Carte: Dincolo de creativitate și fotografie

Dincolo de creativitate şi fotografie sunt multe întrebări. Despre viaţă, despre lume, despre tine însuţi, despre ce este fotografia şi de ce o vrei în viaţa ta, despre cum te raportezi la toate acestea şi cum te exprimi, poate chiar te reinventezi...

Cristina Gârleșteanu va lansa în mai cartea Dincolo de creativitate și fotografie. Un volum de 72 de pagini care cuprinde 10 articole și eseuri dedicate fotografiei și creativității.

Cartea poate fi rezervată prin precomandă, aici.
Tirajul este de 200 de exemplare.

A fi creativ nu este un lucru uşor. Iar procesul de a fi inspirat, la rândul său, este unul destul de anevoios. Nu este ceva magic, nu este de asemenea ceva ce poate fi prezis – să ştim că vom avea mai multă inspiraţie mâine, sau peste trei zile, sau luna viitoare, iar când se întâmplă, trebuie valorificat .
Sunt câteva aspecte pe care orice fotograf ar trebui să le aibă în vedere atunci când se gândeşte că este posibil să aibă un blocaj creativ.
Iar o parte dintre aceste elemente sau principii sunt prezentate în cartea Dincolo de creativitate şi fotografie.

Vei afla că pe măsură ce sapi tot mai mult în interiorul tău, în căutarea sinelui creativ, tinzi să descoperi lucruri surprinzătoare despre tine și despre ceea ce poți să faci.

Ce articole și eseuri vei găsi în carte?

  • Despre fotografie, întrebări și simțul uimirii
  • Ce este o fotografie bună?
  • Superficialitate și fotografie
  • Despre întrebări și drumuri în fotografie
  • Despre creativitate, inspirație și reîntâlnirea cu noi înșine
  • Notă despre creativitate
  • Notă despre reușite (fotografice și nu numai)
  • Notă despre daruri și artistul din fiecare
  • Idei pentru blocaje creative și fotografii mai bune
  • Trebuie să suferim pentru arta noastră?

"Cristina Gârleșteanu vorbește despre fotografie, despre libertate, despre disciplină, despre sinceritate, despre ego. Sunt noțiuni ce par a fi simplu de definit, dar greu de integrat, de transformat în acțiune, în fotografie. Este grea disciplina, este dureroasă vulnerabilitatea, este comod perfecționismul și mult prea mare egoul. Este mai ușor să căutăm inspirația, să ne amărâm atunci când nu o găsim și să îi admirăm sau invidiem pe ceilalți, pe toți cei care o au. [...] Acum, întrebarea este: cine ești tu, cititorule? Cum definești, tu, creativitatea? Cum arată interacțiunea ta cu lumea din jur? Cum arată filtrele prin care-ți vezi viața? Cum ți-ai dezvoltat gândirea convergentă? Cine ți-a încurajat gândirea divergentă? Când ai învățat să îți ascunzi vulnerabilitatea? Care îți sunt temerile? Cât de greu crezi că e să fii creativ(ă)? Cum vezi asocierea dintre creativitate și succes? Care e măsura succesului pentru tine? Și celebra întrebare… Cine ai fost înainte să înveți cine nu poți să fii?"

Cristina Ciocea, Editor

Despre autor:

Cristina Gârleșteanu s-a născut la 28 februarie 1984, în Târgoviște. A urmat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, însă pasiunea pentru fotografie a făcut-o să se apropie tot mai mult de acest domeniu. A coordonat o serie de ebook-uri despre fotografie, apărute la F64. A coordonat blogul F64, premiat de trei ori în cadrul Webstock Awards la categoria bloguri de companie.

A co-fondat Bucharest Photo Week, primul festival de fotografie din București.

A publicat fotografii și articole în revistele din România și nu numai , tipărite sau doar online: Foto-Video digital, Photo Magazine ,Ziarul Financiar, World Photographers Summit, The Photo Paper, F-Stop, Your Local Guradian, 591photography blog, LiterNet, Street Photography Magazine etc.

A fost nominalizată și a câștigat o serie de premii sau mențiuni la competiții precum: Black & White Spider Awards 2012, IPA (International Photography Awards) 2012, Photography Masters Cup 2012 – The Color Awards, Sony World Photography Awards.

A participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât în țară cât și în străinătate, cea mai recentă în SUA (New York). Finalistă London Street Photography Festival. Este membră Women Street Photographers şi are o imagine inclusă în cartea publicată în martie 2021 de Prestel-USA.

În 2021 a fondat CreativEdu, un hub educațional prin care își propune alături de numeroși colaboratori să aducă în fața pasionaților de fotografie o serie de resurse și cursuri altfel, pentru cei care nu sunt în căutare de sfaturi facile şi rezultate peste noapte, ci își doresc să crească.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.