Telefoane rezistente la apă, șocuri și praf: Top 5 modele recomandate

Știm că poate fi ușor frustrant să îți acoperi noul smartphone cu o husă de protecție, ce îi poate fura instant din frumusețea pe care i-o acordă propriul design. Însă atunci când plătești o sumă considerabilă pentru un device abia apărut, ceva îți spune că folia și husa sunt un “must”, chiar dacă liniile și culoarea acestuia vor sta departe de ochii tuturor. De aceea, vrem să îți arătăm că există soluții: telefoanele rezistente la apă, șocuri și praf.

Vestea bună este ca producătorii de telefoane mobile lansează astăzi produse ce îmbină utilul – durabilitatea împotriva unor factori de risc fizici – cu plăcutul – design spectaculos, materiale premium. Așa cum vei vedea puțin mai jos, un smartphone rezistent nu trebuie sa însemne neapărat un aspect “pătrățos”, sau materiale aspre.

Dar înainte de a vorbi despre telefoane, haide să vedem ce înseamnă mai exact rezistența la apă, praf și șocuri:

Standardul IP (Ingress Protection) – Protecția la solide și lichide

Telefoanele mobile ce vin la pachet cu standardul de protecție IP (Ingress Protection Rating / International Protection Rating), garantează protecția împotriva apei și a prafului. Această denumire poate fi tradusă și astfel: protecție la pătrunderea de particule.

Un device certificat cu standardul IP la solide și lichide va avea următoarul marcaj IPXY, unde:

  • X poate avea valori între 0 și 6, cu 6 – protecție maximă împotriva particulelor de praf;
  • Y poate avea valori între 0 si 9, cu 9 – protecție împotriva jeturilor de apă sub presiune.

În mod normal, toate telefoanele mobile vin cu un standard IP00. Dacă vrei un telefon rezistent la apă și praf, citește cu atenție marcajul despre care am vorbit mai sus. De exemplu, un device cu protecție IP68 garantează o etanșeizare completă la praf și o rezistență excelentă la o adâncime în apă mai mare de 1 metru, pentru aproximativ 30 de minute.

Standardul MIL-STD-810 G – Protecția la șocuri

Este cel mai folosit standard, în determinarea rezistenței unui telefon la șocuri fizice, făcând parte din setul de proceduri și teste MIL-STD-810, pus la punct de armata Statelor Unite ale Americii.

Asta nu înseamnă ca un device cu MIL-STD-810 G va rezista fără probleme în condiții de război. Criteriile de testare nu sunt nici pe departe atât de drastice, însă presupun o serie de șocuri fizice, aplicate smartphone-ului. Mai exact: 24 de scăpări de la o înălțime de 122 cm, pe un placaj dur cu o grosime de 5 cm, așezat peste un bloc de beton.

Beneficiile unui smartphone cu acest standard sunt clare: poți evita vizitele nedorite la un service de telefoane, precum și alte cheltuieli pentru repararea acestuia, mai ales că nicio garanție nu acoperă daunele survenite în urma șocurilor de această natură.

Care sunt cele mai rezistente telefoane la apă, șocuri și praf?

1.  Samsung Galaxy S10 Plus

Standard de protecție: IP68 – rezistență totală la praf / submersie în apă la peste 1.5m adancime, pe o perioadă mai mare de 30 de minute.

Din păcate, Galaxy S10 Plus nu este acreditat și cu standardul de protecție împotriva șocurilor, însă nu trebuie să te îngrijoreze acest lucru. Carcasa acestuia este acoperită cu Gorilla Glass 5, iar display-ul cu Gorilla Glass 6, așa că poți uita fără probleme de zgârieturi.

2. Apple iPhone XS Max

Standard de protecție: IP68 – rezistență totală la praf / submersie în apă la o adâncime de peste 2 m, pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.

Carcasa din sticlă este deosebit de rezistent la zgârieturi, iar rama laterală este confecționată din aluminiu seria 7000, de asemenea un material extrem de puternic împotriva șocurilor.

3. Huawei P30 Pro

Standard de protecție: IP68 – rezistență totală la praf / submersie în apă la o adâncime de până la 2 m, pentru o perioadă mai mare de 30 de minute.

Chiar dacă până de curând, Huawei nu reușea să țină pasul cu ceilalți concurenți, în privința rezistenței telefoanelor, iată că noul P30 Pro vine la pachet cu standardul IP68. Atenție: modelul non-Pro nu oferă decât un IP53.

4. LG G7 ThinQ

Standard de protecție: IP68 și MIL-STD-810 G

Este singurul flagship ce oferă atât protecție împotriva șocurilor, cât și împotriva apei sau a prafului. Mai mult decât atât, analizând și celelalte specificații tehnice, putem spune că LG G7 ThinQ poate concura fără probleme cu flagship-urile pe care le-am prezentat mai sus.

5. HTC U12 Plus

Standard de protecție: IP68 – rezistență totală la praf

HTC U12 Plus este, fără discuție, unul dintre cele mai bune device-uri ale momentului. Punctează foarte bine atât la capitolul “DESIGN”, cât și la capitolul “REZISTENȚĂ”. Vine la pachet cu standardul de protecție IP68 și este acoperit în totalitate cu Gorilla Glass 5, fiind astfel foarte rezistent și la zgârieturi.

Intră chiar acum pe site-ul nostru și comandă online cel mai rezistent telefon la apă, praf și șocuri, iar noi ți-l vom livra în cel mai scurt timp. Dacă vrei totuși o husă pentru telefonul mobil, te afli în locul potrivit, pentru că pe F64.ro găsești tot ce este mai bun, pentru siguranța smarphone-ului tău!

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Multumesc de recomandare!! Este cel mai bun articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.