(c) Adrian Manea

Adrian Manea, consultantul F64 pasionat de fotografia de peisaj și astrofotografie

Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie” continuă parcursul poveștilor oferite de consultanții F64 cu cea a lui Adrian Manea. Acesta a descoperit cât de mult îi place să fotografieze în primul an de facultate, când a venit la București, în urmă cu aproximativ șapte ani.

adrian manea

A fost impresionat de cât de mare și vast este orașul, de multitudinea de peisaje urbane și a înțeles că acestea meritau ssă fie surprinse prin obiectivul aparatului său. Venea din Onești, un orășel pe care, spune el, „îl puteam străbate la pas în doar 20-25 de minute”.

„Am decis să achiziționez un Fujifilm Finepix S2900, primul meu echipament de fotografiat. Sincer, la momentul respectiv, nu am reușit să înțeleg ce erau celelalte moduri în afară de Auto. Mă impresiona ideea de a face poze în sine, fără să mă gândesc la calitatea acestora. Nici nu îmi puneam problema acestui aspect”, completează Adrian.

În prezent, el fotografiază cel mai des cu un Nikon. Are un D300, un D610 și câteva obiective fixe. Recunoaște că nu îi plac imaginile realizate cu zoom, mai ales că treptat, cu cât a exersat mai mult, cu atât a ajuns să fie mai interesat de calitatea și aspectul fotografiei decât de „ritualul preluării”.

În toamna anului 2014 s-a alăturat echipei F64, când a decis să renunțe la specializarea obținută la facultate (Măsurători Terestre și Cadastru) și să-i acorde pasiunii nou descoperite toată atenția sa.

„Îmi amintesc cu exactitate. La finele anului 2013 am hotărât să îmi ocup timpul doar cu studiul fotografiei, apoi, în decembrie, am început să caut locuri de muncă posibile în domeniu. Am găsit chiar pe site-ul F64, la secțiunea Joburi, postul de Consultant Banc Probe/Livrări. Mi-am pus la punct CV-ul, am formulat scrisoarea de intenție și pe 2 ianuarie 2014 mi-am făcut curaj și am trimis. Pe 5 ianuarie am fost chemat la interviu, apoi la testare. A urmat o zi de probă, iar activitatea propriu-zisă în cadrul magazinului am început-o pe 27 ianuarie.

Desigur, timpul a trecut și în prezent sunt Consultant Senior pentru aparatele foto compacte la parter, unde mă ocup de toată partea de Action Cam, Drone, aparate foto compacte și de curând și de smartphone, gadget-uri și accesorii aferente”, declară Adrian.


 

Spune că îi place arta imaginii pentru că simte că așa poate să ofere oamenilor o modalitate nouă de a privi în trecut, le oferă acestora o poartă deschisă spre momentele încheiate. Mai mult, Adrian este pasionat de astrofotografie și de fotografiile de peisaj. Din când în când, cochetează și cu portretul, în special pentru că este de părere că fotografia este „superputerea de a vedea în fața propriilor ochi, ori de câte ori vrei, o amintire”.

F64 construiește, prin membrii echipei sale și prin cunoștințele puse la dispoziție, mediul propice unde pasionații de fotografie își pot dezvolta abilitățile și pot intra în contact atât cu persoane care împărtășesc aceleași valori, cât și cu tehnologie de ultimă generație.

[products ids=125030960]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.