Abordări în fotografia de stradă – curs nou la F64, cu Mirela Momanu și Cristina Țintă

Postat de: F64 F64

La F64, încercăm să venim mereu cu teme și lectori noi pentru cursurile pe care le organizăm, iar toamna aceasta e mai bogată ca niciodată în noutăți: avem un curs despre drone, altul despre fotografia newborn, unul despre portret și, nu în cele din urmă, un curs despre fotografia de stradă, în perioada 22-23 septembrie 2017.

Abordări în fotografia de stradă, alături de Mirela Momanu și Cristina Țintă este o întâlnire de două zile concentrată asupra câtorva elemente esențiale: lumina în fotografia de stradă, compoziții de impact, dar și sugestii de procesare, referințe legislative și aspecte ce țin de promovarea ca fotograf de stradă.

De ce să vii la acest curs?

  • înveți despre lumină în fotografia de stradă

Diferența dintre o fotografie mediocră și una extraordinară, poate fi dată, în cele mai multe dintre cazuri, de modul cum utilizăm lumina. În fotografia de stradă fotograful nu prea poate controla cantitatea, intesitatea și durata luminii, necesare pentru crearea unui cadru, se poate folosi însă cu brio de acestea pentru a obține imagini de impact. Lumina este cea care ne redă forma și culoarea subiectului fotografiat sau uneori chiar atmosfera întregii imagini.

Învață la acest curs cum te poți folosi de lumină pentru a evidenția subiectul principal, pentru a crea modele sau a scoate în evidență ritmul ori pentru a accentua anumite texturi, a da contrast, strălucire sau căldură.

  • înveți să stăpânești regulile de compoziție și să obții fotografii de impact

Vei povesti alături de Mirela și Cristina despre încadrare, unghiuri, linii și diagonale, umbre. Te vei juca cu timpul de expunere pentru a obține compoziții inedite, vei exersa juxtapuneri sau vei încerca cadre minimaliste.

Odată ce te familiarizezi cu aceste sfaturi de compoziție , vei fi surprins de cât de universale sunt cele mai multe dintre ele, le vei identifica în majoritatea situațiilor și vei înțelege ușor de ce unele fotografii „funcționează”, iar altele nu.