(c) Ariadna Drăgolici

Jurnal de călătorie – în Malta cu Go Pro Hero 7 Black

Vacanța, acel moment pe care îl aștepți cu nerăbdare întregul an. Tocmai de aceea, poate atunci mai mult ca niciodată, îți dorești să păstrezi pentru totdeauna frânturi ale experienței. Eu, cel puțin, pățesc asta mereu și rămân întotdeauna cu întrebarea: Ce ar trebui să iau cu mine ca să mă pot bucura de amintiri pline de culoare?

GoPro, este un brand asociat tuturor celor pasionați de sporturi extreme, nu m-aș fi gândit până acum să îl asociez cu una dintre pasiunile mele, călătoria. Așa că mare mi-a fost surpriza când mi-am dat seama cât de greșit gândeam. GoPro pare menit pentru călătorii, pentru cei care au nevoie de un aparat puternic, mic și rezistent.

Cu ocazia mini vacanței de 1 Mai m-am gândit să testez și eu camera de acțiune despre care tot internetul vuiește, GoPro Hero 7 Black. Așa că zis și făcut. Cei de la F64 mi-au dat-o împrumut și am avut ocazia să văd cum este să călătorești fără ceva greu atârnat de gât, așa cum eram obișnuită.

Pentru mine o călătorie implică mult mers, urcat pe munți sau înotat în apă, plajă, cald, frig, toate la un loc. Nu o să mint, de multe ori nici nu mă gândeam să iau camera cu mine în drumeții, fiindcă arsă de soare, urcând pe munte, camera e ultimul lucru pe care mi-l doresc atârnând de gât. dSLR-urile nu sunt prietenoase cu apa și nici cu nisipul, iar dacă vrei să faci drumeții prin locuri inaccesibile, să te oprești pentru a face o fotografie nu e o opțiune. Pentru genul ăsta de oameni vine GoPro-ul Hero 7 Black, rezistent la apă, ușor, mic și extrem de rapid.

(c) Ariadna Drăgolici

Ceea ce m-a fermecat cel mai mult la GoPro Hero 7 Black a fost că poate filma sub apă ceea ce înseamnă că pot arăta prietenilor bancurile de pești sau pot să mă relaxez acasă reamintindu-mi de ceea ce m-a încântat. Mi-a fost teamă să bag camera sub apă inițial, fiindcă sunt cunoscută în grupul apropiaților pentru că înec telefoane, laptop-uri și camere. Poate tocmai de aceea am fost atât de fascinată să descopăr că e în regulă să pun Go Pro Hero 7 Black sub apă și funcționează și după aceea.

(c) Ariadna Drăgolici
(c) Ariadna Drăgolici

Imaginile nu au fost modificate și au fost făcute de un amator, cu siguranță un specialist ar fi făcut fotografii mult mai reușite, dar cred că mulți dintre noi sunt, așa ca mine, niște pasionați. Cu toate acestea, se poate remarca intensitatea culorilor. Eu niciodată nu am reușit să văd intens și culoarea cerului și a ierbii nici cu camera (cum spuneam, amator), dar tocmai asta este frumusețea GoPro-ului, că și cei care nu se pricep au bucuria unor imagini/filmări reușite.

 

(c) Ariadna Drăgolici
(c) Ariadna Drăgolici

Un alt aspect care m-a încântat a fost stabilizarea. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să merg pe străzi filmând cu telefonul, iar ajungând acasă să descopăr că nu se putea distinge nimic. Părea că mergeam printr-un cutremur catastrofal, în plus nimic nu era clar. Asta nu mi s-a întâmplat cu GoPro Hero 7 Black. Chiar și din mașină am putut face filmări chiar reușite. Fotografiile sunt clare, deși se poate vedea clar că eram în mișcare. Pe mine m-a surprins într-un mod cât se poate de plăcut.

Am purtat-o în buzunar tot timpul așa că am renunțat la ghiozdane sau alte accesorii și m-am putut bucura de vacanță cum se cuvine. Cu toate acestea, faptul că e mică și ușoară m-a făcut de multe ori să mă îngrijorez, fiindcă nu îmi dădeam seama dacă o mai am la mine sau nu. Așa că îți recomand ca atunci când ești în zone aglomerate să o ții cât mai aproape.

(c) Ariadna Drăgolici
(c) Ariadna Drăgolici

Dacă ar fi să îi găsesc niște minusuri ar fi faptul că bateria nu ține pe atât de mult pe cât aș fi sperat. Trebuie să menționez că în fiecare zi aveam GoPro-ul în mână filmând sau făcând poze, dar de multe ori mi s-a întâmplat să rămân fără baterie pe la mijlocul zilei. Asta se poate rezolva relativ ușor cu o baterie externă sau îți poți lua un încărcător la tine și în timp ce savurezi o cafea îl poți lăsa și pe el la încărcat.

(c) Ariadna Drăgolici

Cum era și logic, calitatea vine cu un cost. Filmulețele, mai ales cele cu efecte speciale, ocupă mult spațiu, depinde și de setări, dar eu am preferat 4k. După 3-4 zile aveam deja 32GB (cum am spus, GoPro-ul devenise o extensie a mâinii mele). Ori achiziționezi un SD mai mare de 128GB ori îți iei încă un card pe lângă cel pe care îl ai sau optezi pentru un cloud unde poți stoca liniștit informația. Eu am optat pentru un cloud fiindcă, la cum mă știu, ar fi fost probabil să rătăcesc un al doilea card.

Cu toate astea, ceea ce mi-a lipsit cel mai tare a fost zoom-ul. GoPro Hero 7 Black vine cu un zoom, dar nu simți mare diferență între zoom și fără. Punctul focal crește ușor în dimensiuni, dar lateralele rămân la fel.Trebuie să ne gândim că GoPro este o cameră de acțiune, nu este menită să înlocuiască o cameră performantă.

(c) Ariadna Drăgolici

Eu una sunt convinsă. În următoarele luni voi face tot posibilul să am un Go Pro Hero 7 Black, este compactă, ușoară, nu necesită multe setări și e rezistentă. Este exact ce am nevoie într-o călătorie și nu numai. Sper să vă fie de folos și vouă experiența mea în luarea unei decizii, iar în cazul în care vrei să testezi și fratele mai mare Go Pro Hero 6 Black, îl găsești la închirieri F64. Merită să aruncați un ochi pe acolo.

 

Articol și fotografii de Ariadna Drăgolici

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.