(c) Richard Walch

Canon lansează obiectivul RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Canon Europe, lider mondial în producţia de obiective, îşi extinde astăzi gama de obiective RF prin lansarea RF 24-240mm f/4-6.3 IS USM, cel mai nou obiectiv al său pentru amatorii creativi care încep să descopere sistemul EOS R. Garantat de renumitul ambasador Canon şi fotograf de acţiune Richard Walch, obiectivul compact oferă o gamă largă de soluţii creative datorită zoom-ului său 24-240mm 10x, care capturează imagini full-frame excepţionale. Dedicat celor care doresc să îşi exprime spiritul creativ prin fotografie, în special în timpul călătoriilor, acest obiectiv este extrem de versatil, capturând totul, de la cadre cu unghi larg până la prim-planuri telefoto de o calitate uimitoare.

După anunţul privind dezvoltarea celor şase obiective RF în februarie şi lansarea de curând a RF 85mm F1.2L USM, modelul RF 24-240mm F4-6.3 IS USM este al doilea obiectiv care va fi introdus de Canon în 2019, dotat cu cel mai mare zoom din gama sa. Toate cele şase obiective RF oferă calitate incredibilă şi versatilitate utilizatorilor care încearcă să realizeze fotografia perfectă cu sistemul EOS R.

Zoom full-frame impresionant și accesibil

Cântărind 750g, obiectivul compact şi portabil RF 24-240mm F4-6.3 IS USM are o greutate incredibilă luând în considerare raportul de acoperire a distanţei focale. Cu zoom-ul 10x, varietatea de distanţe focale şi diafragma variabilă f/4-6.3, acest obiectiv este alegerea ideală pentru fotografii creativi, amatori, care îşi doresc să atingă cel mai înalt nivel posibil de versatilitate cu ajutorul aparatului foto EOS RP şi al sistemului de obiective RF. Oferind fotografilor posibilităţi creative extinse, distanţa focală cu unghi larg de 24 mm oferită de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM este ideală pentru fotografiile de grup, cu peisaje rurale şi urbane, în timp ce distanţa telefoto de 240 mm a obiectivului este ideală pentru capturarea imaginilor de la distanţă medie în timpul evenimentelor sportive şi spectacolelor, cât şi a vieţii sălbatice şi a persoanelor. Datorită inelului de control/focalizare, inelului de zoom blocabil cu rotaţie de 100°, RF 24-240mm F4-6.3 IS USM oferă utilizatorilor control imediat, precis pentru a captura lucrurile frumoase şi interesante pe care le văd, cu cel mai bun cadru posibil. Diametrul de montare larg şi distanţa scurtă între planul focal şi montura RF permit proiectarea obiectivului cu elemente posterioare de dimensiuni mari, maximizând calitatea imaginii şi, prin urmare, permiţând fotografilor să îşi exprime creativitatea.

Imagini de o calitate excepțională cu AF și stabilizare

Datorită stabilizatorului de imagine echivalent cinci stopuri, RF 24-240mm F4-6.3 IS USM este primul obiectiv full-frame cu IS Dinamic, oferind fotografilor stabilitate incredibilă în momentul fotografierii din mână, chiar şi la timpi de expunere foarte lungi, permiţându-le fotografilor să îşi împingă limitele creative. Această caracteristică esenţială permite capturarea unor cadre foarte clare în condiţii de luminozitate scăzută şi a unor filme stabile, cu controlul diafragmei în paşi de 1/8, perfectă pentru fotografiile spontane şi clipurile video realizate în timp ce vă deplasaţi. Datorită focalizării automate Nano USM care combină beneficiile tehnoligiei STM şi ale motorului inelar USM, cu acoperirea cadrului în proporţie de 88% pe orizontală şi 100% pe verticală cu Dual Pixel CMOS AF, obiectivul este rapid, silenţios şi fără tremur în momentul filmării, permiţând fotografilor să obţină cadre de calitate.

Aspect și senzație de lux, perfect compatibil cu sistemul EOS R

Oferind o compatibilitate extraordinară cu cel mai uşor aparat foto full frame mirrorless de la Canon, EOS RP, modelul RF 24-240mm F4-6.3 IS USM garantează amatorilor creativi beneficiile complete ale sistemului EOS R cu un obiectiv nativ. Sistemul EOS R lansat în septembrie 2018 oferă o inegalabilă excelenţă optică, cea mai rapidă autofocalizare din lume şi comunicare mai rapidă între aparatul foto şi obiectiv, datorită noii monturi RF. Performanţa rapidă, ergonomia splendidă şi calitatea superioară, ireproşabilă a imaginii continuă să reprezinte esenţa Sistemului EOS R, iar acest obiectiv nu face excepţie.

Ambasadorul Canon şi fotograful de acţiune / evenimente sportive Richard Walch a finalizat de curând o călătorie de 12 zile de-a lungul coastei Norvegiei, din Bergen până în Kirkenes. În geanta sa avea un RF 24-240mm F4-6.3 IS USM.

(c) Richard Walch

Referitor la utilizarea obiectivului, Walch a declarat: ”Am vrut să iau acest obiectiv cu mine într-o călătorie, ca să îi testez cu adevărat competenţele. Misiunea mea a fost să găsesc perspective opuse; pământ cu apă şi apă cu pământ.  Datorită versatilităţii sale excelente, am vrut să folosesc acest obiectiv pentru acele cadre spontane în timpul călătoriilor mele. Frumuseţea Norvegiei este uimitoare, iar atunci când te afli într-un loc minunat ca acesta, te simţi obligat să faci apreciezi peisajul prin realizarea unor imagini excepţionale. Acest obiectiv este perfect pentru călătorii şi alegerea ideală pentru fotografii care descoperă lumea sistemului EOS R, este compact şi uşor, dar nu afectează calitatea. Alegerea ideală dacă doriţi un obiectiv universal. Pentru cei care doresc să îşi împingă limitele creative în timpul călătoriilor, aş recomanda cu încredere RF 24-240mm F4-6.3 IS USM.


Vreau să te rog ceva: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, nu ezita să ne anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru noi, în primul rând pentru că eşti cititorul nostru, iar în al doilea rând pentru că ne va ajuta să îmbunătăţim articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.