(c) Mihai Marcolt

Fujifilm X-T3, vezi ce ai ratat la lansare

Pe 10 octombrie ne-am întâlnit la G1 – Southbridge Art District (Logofăt Tăutu nr. 68a), pentru a testa cel mai nou mirrorless Fujifilm, și anume X-T3, alături de Bogdan Moldovan. Tematica ședinței foto de testare a fost una de excepție, iar balerinele care au fost modele pentru participanți au creat un contrast fain, pornind de la ideea de Black & White Swans.


Fotografii de Matei Moroldo.

Despre G1 – Southbridge Art District

Este cel mai mare studio foto din oraș (270mp2), complet echipat și pregătit pentru orice tip de proiect fotografic.

Pe partea de video îți pun la dispoziție o zonă cu 12 fereste, mare cam cât un depozit pe care o poți personaliza după cum dorești.

În afară de spațiul de care beneficiezi și flexibilitatea acestuia, G1 dispune și de o recuzită generoasă pentru proiectele tale, este echipat complet din punctul de vedere al aparaturii foto-video.

Agenda evenimentului

  • Prezentare a noului mirrorless, Fujifilm X-T3, subliniind cele mai faine funcții și diferențe față de predecesorul său, cu Bogdan Moldovan
  • Ședință foto cu două balerine profesioniste
  • Sesiune de Q&A despre cadrele realizate și/sau aparatură.

Mihai Marcolt și Adrian Chiliban ne-au trimis câte o serie de cadre de la ședința foto:
 

Despre Bogdan Moldovan

Animator de radio, DJ profesionist și pasionat de fotografie de mai bine de 7 ani, Bogdan este un autodidact convins.

Pasiunea lui pentru fotografie a început cu cea de stradă, de familie, peisaj, călătorie și fotojurnalism. În timpul procesului de învățare a ajuns să integreze și fotografia beauty, cea comercială, fashion și portret. Cu ultimele 3 a și rămas, pe măsură ce a căpătat experiență în domeniu.

Am primit multe fotografii interesante, realizate în cadrul evenimentului, pe care le regăsești în acest articol și câteva feedback-uri pe care le apreciem în mod deosebit:

“Locația a fost ca de obicei, perfectă pentru un astfeș de eveniment, aparatele de ultimă generație, speakerul și modelele cu multă experiență, iar organizatorii atenți și drăguți. Absolut totul a fost impecabil, felicitări pentru reușită!”
“Evenimentele de testare sunt o ocazie foarte bună de a descoperi, într-un mediu controlat și alături de specialiști produsele din oferta F64. Poate ar fi interesante și discuții libere cu fotografi care practică genuri diverse de fotografie: produs, comercial, stradă etc.”

Despre Fujifilm X-T3

  • Senzor 26.1MP X-Trans CMOS 4
  • 4K/60p
  • Până la 30fps (obturator electronic, 1.25x Crop)
  • Ecran rabatabil tactil
  • Bluetooth v4.2
  • 16 moduri simulare film.

Despre balerinele Eva și Monica

Eva este elevă în Colegiul Național “Sf. Sava” și practică baletul de la vârsta de 3 ani. Mai întâi a fost doar o modalitate de a-și petrece timpul liber în afara grădiniței, iar pe măsură ce timpul a trecut a ajuns o adevărată pasiune, o dragoste pentru dansul clasic. Arta mișcării este modul prin care Eva își exprimă emoțiile trecătoare și sentimentele.

Monica studiază baletul și dansul contemporan de la vârsta de 4 ani, opținând de-a lungul timpului rezultate notabile precum  locul al 2-lea în etapa națională a Olimpiadei de Coregrafie, secția dans contemporan și atestatul de dansator profesionist eliberat de Ministerul Educației, plus numeroase premii.

Aici poți viziona și clipul de making of:

Tu ai fost la lansarea Fujifilm X-T3? Cum ți s-a părut? Lasă-ne un comentariu și trimite-ne fotografii pe blog@f64studio.ro!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.