(c) John Moore

John Moore câștigă premiul pentru Fotografia Anului la World Press Photo

Pe 11 aprilie au fost anunțați la Amsterdam câștigătorii celei mai importante competiții de fotojurnalism. În mai expoziția va fi prezentată în București. Selecția este adusă în România de Fundația Eidos, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și Muzeul Național de Artă, la sediul căruia va fi deschisă pentru public de pe 7 mai

Fotografia anului aparține lui John Moore, corespondent special Getty Images.

Aceasta a fost realizată pe 12 iunie 2018 în Texas, USA, la granița cu Mexicul și are in prim-plan o fetiță și mama ei care sunt luate separat în custodie de autoritățile americane. După ce imaginea a apărut în publicații internaționale funcționarii au recunoscut că cele două nu au fost singurele separate, ci alte câteva mii de familii au trecut prin aceeasi procedură.

(c) John Moore

Vernisajul din București va avea loc pe 6 mai, de la orele 19.00 la Muzeul Național de Artă al României. Expoziția va putea fi vizitată până pe 26 mai, de miercuri până duminică, între 10.00-18.00. De asemenea, va fi inclusă în circuitul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor, pe 18 mai, 2019 în intervalul orar comunicat de MNAR.

Competiția anuală premiază fotografii pentru cele mai bune imagini ale anului trecut. Este cel mai important concurs mondial prentru fotografi de presă, fotojurnaliști și fotografi de documentar.

În acest an au participat 4378 de fotografi din 129 de țări cu 78.801 imagini înscrise.

În anul 2019 au fost nominalizați 43 de fotografi din 25 de țări: Australia, Belgia, Canada, Cehia, Egipt, Franța, Germania, Ungaria, Iran, Italia, Mexic, Olanda, Norvegia, Filipine, Portugalia, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite și Venezuela.

Pentru actualizări vă invităm să urmăriți pagina de Facebook World Press Photo România și pagina evenimentului.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.