Zilele Sony la F64 revin în luna septembrie!

Zilele Sony revin la F64 în perioada 5- 15 septembrie 2019. În cadrul acestui eveniment, te invităm la 4 prezentări gratuite, dedicate atât fotografilor, cât și videografilor. Te așteptăm în Showroom-ul F64 (Bd. Unirii 45), dar și mediul online, pentru a ne bucura împreună de Zilele Sony la F64, unde vei beneficia, pe lângă cele 4 prezentări, de zile pline de oferte speciale la aparatele foto mirrorless, obiective și accesoriile pentru trusa ta foto.

Iată care este agenda evenimentelor din cadrul Zilelor Sony 2019:

1. Daniel Ilinca – Capture Beauty by Night, 10-12 septembrie

Pe 10 septembrie, Sony și Acer România ne invită la o sesiune demonstrativă de Outdoor Beauty cu Daniel Ilinca. Ne vom întâlni la Studio Ilinca pe 10 septembrie de la ora 20:30, unde ne vom pregăti pentru sesiunea de fotografiat în Parcul Tineretului de la ora 21:00.

În zilele de 11 și 12 septembrie continuăm cu 2 sesiuni de câte 10 persoane despre editarea în Capture One, alături de Acer România care va oferi laptopuri pentru participanți.

Agenda sesiunilor de editare în Capture One:

  • Diferențele dintre Capture One și Lightroom
  • Avantajele editării în Capture One
  • Specificul workflow-ului de editare în Capture One

Update: La acest eveniment, toate locurile au fost ocupate. 

Despre Daniel Ilinca

Drumul lui Daniel în fotografie a început în 2008, când și-a cumpărat primul DSLR. La început a fost o joacă, dorindu-și să fotografieze modele și să călătorească. Era doar o pasiune pe care abia începea să o descopere, negândindu-se cum și că ar putea să se promoveze.

Ușor, ușor, a urmat însă și asta. A început să-și posteze online fotografiile pe câteva site-uri și se bucura că primea feedback pozitiv. În timp, prin intermediul fotografiei a ajuns să cunoască o mulțime de oameni minunați și crede cu tărie într-o conexiune cu modelul pe care îl are în fața camerei. Drept dovadă, primele sale imagini, pe care le consideră cu adevărat bune, le-a realizat având-o ca model pe soția sa.

Consideră că fotografia nu înseamnă doar chipuri frumoase, corpuri armonioase sau o locație faină, ci că fotografia este despre a spune o poveste, a lăsa amintire un moment prin intermediul imaginii.

Este autodidact și îi place să investească în pasiunea sa, iar momentan, lucrează ca fotograf profesionist și retoucher la studioul foto personal din București. Când s-a apucat de fotografie, urmărea mulți artiști și era interesat să vadă și imaginile brute din cameră, nu doar rezultatul final. Tocmai de aceea, a inclus un modul de before/after în seminariile și workshop-urile pe care le susține.

2. Gabriel Romosan – Action in a Frame , 11 septembrie, ora 16:00, TCS Racing Park

Cu Gabriel Romosan ne vom întâlni de la ora 16:00 la F64, unde vom afla din secretele fotografiei de sport.

Teme abordate:

  • Introducere în Sports Photography
  • Pregătirea pentru o zi pe circuit/teren
  • Ce echipament să aleg?
  • Ce tehnici și ce setări?
  • Puncte de interes ale evenimentului sportiv

Vom porni apoi către TCS Racing Park, pentru a surprinde micii sportivi în acțiune.

Pentru detalii de înscriere la acest eveniment, accesează acest link!

Gabriel Romosan sustine urmatoarele lucruri despre fotografia de sport:

“Pentru un fotograf, pe lângă spectacolul sportului în sine, frumusețea unui eveniment sportiv stă în faptul că ai ocazia să pui în aplicare mai multe stiluri de fotografie, fiecare cu tehnicile sale specifice: portrete impresionante care surprind tensiune, emoție sau fericire pură, action-shots rapide, pline de energie, panning shots care te fac să simti efectiv viteza sau detalii subtile care completează perfect povestea pe care încerci să o spui.
Te astept să îți impărtășesc din experiențele mele și să tragem niște super-cadre cu niște super-aparate, într-o locație perfectă pentru Sports Photography!”

3. Marius Tudor – The Power of Storytelling in Wedding Photography, 13 septembrie, F64 , ora 19:00

Prezentarea se va transmite și LIVE pe pagina de Facebook F64, rămâi alături de noi pentru a-l asculta pe Marius Tudor.

Marius Tudor este fotograf de nuntă de la începutul lui 2010. A lucrat în presă începând de la 13 ani și, 12 ani mai tarziu, s-a îndrăgostit de fotografie. Experiența în presă l-a ajutat să-și defineasca repede ceea ce îi place să transpună în imaginile sale. Îi plac oamenii sinceri și sinceritatea momentelor, îi place să calatorească și să descopere tradițiile altor culturi și își găsește inspiratia în tot ceea ce il inconjoară.

Pe langa fotografia de nuntă, îi place fotografia de sport (a colaborat atât cu Prosport, cât și cu Gazeta Sporturilor) și fotografia de stradă, iar cateva dintre fotografiile sale au înconjurat mapamondul.

În fotografia de nuntă se mândreste cu următoarele: Top 20 ISPWP Spring 2016, SLR Lounge Best 100 International Photographers, Top 5 MyWed Photographer of the Year in 2016, Finalist MyWed Contest 2014, Top 50 Fearless Photographers in 2014, Top 10 UK Wedding Photography Select si Mentiune de Onoare IPA, categoria nunți, in 2015.

Pentru detalii de înscriere la eveniment, te invităm să accesezi acest link!

Adina Chițu este food stylist și food photographer de mai bine de 3 ani, iar proiectul ei de suflet Pancake Planet reuneşte o galerie de fotografii moody în care mâncarea este subiectul principal, în special deserturile pe care le coace mereu cu pasiune, dar care reuşesc să fie ceva mai mult decât fotografii cu şi despre mâncare, ele surprind adevărate poveşti şi îți transmit o stare anume, o emoție aparte care rămâne cu tine mult după ce i-ai răsfoit fotografiile.

Iată ce ne-a mai dezvăluit Adina Chițu!

“Îmi doresc întotdeauna să transmit prin fotografiile mele o stare anume, un soi de emoție și să spun o poveste, nu numai povestea preparatului pe care îl surprind ci și povestea unui moment, povestea acelor momente scurte din viața noastră cărora nu le dăm prea mare importanță, dar care în opinia mea înseamnă atât de mult, acel moment în care întinzi crema peste un blat de tort sau acel moment în care torni vinul în pahar la o masă pe care ai aranjat-o frumos pentru cei mai buni prieteni. Fructele și legumele de sezon mă inspiră întotdeauna, de la ele pornesc majoritatea ideilor mele, dar mă inspiră adesea și props-urile, accesoriile pe care le folosesc în fotografiile mele, am devenit un mic colecționar, văd o farfurie superbă într-un second hand și deja îmi imaginez o felie de tort așezată pe ea la umbra unui măr.””

Update: La acest eveniment, toate locurile au fost ocupate.

Urmărește-ne pe blog pentru noutăți! 

Nu uita că Zilele Sony este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de pachete cu echipamente foto Sony, în așa fel încât să poți decide mai ușor care este setul ideal pentru tine.


Nu uita să te înscrii din timp la evenimentele din cadrul Zilelor Sony la F64 (10 – 14 Septembrie 2019). Cum poți participa? Detalii AICI!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.