Hero 8 Black – Cea mai versatilă cameră GoPro de până acum

Chiar dacă la exterior, un GoPro 8 Black arată la fel ca mai toate celelalte camere de acțiune pe care producătorul american le-a lansat până acum, nu este cazul să tragem concluzii pripite în privința acestui device. Lansarea sa a produs un impact major pe întregul segment de action cameras, pentru că GoPro Hero 8 Black ascunde sub clasicul design o mulțime de funcții noi. 

Toate acestea împing experiența de a filma cu o cameră de acțiune la un alt nivel, oferindu-i lui Hero 8 Black (cel puțin pentru moment) statutul de “flagship incontestabil” al acestei categorii de produse. Ce oferă una dintre cele mai bune camere de acțiune lansate până în acest moment? Haide să aflăm împreună din rândurile de mai jos.

Ce aduce nou camera de acțiune GoPro 8 Hero Black?

Cele mai importante 3 caracteristici ale acestei camere de acțiune sunt: 

  • Modul de prindere mult mai simplu pe accesorii de susținere; 
  • Upgrade substanțial al funcției de stabilizare HyperSmooth; 
  • Performanțe audio mai bune ca niciodată.

GoPro 8 Hero Black – prindere pe accesorii mult mai ușoară

Camera de acțiune despre care vorbim astăzi are încorporat chiar în propriul body un suport special, ce îți permite să o montezi cu ușurință pe orice tip de suport compatibil, fără a mai avea nevoie de un cadru suplimentar.

Pe lângă funcția de prindere excelentă pe care o asigură, același suport al lui GoPro 8 Hero Black îți permite să schimbi bateria, să o încarci prin USB-C sau să schimbi direct cardul de memorie, fără a mai fi nevoie să scoți device-ul din locul în care acesta era montat. 

GoPro 8 Hero Black – stabilizare Hyper Smooth mai bună

Dacă ești familiarizat cu ultimele modele de action cameras de la GoPro, știi bine că penultimul flagship lansat – GoPro 7 Hero Black – permitea stabilizarea HyperSmooth, chiar dacă aceasta nu era compatibilă cu formatele de filmare 120 / 140 fps. De acum înainte, noua baterie a lui Hero Black 8 asigură nivelul optim de energie, pentru ca funcția HyperSmooth sa funcționeze chiar și atunci când filmezi în formatele mai sus amintite. 

GoPro 8 Hero Black – microfon frontal optimizat pentru vânt

La capitolul “Audio”, nouă camera de acțiune GoPro 8 Hero Black vine sa rezolve o serie de probleme cu care utilizatorii se intersectau, înainte de lansarea sa. Calitatea sunetului, în condiții de viteză mare, este mult mai bună, datorită noului microfon frontal optimizat pentru vânt, cu care noul flagship GoPro vine la pachet. 

Așadar, am putea spune că există îmbunătățiri substanțiale pe care GoPro 8 Hero Black le oferă, comparativ cu flagship-ul anterior? Răspunsul este un “DA” categoric, noul model fiind net superior lui GoPro 7 Hero Black în privința ușurinței cu care poate fi utilizat. 

GoPro 8 Hero Black – cele mai importante accesorii

Iată care sunt cele mai importante accesorii lansate odată cu noul GoPro 8 Hero Black:

Carcasă subacvatică (max. 60 m adâncime)

În lipsa acestui accesoriu, GoPro 8 Hero Black poate filma fără probleme până la o adâncime de 10 metri (apă dulce). Însă, atunci când vrei să surprinzi cadre uimitoare din adâncurile mării, la adâncimi la care se întâmplă o mulțime de lucruri interesante, vei avea nevoie de carcasă suplimentară subacvatică, ce asigură o protecție foarte bună pentru acest device, până la 60 de metri. 

Filtru roșu pentru filmări subacvatice

Mai rămânem puțin sub nivelul mării și vorbim despre un alt accesoriu compatibil cu filmările subacvatice pe care le poate realiza noul GoPro 8 Hero Black: filtrul roșu. Dacă ai mai luat până acum cadre la adâncime, știi bine că imaginile (foto-video) au o tenta verde-albăstruie. Cu cât te afunzi mai mult, cu atât acest efect devine mai pronunțat. Ei bine, cu ajutorul filtrului roșu pentru GoPro 8 Hero Black (se montează direct pe carcasa subacvatică despre care am vorbit puțin mai sus), culorile se ajustează automat.

Folie de protecție din sticlă securizată

Nu crede mitul conform căruia lentilele unei camere de actiune suferă deteriorări doar în cazul unui impact puternic. Orice firicel de praf poate altera atât suprafața sensibilă a lentilei, cât și cele două display-uri LCD. De aceea, recomandăm achiziționarea unor folii din sticlă securizată, ce se montează direct pe lentila și ecranele noii tale camere de acțiune.

Iată care sunt principalele upgrade-uri pe care le oferă noul GoPro 8 Hero Back, cea mai versatilă camera de acțiune din lista cu produse a acestui brand. Designul său simplificat și montura pliabilă încorporată permit o experiență de utilizare mai simplă ca niciodată, iar noua funcție de stabilizare HyperSmooth 2.0 schimbă total regulile jocului, chiar și la filmări de 120/140 fps.

Intră chiar acum pe F64.ro pentru a comanda online un GoPro 8 Hero Black, precum și cele mai tari accesorii pe care le poți atașa acestui device, pentru experiențe noi, pe care nu le-ai mai surprins niciodată până acum prin lentila unei camere de acțiune!  

produse menționate în articol:

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.