(c) John Moore

World Press Photo vine în 2019 și la Cluj

În perioada 3 iulie-21 iulie va avea loc la Muzeul de Artă Cluj Napoca , o instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global. Mai exact, va avea loc evenimentul World Press Photo 2019 Cluj.

Acest eveniment din Cluj Napoca este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațional itinerantă în toată lumea. Această expoziție a fost montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și a fost vizitată de 4.5 milioane de oameni. A mai avut loc în țara noastră și în București, Timișoara și Cluj Napoca.

Reprezentantul Cristian Movilă, fondator Eidos Foundations a declarat:  ”Într-o lume cu acces rapid la o avalanșă de date, într-un context al știrilor false și al surselor îndoielnice de informație, selecția World Press Photo recunoaște jurnalismul de înalt nivel și sensibilizează un public larg pe o gamă variată de subiecte, la care nu am ajunge fără astfel de evenimente, pentru că sunt realități la care nu avem acces direct, dar pe care, cu empatie, putem să le înțelegem. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce expoziția la Timișoara și Cluj-Napoca și anul acesta.”

În anul 2018 a avut loc manifestarea a celei de-a 61-a ediție iar această competiție a înregistrat înscrieri din toată lumea.  Așa că la această expoziție au luat parte nu mai puțin de 5034 de fotografi din 125 de țări care au trimis 73.044 de imagini.

Pentru anul 2019 sunt 140 de fotografii câștigătoare , această selecție fiind făcută dintr-un total de 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 țări.

Printre principalii invitați ai acestui eveniment îi putem enumera pe Stella Ronner Grubacic, ambasadoarea Olandei la București, Jerzy Brinkhof, curator World Press Photo și Cristian Movilă, președinte al Fundației Eidos.

Această expoziție va rămâne deschisă în atenția publicului până în data de 21 iulie, mai exact de miercuri până duminică în intervalul orar 10 – 17.

 

Articol și fotografii de Cristian Socaciu

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.