Sistemul foloseşte un algoritm pentru detectarea feţei şi a capului, dezvoltat cu ajutorul tehnologiei de învăţare avansată. Împreună cu AF cu detectarea feţei, această funcţie îmbunătăţeşte considerabil capacitatea de focalizare pe subiect şi de urmărire a acestuia. De asemenea, EOS C70 este prima cameră de filmat din gama Cinema EOS care foloseşte Auto ISO. Canon oferă noi posibilităţi, EOS C70 fiind prima cameră de filmat din gama Cinema EOS care foloseşte un mod de filmare vertical dedicat, gândit pentru crearea de conţinut pentru canalele de socializare şi reclame digitale.

Stocare şi fluxuri de lucru simple

EOS C70 are diferite opţiuni de înregistrare la rezoluţii 4K, UHD, 2K şi Full HD. Gândite pentru producătorii de conţinut care doresc să îşi eficientizeze fluxurile de lucru în post-producţie, cele două sloturi de card SD sunt compatibile cu carduri UHS-II de viteză mare şi pot fi configurate ca slot dublu, pentru înregistrare continuă sau simultană. EOS C70 este prima cameră video din gama Cinema EOS care poate înregistra în formate diferite, la rezoluţii diferite şi cu diverse profunzimi de bit pe fiecare slot de card, oferind un flux de lucru extrem de flexibil. De asemenea, Canon lansează astăzi CJ20ex5B IASE S, un obiectiv 2-în-1 din clasa UHDxs, cu un interval de zoom 20x care porneşte de la 5mm grandangular, extinzându-şi astfel gama de obiective 4K de televiziune pentru camere video cu senzor de 2/3-inci.

Noua cameră va fi prezentată pe Canon Vision – o platformă care va fi lansată joi, 24 septembrie 2020, la ora 14:00 CEST şi care va reproduce atmosfera evenimentelor în spaţiul virtual.

Pentru accesarea platformei Canon Vision şi pentru a vedea programul evenimentelor de pe platformă, vă rugăm să vă înscrieţi la acest link: https://www.canon.ro/pro/events/canon-vision/

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.