Sebastian Jacobitz, despre minerii de pe Muntele Ijen

Postat de: F64 F64

Sebastian Jacobitz este un fotograf din Berlin ce se concentrează pe genurile documentar și stradă. În prezent are propriul său blog de fotografie, numit Streetbounty, unde postează ceea ce creează, dar pune și resurse importante și utile pentru pasionați.

În ultimii ani majoritatea activității și-a dedicat-o fotografiei, pentru a învăța din greșeli și a-i ajuta și pe alții să practice fotografia de stradă într-un mod cât mai simplu.

Însă fotografia de stradă nu este singurul gen foto pe care îl practică, după cum am mai menționat. Ușor, ușor Sebastian s-a îndreptat și spre documentar și fotojurnalism, pentru a găsi și a spune mai departe povești fascinante. Povești pe care prin fotografia de stradă nu le-ai putea exemplifica atât de amplu.

Pe blogul lui mai poți găsi și articole despre istoria fotojurnalismului, despre numele mari din domeniu și ceea ce ei considera ca fiind important de luat în considerare atunci când fotografiezi.

Deși fotografia nu este doar despre echipament, nu este nici doar despre poveste, ci despre o îmbinare armonioasă dintre cele 2. Din acest motiv, pe Streetbounty vei mai găsi ghiduri de folosire a echipamentului, ideea, în mare a blogului lui Sebastian fiind similară cu cea a Blogului F64, adică, aceea de a uni, a educa și a împărtășii viziuni, experiențe și opinii cu comunitatea foto.

Acestea fiind spuse, hai să aflăm cu ce poveste vine Sebastian în vizită, mai jos (PS: la final se poate citi versiunea în limba engleză).

Proiectul despre minerii de pe Muntele Ijen