Fotografii cu fum – învață să fii creativ!

Postat de: Cristina Gârleșteanu Cristina Gârleșteanu

Știm cu toții că nu e prea bine să te joci cu focul. Dar cu fumul? Ei bine, cu fumul e altă poveste! Mai ales dacă vorbim de povești în fotografii…

Când fotografiezi fumul, posibilitățile sunt nesfârșite! Poți opta pentru diferite culori, straturi sau chiar să adaugi diverse alte obiecte în fotografie. Ești limitat doar de imaginația ta!

Faptul că subiectul nu este total sub controlul tău este ceea ce face fotografia cu fum să fie provocatoare, și, în același timp, să-ți „forțeze” creativitatea.

“Adevărata călătorie a descoperirii nu constă în a căuta noi orizonturi, ci în a avea alți ochi”,

spunea Marcel Proust, iar la cursurile RGB participanții exersează adesea cum să privească în feluri noi, uitând de mecanismele repetitive, care ne aduc de obicei față în față cu aceleași soluții și rezultate.

Astăzi, pe blogul F64, te invităm și pe tine să vezi prin ochii lor, ai cursanților RGB Photography, ce înseamnă să creezi și să te joci în același timp, bucurându-te ca un copil.

Să vedem, tu ce descoperi în aceste fotografii cu fum? Să fie păsări măiastre? Balerine? La ce te duc cu gândul formele apărute? Ce povești țes ele?  Lasă-ne un comentariu la final.

Florina Ungureanu

fotografii cu fum
(c) Florina Ungureanu

Imagine realizată cu Nikon D7200 și obiectivul Sigma 17-50mm f/2.8 DC EX HSM OS.

Andrei Stancu