• 28 February 2020

(c) Mihai Marcolt

Fujifilm X-T3, vezi ce ai ratat la lansare

Pe 10 octombrie ne-am întâlnit la G1 – Southbridge Art District (Logofăt Tăutu nr. 68a), pentru a testa cel mai nou mirrorless Fujifilm, și anume X-T3, alături de Bogdan Moldovan. Tematica ședinței foto de testare a fost una de excepție, iar balerinele care au fost modele pentru participanți au creat un contrast fain, pornind de la ideea de Black & White Swans.


Fotografii de Matei Moroldo.

Despre G1 – Southbridge Art District

Este cel mai mare studio foto din oraș (270mp2), complet echipat și pregătit pentru orice tip de proiect fotografic.

Pe partea de video îți pun la dispoziție o zonă cu 12 fereste, mare cam cât un depozit pe care o poți personaliza după cum dorești.

În afară de spațiul de care beneficiezi și flexibilitatea acestuia, G1 dispune și de o recuzită generoasă pentru proiectele tale, este echipat complet din punctul de vedere al aparaturii foto-video.

Agenda evenimentului

  • Prezentare a noului mirrorless, Fujifilm X-T3, subliniind cele mai faine funcții și diferențe față de predecesorul său, cu Bogdan Moldovan
  • Ședință foto cu două balerine profesioniste
  • Sesiune de Q&A despre cadrele realizate și/sau aparatură.

Mihai Marcolt și Adrian Chiliban ne-au trimis câte o serie de cadre de la ședința foto:
 

Despre Bogdan Moldovan

Animator de radio, DJ profesionist și pasionat de fotografie de mai bine de 7 ani, Bogdan este un autodidact convins.

Pasiunea lui pentru fotografie a început cu cea de stradă, de familie, peisaj, călătorie și fotojurnalism. În timpul procesului de învățare a ajuns să integreze și fotografia beauty, cea comercială, fashion și portret. Cu ultimele 3 a și rămas, pe măsură ce a căpătat experiență în domeniu.

Am primit multe fotografii interesante, realizate în cadrul evenimentului, pe care le regăsești în acest articol și câteva feedback-uri pe care le apreciem în mod deosebit:

“Locația a fost ca de obicei, perfectă pentru un astfeș de eveniment, aparatele de ultimă generație, speakerul și modelele cu multă experiență, iar organizatorii atenți și drăguți. Absolut totul a fost impecabil, felicitări pentru reușită!”
“Evenimentele de testare sunt o ocazie foarte bună de a descoperi, într-un mediu controlat și alături de specialiști produsele din oferta F64. Poate ar fi interesante și discuții libere cu fotografi care practică genuri diverse de fotografie: produs, comercial, stradă etc.”

Despre Fujifilm X-T3

  • Senzor 26.1MP X-Trans CMOS 4
  • 4K/60p
  • Până la 30fps (obturator electronic, 1.25x Crop)
  • Ecran rabatabil tactil
  • Bluetooth v4.2
  • 16 moduri simulare film.

Despre balerinele Eva și Monica

Eva este elevă în Colegiul Național “Sf. Sava” și practică baletul de la vârsta de 3 ani. Mai întâi a fost doar o modalitate de a-și petrece timpul liber în afara grădiniței, iar pe măsură ce timpul a trecut a ajuns o adevărată pasiune, o dragoste pentru dansul clasic. Arta mișcării este modul prin care Eva își exprimă emoțiile trecătoare și sentimentele.

Monica studiază baletul și dansul contemporan de la vârsta de 4 ani, opținând de-a lungul timpului rezultate notabile precum  locul al 2-lea în etapa națională a Olimpiadei de Coregrafie, secția dans contemporan și atestatul de dansator profesionist eliberat de Ministerul Educației, plus numeroase premii.

Aici poți viziona și clipul de making of:

Tu ai fost la lansarea Fujifilm X-T3? Cum ți s-a părut? Lasă-ne un comentariu și trimite-ne fotografii pe blog@f64studio.ro!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *