Expoziția World Press Photo 2017 se deschide la București

Expoziția World Press Photo 2017 se deschide la București pe 10 mai, Sala Dalles.

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta, începând cu data de 10 mai, orele 19.00. Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 11 – 28 mai 2017, la Sala Dalles, in cadrul UNFINISHED Festival.

Selecția face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări – și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Competiția a ajuns la a șaizecea ediție în 2017 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 80.408 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelanda, Turcia, UK, și SUA.

Fotograful român Vadim Ghirda este unul dintre câștigătorii din 2017 – premiul al II-lea în categoria Aspecte Contemporane, cu lucrarea Migrant Crosssing.

world press photo
(c) Vadim Ghirda

Marele câștigător al ediției aniversare a fost fotograful turc Burhan Ozbilici cu o fotografie a tânărului polițist Mevlüt Mert Altıntaş de după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.

world press photo
(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Câștigătorii pot fi găsiți la aici.

Vezi și galeria digitală a concursului.

Expoziția va fi deschisa zilnic și poate fi vizionată între orele:

Luni – Joi: 11:00 – 21:00

Vineri: 11:00 – 22:00

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 22:00

world press photo
Stuart Franklin – președintele juriului, fotografiat de Matt Stuart

Mai multe detalii, precum și lista completă a câștigătorilor, poate fi consultată pe site-ul oficial al expoziției, dar și pe pagina de Facebook. UNFINISHED este un proiect al Fundației Eidos, prezentat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, susținut de Primăria București și ARCUB.

Parteneri media:

PROTV, Radio Guerrilla, Revista Sinteza, Igloo, Capital, EVZ, ICEEfest, wall-street.ro, start-up.ro, IQads, Smark, Scena 9, Pagina de Media, Cavaleria, Business Review, The Institute.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.