(c) Brent Stirton

Fundația Eidos aduce expoziția World Press Photo în România și în 2019

Fundaţia World Press Photo, cu sediul în Amsterdam, a anunţat în februarie nominalizaţii din cea mai importantă competiție de fotojurnalism, selecția a fost făcută dintr-un total de 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 11 aprilie, la Amsterdam, urmând ca în luna mai expoziția să fie deschisă și la București. Expoziția din România este organizată de Fundația Eidos, Primăria Municipiului București prin ARCUB, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și Muzeul Național de Artă, la sediul căruia va fi deschisă pentru public în luna mai.

Pentru cea de-a 62-a ediție a concursului, Fundația World Press Photo a introdus un premiu major:World Press Photo Story of the Year / Povestea anului – recunoaștere aflată la același nivel cu premiul pentru fotografia anului – premiază fotograful care prin creativitate și abilități vizuale a realizat o poveste care surprinde sau reprezintă un eveniment sau o problemă de mare importanță jurnalistică în 2018.

Vernisajul va avea loc pe 6 mai, de la orele 19.00 la Muzeul Național de Artă al României. Expoziția va putea fi vizitată până pe 26 mai, de miercuri până duminică, între 10.00-18.00. De asemenea, va fi inclusă în circuitul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor, pe 18 mai 2019 în intervalul orar comunicat de MNAR.

”Într-o lume cu acces rapid la o avalanșă de date, într-un context al știrilor false și al surselor îndoielnice de informație, selecția World Press Photo recunoaște jurnalismul de înalt nivel și sensibilizează un public larg pe o gamă variată de subiecte, la care nu am ajunge fără astfel de evenimente, pentru că sunt realități la care nu avem acces direct, dar pe care, cu empatie, putem
să le înțelegem. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce expoziția la Timișoara și Cluj-Napoca și anul acesta.” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos.

„Suntem încântați să prezentăm publicului, alături de cei de la Fundația Eidos și celelalte instituții implicate, subiecte care ne definesc viața până la urmă, fiind vorba nu doar despre culturi și provocări diferite, cât despre adevărate principii de viață, surprinse în instantanee demne de admirat, fie chiar și pentru o clipă. Anul trecut am găzduit pentru prima dată această expoziție internațională de fotografie de jurnalism și am remarcat că s-a bucurat de un mare succes, de aceea considerăm că o astfel de temă va invita la dialog mai multe generații.” precizează Arh. Liviu Constantinescu, director general al MNAR.

Pentru actualizări permanente vă invităm să urmăriți pagina: World Press Photo Romania și pagina evenimentului World Press Photo in Romania.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.