Introducere în tehnici foto, cu Radu Grozescu

Postat de: F64 F64

UPDATE 21.06.2018: 

Cursurile foto acreditate susținute de Radu Grozescuajung și în țară! Ia-ți diploma de fotograf în Iași și Bacău.

  • Grupa intensivă a Cursului foto acreditat cu Radu Grozescu de la Iași va avea loc în perioada 6-11 august 2018,
  • Iar grupa de la Bacău va avea loc în perioada 20-25 august 2018.

Până atunci însă îți poți face o idee mai clară despre ce presupune acest curs din rândurile ce urmează. Vei afla cui se adresează, cât durează, ce înseamnă un curs foto acreditat și răspunsurile la cele mai dese întrebari care apar legat de acesta.

#1 Cui se adresează acest curs ?

Cursul se adresează atât pasionaților de fotografie, indiferent de nivelul atins cât și celor care doresc să intre în fotografia profesională și au nevoie, pe lângă abilitățile teoretice și practice și de o diplomă recunoscută.

Cursul este predat de la zero, incluzând noțiunile de bază, deci nu presupune experiență prealabilă.
Pasionații ‘avansați’ sunt atrași de posibilitatea de a-și pune în ordine cunoștințele de tehnică foto și de faptul că multe dintre acestea sunt predate diferit față de materialele disponibile în mod obișnuit pe Internet.

#2 Ce înseamnă un „Curs foto Acreditat” ?

Sunt cursurile care, în urma unei acreditări ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări, fostul CNFPA) pot susține examene în urma cărora absolvenții primesc o diplomă recunoscută atât la nivel național cât și în țările cu care România a încheiat convenții bilaterale.
În principiu diploma este de folos fie pentru angajarea pe un post în domeniu, fie pentru a înființa o PFA (persoană fizică autorizată) cu domeniul respectiv de activitate.
Totuși, peste jumătate dintre participanți nu vin (doar) pentru diplomă, ci și pentru posibilitatea de a dobândi cunoștințele necesare, iar în cazul avansaților pentru sistematizarea acestora. Astfel, mulți dintre cursanți practică fotografia doar ca o pasiune și nu încearcă să intre în zona profesională.