A9 renăscut – Versiunea firmware 5.0

După publicarea versiunii firmware 5.0 (descărcare gratuită) laureatul aparat Sony α9 a renăscut, cu peste 20 de funcții noi și actualizări semnificative ale funcțiilor existente.

Focalizare automată bazată pe AI

Funcția deja apreciată de focalizare automată a fost regândită pentru a oferi urmărirea focalizării automate în timp real bazată pe AI, pentru o urmărire rapidă și o precizie fără precedent.

Funcția de urmărire a focalizării automate în timp real este completată de funcția de focalizare automată în timp real, adăugată și ea în această actualizare. Cea mai recentă versiune a celei mai bune tehnologii de focalizare automată a ochilor de la Sony, funcția de focalizare automată a ochilor în timp real, utilizează și recunoașterea obiectelor bazată pe AI, rezultând un nivel fără precedent al vitezei și performanței pentru blocarea și menținerea focalizării asupra ochilor subiectului. În plus, cu funcția de focalizare automată a ochilor în timp real, nu mai este necesară activarea printr-un buton personalizat; funcția se activează automat prin apăsarea până la jumătate a obturatorului.

(c) Mine Kasapoglu

Pe teren

Fotograful profesionist specializat în fotografierea sportivă Mine Kasapoglu a testat de curând versiunea firmware 5.0 și a fost impresionat de îmbunătățirile aduse camerei sale preferate.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rBQ3pVZIdbg&feature=youtu.be[/embedyt]

Funcții de control rafinate

Funcția My Dial permite atribuirea personalizată a funcțiilor

Acum puteți atribui funcții în mod personalizat butoanelor rotative din față și din spate, dar și rotiței de control. Astfel, funcțiile pe care le folosiți frecvent sunt disponibile rapid, prin menținerea apăsată a unui buton personalizat. De asemenea, atribuirile pot fi activate și dezactivate tot prin intermediul unui buton personalizat.

Setări mai simple pentru butoanele personalizate și pentru meniurile de funcții

În afișajul de configurare a butoanelor personalizate au fost adăugate ilustrații care arată comenzile selectate, astfel că puteți ști imediat ce buton este selectat pentru atribuire. Mai mult, setările din meniurile de funcții au fost simplificate.

Calitatea imaginii

Firmware-ul actualizat oferă o îmbunătățire deosebită a procesării imaginilor, care maximizează capabilitățile senzorului Full Frame. Acum, camera reproduce mai precis schimbările subtile ale luminii, oferind gradări tonale mai naturale, precum și un balans de alb superior.

(c) Mine Kasapoglu

Aplicații de mobil

După ce a fost anunțată ca succesoare a aplicației PlayMemories Mobile încă din luna ianuarie, aplicația Imaging Edge Mobile a fost lansată împreună cu noul firmware, împreună cu programul de completare Transfer & Tagging.

Aplicația Imaging Edge Mobile permite transferarea instantanee a imaginilor de pe cameră pe un dispozitiv mobil conectat, chiar în timpul fotografierii. Imaginile pot fi transferate atunci când se utilizează noua funcționalitate „Transfer automat în fundal către smartphone”, permițând utilizatorilor să partajeze cu ușurință conținutul direct de pe telefon pe platformele de socializare. Pe deasupra, aplicația de mobil acceptă transferul filmelor 4K și oferă funcționalitatea de control la distanță.

Programul de completare Transfer & Tagging asigură un flux de lucru instantaneu, permițând utilizatorilor să transfere conținut pe dispozitivele lor mobile prin intermediul funcției de transfer în fundal prin FTP a camerei, fără a trebui să-și abată atenția de la fotografiere. De asemenea, permite introducerea vocală pentru text și subtitrări, pentru a contribui la eficientizarea comunicării și a fluxului de lucru între fotografi și alți membri ai echipei. Există, de asemenea, o funcție online care vă va permite să sincronizați glosarul de subtitrări între mai multe dispozitive.

Actualizarea este disponibilă în următoarele țări: SUA, Canada, UK, Franța, Germania, Hong Kong, China, Australia, Japonia. Pentru utilizarea acestei aplicații este necesară înregistrarea utilizatorilor.

Capacitate de utilizare și flux de lucru optimizate

Odată cu versiunea firmware 5.0, aparatul α9 adaugă, de asemenea, mai multe funcții cerute de clienți:

  • Capabilități îmbunătățite ale touchpadului
  •  Funcționalitate îmbunătățită când se folosesc două carduri
  •  Capacitatea de a seta calitatea JPEG în modul RAW + JPEG
  • Capacitatea de a dezactiva monitorul în mod direct, cu ajutorul butonului de afișare
  • Capacitate de afișare în grup a fotografiilor realizate în rafală

Îmbunătățiri ale capacității de utilizare

  • Numărul de puncte de focalizare automată cu menținerea contrastului a crescut de la 25 la 425
  • Focalizarea continuă funcționează cu diafragme de până la f/16, îmbunătățiri semnificative remarcându-se la f/11

Pentru a afla mai multe despre noul firmware și despre noile aplicații software, vizitați pagina de asistență Sony.

Nu mai așteptați! Achiziționați camera Sony α9 și beneficiați de un bonus de 1400 lei la schimb cu orice cameră digitală de tip Full Frame. Oferta este valabilă numai pentru achizițiile efectuate între 1 mai 2019 și 31 iulie 2019. Se aplică termeni și condiții.

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Aoleu, cum adică “apăsarea obturatorului”?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.