Canon lansează gama Sumire Prime – şapte obiective noi, cu montură PL

Canon Europe anunţă lansarea gamei de obiective Sumire Prime – o gamă care cuprinde şapte obiective fixe rapide de cinema cu T-stop, toate dotate cu montură PL interschimbabilă, care poate fi transformată în montură EF.

Venind în completarea ofertei de echipamente de cinema, noile obiective – CN-E14mm T3.1 FP X, CN-E20mm T1.5 FP X, CN-E24mm T1.5 FP X, CN-E35mm T1.5 FP X, CN-E50mm T1.3 FP X, CN-E85mm T1.3 FP X şi CN-E135mm T2.2 FP X sunt compatibile cu orice cameră de cinema cu montură PL dotată cu senzor cu format de 35 mm full-frame sau cu senzor format Super 35 mm, inclusiv cu camerele din gama Cinema EOS. Datorită noului aspect cinematografic şi al tonurilor calde de culoare, aceste obiective fixe au fost create pentru a susţine creativitatea şi operabilitatea în industria cinematografică. Gama Sumire Prime se lansează pe piaţă într-un moment în care cineaştii îşi doresc să facă faţă standardelor tot mai înalte referitoare la conţinutul de calitate, într-un stil mai creativ, mai personal şi mai expresiv.

Excelenţă optică: Noul look cinematografic adoptat de Canon

Pornind de la tradiţia Canon de a oferi excelenţă optică, cele şapte obiective fixe oferă noi perspective de imagine celor ce lucrează în industria cinematografică. Păstrând atenţia la detalii, obiectivele beneficiază de un element asferic cu diametru mare şi este realizat din sticlă pentru eliminarea aberaţiilor, asigurând un aspect delicat şi catifelat atunci când diafragma se apropie de setarea maximă în timpul filmării. Acest design optic unic asigură redarea unei imagini clare şi naturale, contribuind la obţinerea unor imagini cinematografice de o calitate impresionantă şi în tonuri mai calde.

Dotate cu o diafragmă cu 11 lamele, toate obiectivele beneficiază de control manual precis, oferind cineaştilor niveluri profunde de bokeh rotund pentru o prezentare mai discretă a subiectelor şi pentru a surprinde lumina într-un mod mai natural – ideal pentru realizarea cadrelor intime ce atrag atenţia telespectatorului către anumite detalii. Datorită diametrului generos al obiectivului, utilizatorul are posibilitatea de a folosi o valoare T mai luminoasă, astfel că aceste obiective devin alegerea ideală pentru filmările în condiţii dificile de luminozitate scăzută, precum şi pentru surprinderea unei scene cu o profunzime a câmpului redusă, când ambientul şi atmosfera sunt elemente esenţiale.

Montură PL cu acoperire full-frame

Obiectivele Sumire Prime sunt prevăzute cu o montură PL interschimbabilă, ce poate fi transformată în montură EF şi apoi din nou în montură PL. Această opţiune asigură o compatibilitate mai mare pentru cineaştii profesionişti care folosesc camere de filmat full-frame şi Super 35 mm şi satisface exigenţele industriei, oferind posibilitatea de a realiza orice fel de filmare, de la producţii de dramă la producţii cinematografice la cel mai înalt nivel, fie în studio, fie într-un anumit loc. Compatibilitatea obiectivelor cu Sistemul Canon Cinema EOS, cu vârful de gamă din seria Canon Cinema EOS full-frame – modelul C700 Full Frame – precum şi cu alte echipamente full-frame oferite de alţi producători contribuie decisiv la capacitatea utilizatorilor de a oferi imagini de neuitat, de o calitate deosebită.

Creat cu atenţie pentru încredere şi rezistenţă

Gama de obiective Sumire Prime preia tonul de culoare subtil şi cald de la gama de obiective Canon Cinema full-frame. Această compatibilitate le oferă cineaştilor avantajul de a putea schimba cu uşurinţă obiectivele în timpul unei producţii, fără a afecta tonul de culoare. În timpul unei filmări pe un platou aglomerat, această unitate reduce nevoia de recalibrare, care necesită timp, asigurând consistenţa cadrelor, indiferent de obiectivul folosit. Toate cele şapte obiective fixe adoptă un pas de 0,8 mm atât pentru inelul de diafragmă, cât şi pentru inelele de focalizare şi sunt poziţionate similar pe obiectiv.

În plus, obiectivele au acelaşi diametru frontal, eliminând nevoia de reglare a accesoriilor de susţinere la înlocuirea obiectivelor. De asemenea, toate obiectivele prezintă o rezistenţă deosebită la focalizare, permiţând reglaje fine de focalizare ce pot fi realizate într-un interval de rotire de peste 300 de grade. Cineaştii pot conta pe o încadrare consistentă atunci când compun un cadru, datorită reducerii fenomenului de „focus breathing“, eliminând variaţiile de perspectivă ce apar uneori la focalizarea pe alt subiect.

Caracteristicile principale ale obiectivelor din gama Sumire Prime:

  • Obiective fixe cinematografice compacte, cu un aspect cinematografic nou
  • Montură PL interschimabilă cu acoperire full-frame
  • Ton de culoare uniform, specific gamei de obiective Cinema
  • Număr T luminos şi diafragmă cu 11 lamele
  • Fenomen redus de „focus breathing”
  • Interval de rotire de 300 de grade pentru focalizare
  • Diametru de filtru şi poziţionare similare

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Nsl4cVJhweg[/embedyt]

Aceste şapte obiective fixe noi vor fi prezentate pentru prima oară la nivel mondial în cadrul NAB 2019 (8 – 11 Aprilie), la standul Canon – Central Hall, C4425.

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.