Middle aged man climbing sand dunes, Namib Naukluft National Park, Namibia

Sony lansează camera de înaltă rezoluție Alpha 7R IV

Sony a anunțat astăzi Alpha 7R IV (model ILCE-7RM4), cel mai nou model din celebra serie de camere full-frame mirrorless Alpha™ 7R. Acest model este primul din lume cu un senzor de imagine full-frame cu iluminare din spate de 61.0 MP.

Camera full-frame cu cea mai înaltă rezoluție lansată de Sony până acum, noul Alpha 7R IV oferă o calitate incredibilă a imaginii la rezoluție înaltă, cu un interval dinamic extins, păstrând, în același timp, performanța de focalizare, fotografierea foarte rapidă în rafală și multe altele.

„Continuăm să inovăm, să depășim limitele și să redefinim așteptările legate de performanțele camerelor foto”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Noul Alpha 7R IV îmbină calitatea imaginii obținută de camerele de format mediu cu viteză de fotografiere foarte mare, focalizarea extrem de rapidă, dar și cu o listă lungă de îmbunătățiri în ceea ce privește designul, conectivitatea și utilizabilitatea. Aceasta le va permite fotografilor profesioniști, videografilor și tuturor celorlaltor creatori de conținut să capteze imagini și sunete în feluri care până acum pur și simplu nu erau posibile”.

Nou nivel al calității imaginilor

Noul Alpha 7R IV dispune de un senzor de imagine CMOS full-frame 35mm cu iluminare din spate, cu o rezoluție de 61.0 MP,ii primuli din lume de acest tip. Structura bazată pe iluminarea din spate a noului senzor și tehnicile eficiente de reducere a zgomotului se îmbină pentru a produce imagini la calitate maximă, fără imperfecțiuni și cu o performanță foarte bună în condiții de lumină scăzută. Camera are și un impresionant interval dinamic de 15 trepteiii la setări de sensibilitate redusă, rezultând în gradații naturale și fluide care variază de la umbre profunde la subiecte pline de lumină și folosește algoritmi împrumutați de la cele mai noi modele Alpha™, menținând sistemul uimitor de reproducere a culorilor.

Acest nou model full-frame este echipat cu un sistem de stabilizare optică pe 5 axe încorporat în cameră, care a fost rafinat pentru a susține capacitatea de fotografie la rezoluție înaltă, permițând timpi de expunere cu 5,5-trepte mai lungi. În plus, obturatorul a fost atent regândit pentru a atenua chiar și cea mai fină mișcare ce ar putea determina efectul de blur.

Modelul Alpha 7R IV încorporează și vizorul de cea mai înaltă rezoluție implementat până acum pe o cameră Sony, un OLED UXGA Tru-Finder cu 5,76 milioane de puncte. La o rezoluție de 1,6x comparativ cu cea atașată vizorului de pe modelul Alpha 7R III, acesta oferă o reproducere extrem de precisă și de apropiată de realitate a scenei fotografiate. Calitatea ecranului poate fi setată în modul „Standard” sau „High”, cu o rată de reîmprospătare a imaginii de 60 sau 120 de cadre pe secundă, pentru a se potrivi cât mai bine subiectului și condițiilor de fotografiere.

În plus, noua cameră are un mod Pixel Shift Multi Shooting îmbunătățit care combină până la 16 imagini cu rezoluție completă. În acest mod, aparatul foto deplasează cu precizie senzorul în pași de 1 sau 0,5 pixeli, pentru a capta 16 imagini cu deplasarea pixelilor care conțin, în total, 963,2 milioane de date foto, pe care apoi le combină în fotografii de 240,8 milioane de pixeli (19008 x 12672 pixeli), folosind aplicația pentru desktop. Ideal pentru fotografii din domeniul arhitecturii, al artei sau pentru oricare alt subiect de natură moartă, acest model îmbunătățit produce fotografii cu un nivel absolut uimitor al detaliilor și preciziei de culoare.

Viteză de fotografiere și focalizare

Noua cameră inovatoare full-frame mirrorless Alpha 7R IV este echipată cu un sistem de procesare a imaginii care permite realizarea de fotografii la rezoluție completă la o viteză de până la 10 cadre pe secundăiv, cu urmărire continuă și precisă AF/AE timp de aproximativ 7 secundev în modul full-frame la rezoluție completă (JPEG / RAW), și aproximativ de 3 ori mai multe secunde în modul APS-C, pentru imagini de 26,2 megapixeliii. Aceste opțiuni de mare viteză permit captarea subiectelor în mișcare cu acuratețe extremă, rezultând în imagini cu detalii incredibile.

Sistemul de focalizare îmbunătățit al noului model Alpha 7R IV este compus din 567 de puncte AF de detecție a a fazei în plan focal care acoperă aproximativ 74% din suprafața imaginii. Există, de asemenea, și 425 de puncte focale AF cu detecția contrastului care adaugă precizie suplimentară și fiabilitate în condiții de luminozitate scăzută, dar și în alte situații de fotografiere care pot fi ameliorate datorită tehnologiei de contrast AF. Densitatea mai mare a senzorului AF și algoritmii de urmărire mult mai rafinați ai noii camere se reflectă într-o performanță semnificativ îmbunătățită în ceea ce privește capacitatea de localizare, permițând fotografierea subiecților în mișcare și a deplasărilor imprevizibile ale personajelor și detectarea în cel mai precis mod obținut până acum.

Conectivitate sporită pentru fluxul de lucru profesional

Noua cameră full-frame Sony Alpha 7R IV este echipată cu o varietate de funcționalități de conectivitate create pentru a îmbunătăți modul de lucru al profesioniștilor. Acest nou model include funcționalitatea wireless LAN cu suport pentru banda de frecvență convențională de 2.4 GHz, dar și banda de frecvență de 5 GHz pentru un transfer de date mai rapid și mai stabil. Conexiunea wireless cu PC-ul (fotografiere wireless tethering)viii este de asemenea dispoonibilă pe Alpha 7R IV, o premieră pentru camerele Sony. Cerută de mulți profesionști, această funcție va crea o mai mare libertate fotografului în studio și în sesiunile foto, unde acesta se poate mișca liber, fără restricții.

Rezoluție 4K și funcționalități destinate videografilor profesioniști

Dincolo de capabilitățile sale impresionante atunci când vine vorba despre captarea fotografiilor, noul model Alpha 7R IV se descurcă exceptional și ca instrument de înregistrare video, oferind posibilitatea de filmare 4K (3840×2160 pixeli) cu citirea completă a pixelilor fără combinarea acestora, în modulix Super 35mm. Acest lucru asigură o calitate 4K a înregistrării video cu detalii și profunzimi excepționale. Mai mult, atât S-Log 2, cât și S-Log 3 sunt disponibile pentru a oferi mai multă flexibilitate pentru gradația culorilor, S-Log 3 oferind un interval dinamic extins de până la 14 diafragme. HLG (Hybrid Log-Gamma) este disponibilă și pe Alpha 7R IV și suportă un flux de lucru Instant HDR.

O altă caracteristică notabilă în ceea ce privește înregistrarea video este adăugarea unei interfețe audio digitale la interfața Multi Interface Shoe™ (MI Shoe- Patina de accesorii multi interfață) a camerei, oferind astfel o legătură directă cu microfonul shotgun ECM-B1M sau kitul XLR-K3M pentru înregistrare audio clară, fără zgomot de fond și de înaltă calitate. În plus, este disponibilă și filmarea de tip interval pentru realizarea videoclipurilor cu accelerarea timpului, precum și opțiunea de înregistrare full HD cu până la 120 de cadre pe secundă, funcțiile Slow și Quick Motion și multe altele.

Construcție, design și personalizare îmbunătățite

Noul Alpha 7R IV vine cu câteva îmbunătățiri în ceea ce privește designul și utilizabilitatea, multe dintre schimbări fiind implementate direct pe baza sugestiilor venite din comunitatea de profesioniști Sony.

Pentru a maximiza durabilitatea, noul model Alpha 7R IV vine cu o rezistență sporită la praf și umezeală, cu etanșare adițională pentru toate punctele de îmbinare ale corpului camerei, pentru compartimentul bateriei și sloturile media. Camera este realizată dintr-un aliaj de magneziu ușor și durabil și are o montură foarte fermă cu șase șuruburi.

Preț și disponibilitate

Noua cameră full-frame Alpha 7R IV cu obiective interschimbabile va fi disponibilă în România la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie 2019 și va costa aproximativ 18700 lei.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.