Review Sony A7S III cu Dragoș Stoica

Sony Alpha 7S III dispune de un nou senzor de tip full-frame retroiluminat, de 12,1 MP (efectivi, aprox.) cu o sensibilitate ridicată și un interval dinamic de peste 15 trepte, incorporand o serie de capabilități impresionante în ceea ce privește înregistrarea video, inclusiv filmare 4K la 120 cadre pe secundă și o adâncime de culoare 4:2:2 pe 10 biti. Un nou mecanism de disipare a căldurii și un sistem de înregistrare de tip releu pe doua sloturi de card permit filmarea pentru mai mult de 60 de minute la calitate 4K si 60 de cadre pe secundă până când bateria se termină. Noul sistem de autofocalizare, o interfață ce răspunde la comenzi tactile și un ecran LCD rabatabil, vor transforma Sony Alpha 7S III în instrumentul creativ suprem pentru profesionistii video și pentru toate tipurile de fotografi și videografi.

Caracteristici cheie

  • Senzor Exmor R nou, de 12.1 MP cu retroiluminare + procesor de imagine BIONZ XR
  • Filmare până la 4K 120p, 10-bit 4:2:2, ISO 80-409,600 și dinamică până la 15+ trepte expunere
  • Fast Hybrid AF cu 759 puncte AF, acoperire 92% și Real-time Eye AF îmbunătățit
  • Noi codecuri XAVC-HS (H.265) si XAVC-S-I (All-I), iesire 16 Bit RAW, profile S-Log, autonomie extinsă și interfață audio digitală

Dragoș Stoica de la Creative Wizards Studio a testat acest aparat, filmând atât în studio pe timp de noapte, cât și în centrul Bucureștiului și în natură, în zona Lacului Sfânta Ana. Filmările pe timp de noapte exemplifică felul în care Sony A7S III se descurcă în lumina scăzută, cu diverse valori ISO ridicate ( cea mai mare valoare fiind de 409 600).

Comparând Sony A7S III cu Sony A9 Mark II (comparație posibilă datorită similarităților dintre cele două body-uri), Dragoș Stoica se declară mulțumit de îmbunătățirea meniului la Sony A7S III. Touchscreen-ul funcționează mai bine, iar noul meniu este mai estetic și permite să navighezi prin diversele iconițe.

A7S III prezintă 4 sloturi de card. Dacă vreți să trageți la viteza și calitatea maximă de video de care este capabil acest aparat, este recomandat să folosiți cardurile  CF Express de la Sony.

Trebuie să cumpărați ce aveți nevoie, după nevoi. Nu contează ce zic ceilalți, important e ce vă trebuie vouă, ce scule vă fac vouă munca mai ușoară. În funcție de asta, puteți achiziționa body-ul care vă ajută cel mai fain la ce aveți voi de făcut.
Dragoș Stoica
Fotograf

Pentru mai multe detalii despre ce aduce nou meniul aparatului A7S III dar și filmări nocturne inedite, vă invităm să urmăriți acest videoclip:

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *