Programul Canon de Dezvoltare pentru studenți demarează înscrierile pentru ediția 2022

Canon Europe anunţă prestigiosul Program de Dezvoltare pentru studenţi, 2022. Aflat la a şasea ediţie, cel mai bun hub pentru studenţi oferă acces la profesionişti cu experienţă din comunitatea de fotografi, precum şi oportunitatea de a participa la evenimente importante.

Acest program educaţional durează între şase şi douăsprezece luni, în funcţie de parcursul participanţilor, iar scopul programului este să pregătească noile generaţii de fotojurnalişti. Punând bazele unei reţele unde creatorii de poveşti vizuale sunt principalii contribuitori, programul reunește experţi internaţionali care să îi îndrume pe participanţi şi să le ofere cunoştinţele necesare pentru a-şi lansa propriile cariere.

  • Datorită programului Canon de Dezvoltare pentru studenți, fotografii aspiranţi au acum la dispozitie o platforma unică unde să îşi prezinte lucrările, acces direct la experți de la care pot primi feedback prețios şi posibilitatea de a participa la cele mai importante evenimente din domeniu.
  • 100 de studenţi vor fi îndrumaţi de fotografi profesionişti renumiţi, care le vor fi mentori, printre care: Finbarr O’Reilly, laureat al Premiului Nobel pentru pace, Anush Babajanyan, explorator National Geographic şi membru al agenţiei foto VII, Laura El-Tantawy, fotograf renumit de documentare şi scriitor, Jérôme Sessini, fotograf Magnum renumit, ale cărui fotografii de impact sunt incluse constant în cele mai faimoase publicaţii din lume.
  • 30 dintre cei mai creativi studenţi vor participa la un workshop Canon de 5 zile şi la evenimentul Visa Pour l’Image în Perpignan, unul dintre cele mai importante evenimente de fotojurnalism din lume.
  • La final, cei mai buni 5 studenţi se vor bucura de o experiență exclusivistă, oferită de Canon la Hamburg Portfolio Review, vor continua să lucreze timp de şase luni alături de mentorii lor si vor beneficia de o bursă de 2000 de euro şi echipamente Canon de ultimă generaț

Programul se adresează studenţilor şi stagiarilor cu domiciliul în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, iar înscrierile au loc până pe 29 aprilie. De asemenea, există un număr limitat de locuri disponibile pentru recomandări din partea fotografilor profesioniştii. Cererile vor fi analizate de o comisie de redactori de la AFP, Getty Images şi Reuters, care vor decide lista iniţială cu 100 cei mai talentaţi candidaţi din regiune.

Ghidare în carieră prin mentorat 1 la 1

După selecţie, fiecare dintre cei 100 de candidaţi va face echipă cu unul dintre mentorii din program. În perioada iunie-iulie, aceştia vor avea împreună trei sesiuni virtuale pentru a stabili detalii legate de portofoliu şi proiect, concentrându-se în special pe opţiuni de editare, moduri de îmbunătăţire a aptitudinilor narative şi pe dezvoltarea unui stil autentic.

În urma acestor sesiuni, fiecare mentor va nominaliza cei mai promiţători candidaţi, iar o comisie independentă va alege un grup de 30 de studenţi care să participe la etapele următoare ale programului.

Participanţii au ocazia de a învăţa de la cei mai buni fotografi profesionişti. Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi le oferă fotografilor începători acces direct la unii dintre cei mai experimentaţi fotojurnalişti care pot împărtăşi din experienţa acumulată de-alungul a zeci de ani. Studenţii au ocazia să înveţe despre toate etapele de creaţie, pornind de la concept, cercetare, executare, apoi editare şi prezentarea produsului redactorilor şi publicului. Pe lângă aspectele creative, participanţii vor învăţa şi despre anumite aspecte comerciale ale acestei meserii - strategii de prezentare şi marketing.

Finbarr O’Reilly, mentor în Program şi Ambasador Canon

Workshopuri practice şi evaluarea portofoliilor

Cei 30 de participanţi selectaţi pe lista scurtă vor fi invitaţi la renumitul workshop Canon care va avea loc înainte de deschiderea evenimentului Visa Pour l’Image, unul dintre cele mai importante festivaluri de fotojurnalism din lume, ce are loc în Perpignan, Franţa. Acest workshop va oferi un cadru restrâns unde participanţii să schimbe idei, să stabilească relaţii şi să susţină noile talente. Studenţii vor participa atât la cursuri teoretice, cât şi la sesiuni practice oferite de fotografi renumiţi, inclusiv de Ambasadorul Canon, Paolo Verzone, care va susţine un masterclass despre tehnicile de iluminare a portretelor.

În penultima zi, studenţii vor participa la sesiuni de grup de evaluare a portofoliilor alături de experţi apreciaţi, inclusiv de Benoit Baume (Fisheye), Chiara Bardelli Nonino (Vogue Italia) şi Fiona Shields (The Guardian) şi vor avea ocazia să îşi prezinte lucrările şi să analizeze portofoliile colegilor. În ultima zi, participanţii vor fi prezenţi la prima zi a evenimentului Visa pour l’Image şi vor explora toate oportunităţile oferite de acest festival.

Hamburg Portfolio Review

În etapa finală, cinci finalişti vor merge la Hamburg, la cea mai nouă platformă de dezvoltare din Europa – Hamburg Portfolio Review. Timp de trei zile, fiecare dintre cei cinci finalişti va participa la patru evaluări de portofoliu individuale, va avea lucrările expuse şi va participa la o serie de întâlniri private cu redactori importanţi din industrie. În următoarele şase luni, ei vor benficia de consiliere din partea mentorilor şi vor primi o bursă de 2000 de euro, precum şi echipamente Canon de ultimă generaţie pentru a-i susţine într-o nouă etapă creativă.

Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi este un succes, iar acest lucru se vede urmărind progresele făcute în carieră de participanţii din anii trecuţi. Am pus bazele unui proiect cu adevărat special, un program impresionant de împărtăşire a cunoştinţelor şi de dezvoltare a talentelor, care este susţinut în continuare de candidaţii din anii precedenţi, ce revin pentru a contribui şi ei la programul care i-a ajutat să îşi găsească drumul.

Susie Donaldson, Director de Marketing pentru Canon EMEA

Din 2017, peste 1000 de studenţi au făcut parte din acest program şi am avut parte de numeroase poveşti de succes, cu oameni talentaţi care au reuşit să înceapă cariere incredibile. De exemplu, finalişti precum Ksenia Kuleshova (2017), care a devenit o fotojurnalistă de succes şi care colaborează cu publicaţii precum The New York Times şi The Wall Street Journal şi Michele Spatari (2018), realizator premiat de documentare şi fotoreporter pentru AFP; el a reuşit să surprindă unele dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă, inclusiv pandemia Covid-19. După participarea la Program, ambii fotografi au devenit Ambasadori Canon.

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

Love in Paris – Fotografia de nuntă cu Canon R5, R6, obiective RF și EF
Canon M50 Mark II – Ia-o cu tine peste tot!
Review Canon EOS R6 cu Mircea Maieru

Tu deții echipamente de la Canon și dacă da, care sunt acestea? Despre ce produse Canon ești interesat/ă să citești mai multe pe blogul F64? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.